← Terug naar categorie Pumps

Qdos-pompen vervangen membraanpompen in verfwinkel Toepassing voor chemische meting

Qdos-pompen vervangen membraanpompen

Vijf Qdos 30 chemische doseerpompen van Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) worden ingezet in een kritische verfwinkelapplicatie bij Bredel - ook onderdeel van WMFTG - en een wereldleider in het ontwerp en de productie van slangenpompen.

De Qdos 30-units werden geleverd door oppervlaktespecialist Indufinish als onderdeel van een systeem voor de behandeling van non-ferrometalen voorafgaand aan het lakken en vervingen de membraanpompen in de oorspronkelijke specificatie om het procesbeheer en de badkwaliteit te verbeteren.

Het was in 2018 dat Indufinish voor het eerst contact opnam met Watson-Marlow Fluid Technology Group in Nederland met een verzoek om vijf Qdos-pompen om membraanpompen te vervangen in een chemische doseertoepassing in de Delden-fabriek in Bredel.

Nu geïnstalleerd, worden de Qdos-pompen gebruikt voor pH-regeling; voor het meten van gepatenteerde Chemetall-chemicaliën zoals Gardoclean (reiniger / ontvetter), Gardobond (fosfaatconversiecoating) en Oxsilan (voorbehandeling op basis van silaan); en voor het introduceren van additieven zoals zirkonium en fluoride.

De oppervlaktebehandelingsinstallatie verbruikt chemicaliën, die worden aangevuld door de Qdos-pompen. Hier is de looptijd en het debiet van de pompen afhankelijk van de werklast van de verfwinkel. De handmatig bediende Qdos-eenheden werken echter meestal voor 2-5-uren per dag, met stroomsnelheden van 1 tot 15 l / h.

Bertus Groteboer, senior productie-ingenieur bij de Bredel-fabriek, zegt: “Inherent gebruiksgemak betekent dat we de stroomsnelheid gemakkelijk kunnen programmeren, wat in combinatie met het controleren van het vloeistofniveau van de jerrycans een belangrijke verbetering van het procesbeheer tot gevolg heeft. Op zijn beurt is de kwaliteit van de procesbaden verbeterd en consistenter. "

toepassing voor het doseren van chemische stoffen in verfwinkels

Het ingestelde debiet van Qdos-pompen blijft constant tot de maximale 7 bar-werkdruk, waardoor ze een uniek voordeel hebben ten opzichte van membraandoseerpompen. Bovendien bieden Qdos-pompen lange onderhoudsintervallen, waardoor de impact van procesuitval wordt verminderd en de TCO wordt verlaagd (totale eigendomskosten). In feite is TCO doorgaans de helft van die van membraanpompen in toepassingen voor chemische meting.

Een ander probleem met membraandoseerpompen is hun frequente behoefte aan een reeks onderhoudsarme hulpartikelen om effectief te kunnen functioneren. Dat is niet nodig bij Qdos-pompen, die nauwkeurige, lineaire en herhaalbare metingen leveren voor alle procesomstandigheden zonder tegendrukkleppen, pulsatiedempers, ontgassingskleppen, voetkleppen, zeven of vlotterschakelaars.

De ReNu peristaltische pompkop vormt de kern van Qdos-pompen en zorgt voor een nauwkeurige en herhaalbare stroming voor vloeistoffen met uiteenlopende viscositeiten. De uptime van het proces wordt gemaximaliseerd door snelle, veilige en gemakkelijke pompkopverwijdering en -vervanging mogelijk te maken, zonder dat hiervoor gereedschap, gespecialiseerde training of geschoolde onderhoudstechnici nodig zijn. Het ingesloten pompkopontwerp met geïntegreerde lekdetectie vermindert verspilling en elimineert blootstelling van de operator aan chemicaliën.

Danny Fine, country manager Benelux bij Watson-Marlow Fluid Technology Group, vat het als volgt samen: “Het is geweldig om onze eigen baanbrekende producten te hebben die hun capaciteiten in productiefaciliteiten van bedrijven bewijzen. De Qdos-pompen helpen de fabriek in Bredel echt om uit te blinken in productie. ”

www.wmftg.com

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) is de wereldleider in nis peristaltische pompen en bijbehorende vloeistofpadtechnologieën voor de voedings-, farmaceutische, chemische en milieu-industrie

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via