← Terug naar categorie Lagers

Gevormde olie gemonteerde insteekeenheden lost problemen met transporteurproblemen op bij drankenfabriek

Transportband CCE

Door over te schakelen op NSK Molded-Oil gemonteerde inserts, heeft een internationale producent van dranken de herhaalde problemen van voortijdige insert-storingen op het aandrijfsysteem van vier essentiële sorteerbanden overwonnen.

De verhuizing heeft met name de levensduur verbeterd, wat leidt tot een jaarlijkse besparing van meer dan € 5,000.

Bij de drankfabriek vernietigden reinigingsprocessen, bestaande uit een mengsel van water en chemicaliën, de lagerafdichtingen en spoelden het vetpakket uit op de bestaande gemonteerde eenheden van het bedrijf.

Als gevolg hiervan moesten de inzetstukken in de gemonteerde eenheden elke 5 tot 6 maanden worden vervangen en elke 3-week opnieuw worden ingevet. NSK werd uitgenodigd om een ​​oplossing voor dit probleem te vinden om de levensduur te verbeteren en onderhoudsvereisten te verminderen.

Na een grondige beoordeling van de toepassing, concludeerde het team van deskundige ingenieurs van NSK dat een overschakeling naar op een mal gemonteerde inserts uit gegoten olie het probleem zou oplossen.

Op NSK gemonteerde units bestaan ​​uit twee basiscomponenten: het inzetstuk en de behuizing. Elke unit bestaat uit een afgedicht eenrijig kogellager met een bolvormige uitwendige diameter en een verlengde binnenring gemonteerd in een kussenblok of een flenshuis. De bolvormige pasvorm past elke initiële afwijking aan.

Belangrijk is dat het smeermiddel in gietijzeren inzetstukken duurzaam wordt opgenomen in een stabiel dragermedium, namelijk een met olie geïmpregneerde polyolefinehars. Dit type smeermiddel kan niet worden weggespoeld door vloeistoffen of stoom en voorkomt het binnendringen van verontreinigingen.

Bovendien, als de drager het smeermiddel slechts langzaam vrijgeeft, wordt voldoende smering gedurende een lange werkingsperiode gehandhaafd. Een ander voordeel is dat de werkomgeving schoon blijft, aangezien er geen vet kan weglekken en er geen olie bijvult.

Gemaakt van martensitisch roestvrij staal, zijn gegoten olie-inzetstukken bij uitstek geschikt voor toepassingen die frequent en intensief in contact komen met water.

Een jaar na de installatie van gegoten mallen in gegoten eenheden, heeft de producent van dranken geen enkele storing gemeld, terwijl de behoefte aan opnieuw smeren is geëlimineerd. Als gevolg hiervan zijn de jaarlijkse kostenbesparingen berekend op € 5,080.

Voor meer informatie, bezoek www.nskeurope.com

NSK Deutschland GmbH
Harkortstrasse 15
40880 Ratingen
Duitsland
Marie-Dominique PILATH
Telefoon: + 49 2102 4810
Fax: + 49 2102 4812290
[Email protected]

NSK EUROPE LTD

Handtekening: Brons lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.