← Terug naar categorie Lagers

Pizzaplant bespaart meer dan € 15,000 na overschakeling op NSK-lagers

gegoten olie lagers

In het kader van het AIP-programma van de NSK (Toegevoegde Waarde Programma), dat wordt aangeboden als een service voor dragende gebruikers, hebben bedrijfsdeskundigen de mislukte lagers geïnspecteerd en een applicatiebeoordeling uitgevoerd bij de diepvriespizza-installatie.

Het team stelde vast dat de schade voornamelijk te wijten was aan het frequent reinigen van de productielijn met water. Dit proces veroorzaakte schade aan de lagerafdichtingen, evenals corrosie van de rollende elementen en loopbanen. Bovendien werd glijmiddel uit de lagers gespoeld als gevolg van waterpenetratie.

Om de situatie te verhelpen, adviseerde NSK om de bestaande standaardlagers te vervangen door gegoten lagers van roestvrij staal. De gegoten lagers van NSK zijn ideaal voor toepassingen in voedselplanten. Ze voorkomen niet alleen het binnendringen van verontreinigingen zoals water en deeltjes, maar er kan geen smeermiddel uit het lager komen en andere delen van de machine binnengaan, waar het mogelijk in contact kan komen met voedsel.

Gietolie-lagers zijn uitgerust met een gepatenteerd met olie geïmpregneerd materiaal dat bestaat uit smeerolie en een polyolefinehars met een affiniteit voor olie. Dit dragermateriaal geeft het smeermiddel continu af gedurende een lange periode. De werkomgeving wordt daarom schoon gehouden omdat er geen vet vrijkomt en er geen olie bijvult.

pizza spanning riem

Gegoten lagers hebben de onderhoudsvereisten voor transportbanden bij een diepvriespizza-installatie aanzienlijk verminderd

Als vuistregel geldt dat bij toepassingen waarbij de werkomgeving vochtig en stofverontreinigd is, de levensduur van gegoten lagers meer dan het dubbele bedraagt ​​dan die van lagers met conventionele vetsmering.

Nadat de lagers in de pizza-installatie waren geïnstalleerd, waren er geen mislukkingen meer voor een heel jaar. In de kostenanalyse voor de upgrade was de enige kostenpost de eenmalige investering in gietmallagers. Als gevolg hiervan zijn de eerdere kosten in verband met vervanging, onderhoud en smering van de lagers geëlimineerd, waardoor de fabriek jaarlijks een besparing van € 15,360 heeft gerealiseerd.

Voor meer informatie, bezoek www.nskeurope.com

NSK EUROPE LTD

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.