← Terug naar categorie Pumps

Nieuwe Landia-mestpomp doet wonderen bij de AD Plant van melkveehouderij

melkveehouderij AD-plant

Een Shropshire-melkveehouder / AD-operator herinnert zich de dag waarop zijn verdriet tot vreugde veranderde over wat hij dacht dat een defecte flowmeter was - om later te ontdekken dat het de output was van een nieuwe mestpomp die metingen naar nummers had verzonden die eerder niet waren opgenomen door de instrumentatie van de site.

"Hij geloofde het eerst niet", zei Paul Davies van Landia.

"Hij was niet gelukkig om mee te beginnen, maar vond het niet erg om later toe te geven dat hij dacht dat het zijn flowmeter was geweest".

De reden voor zijn welkome verrassing was dat een nieuwe pomp van Landia een ongeëvenaarde doorvoer had geproduceerd. Sommigen hadden de boer verteld dat het niet zou werken voor de zeer moeilijke AD / grondstoftoepassing - en aanvankelijk stemde hij ermee in - maar ze bleken allemaal ongelijk.

'Maximale output'

Davies heeft toegevoegd: "Voorafgaand aan de installatie kon hij niet werken met een maximale uitvoer, wat erg frustrerend was, maar nu, ineens, wat voorheen een uur duurde om te verwerken, is teruggebracht tot slechts 25 minuten - genoeg om een ​​AD-operator te maken / boer gelukkig ".

Ontworpen voor een zeer specifieke toepassing, direct van de digestaatfeeder, waren de boerderij en zijn AD-werking vrijwel onmiddellijk in staat om de kosten van zijn energierijke grondstof te verlagen.

Meer dan een eeuw geleden opgericht, heeft de 2,000-akkerboerderij voor het eerst geïnvesteerd in de Landia-drijfmestpomp (een dompelpomp 7.5kW) in 2003, die nog steeds in bedrijf is. Het mengt voortdurend wat nu een waardevolle grondstof is geworden, in plaats van een verspilling die moet worden aangepakt.

De jaarlijkse elektriciteitsrekening van de boerderij, die vier jaar geleden in zijn eigen AD-fabriek investeerde, was ongeveer £ 55,000 - maar de nu geproduceerde 1.5MW van elektriciteit dekt gemakkelijk de nu historische uitgaven, met een gezond overschot dat wordt doorverkocht aan het nationale net - en overtollige warmte wordt aan goed gebruik voor het drogen van de bedden van de boerderij.

De grondstof voor runderslurrie, maïs, rogge en suikerbieten wordt aangevuld met groente- en fruitvoedselafval van lokale groothandels - die na te zijn bewaard in een 500m3-buffertank naar een warmtebehandelingstank wordt gepompt, voordat deze naar de primaire vergister. Het resulterende digestaat wordt naar twee opslagtanks van 240m3 en 500m3 gepompt - voordat de laatste drank naar de slurrylagune van de boerderij wordt gestuurd.

'Bevoordeert het hele proces'

De 22kW Landia hakselpompen met hoge druk zijn ontworpen met een extern messensysteem dat voorkomt dat vaste stoffen de behuizing van de pomp binnendringen. Tijdens de hele operatie, de Landia-pompen op de boerderij (die allemaal draaien op toerentallen met variabele snelheid om de levensduur van de waaiers te maximaliseren) vermindert de deeltjesgrootte voortdurend, wat het hele proces ten goede komt. In totaal zijn er nu één mixer en negen pompen van Landia, waaronder drie longschachtontwerpen en vier droog geïnstalleerde pompen.

Paul Davies uit Landia heeft toegevoegd: "We hebben lang met de boerderij samengewerkt en wilden hen helpen hun nieuwe AD-proces te optimaliseren. We stonden voor verschillende uitdagingen, maar we hebben onze kop opgestoken en waren vastbesloten om het vereiste resultaat te behalen.

"Uiteindelijk hebben we een manier gevonden om de pompen te boosten met een extra lus in het leidingwerk. 'Levend digestaat' kan problemen veroorzaken bij veel pompen en pijpleidingen, waarbij zoveel extra gas vrijkomt, maar ons ontwerp en de robuustheid van de pompen betekent dat er niets is uitgevallen '.

+01948 661 200
www.landia.co.uk

Landia Ltd

Maak pompen en mixers van topkwaliteit. We doen dit sinds 1933. We werken nauw samen met onze klanten om de best mogelijke oplossing tot stand te brengen. Wij verkopen geen standaardproducten.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.