← Terug naar categorie Flowmeting en -regeling

Micronics Clamp-on Flow switches bieden kosteneffectieve oplossing voor algengroei probleem te elimineren op stroom monitoring van waswater debiet bij Wessex Water

Micronics DFS-ll Doppler Flow Switch

Er was een probleem bij Wessex Water, een regionale water-en rioolwaterzuivering in het zuidwesten van Engeland. De flow sensoren worden gebruikt voor bevestiging van waswater stroom naar vaste activa bleken te groeien algen. De thermische dispersie stromingsschakelaar en het waswater in de systemen gebruikt worden effluent uit de plant of gedeeltelijk gezuiverd water vanuit een ander punt in het behandelingsproces. Het watergehalte plus de stijging van de temperatuur op de sonde was het produceren van een voedsel-rijke en warme plek voor de vermeerdering van algen. Dit beïnvloedde het warmteverlies van de probe tot het punt waar de probes stroom niet meer gedetecteerd. Verwijdering uit de pijpleiding zou van oudsher betrekking hebben op de isolatie en de afvoer van het waswater lijnen.

Trant Bouw, die Civiele mechanische en elektrische projecten voor grote Britse en buitenlandse waterbedrijven ondernemen werden genoemd inch Ze geïdentificeerd die een niet-opdringerige, kosteneffectieve en eenvoudig te sensor die niet zou worden onderworpen aan vervuiling opereren vereist was. Verschillende alternatieven werden overwogen totdat Dave Rich van Trant Bouw ontdekte de Micronics DFS-ll Doppler Flow Switch en overeengekomen met de opdrachtgever voor de rechter een eenheid voor pijpleidingen variërend van 32mm naar 300mm, afhankelijk van de snelheid van de luchtstroom door de pijp-werk.

De DFS-II is ontworpen voor "vuile" vloeistoffen. De sensor is niet-invasief, werkt door het injecteren van een hoge frequentie geluid door de buiswand in de stromende vloeistof. Akoestische pulsen worden voortdurend terug naar de sensor gereflecteerd en de DFS-II meet een frequentie verschuiving naar stroomsnelheid te berekenen. Het controleert stroom zonder drukverlies, geen sensor vervuiling en minimaal onderhoud. De installatie duurt slechts een paar minuten, want er is geen noodzaak om te snijden in buizen resulteert in een aanzienlijke besparing in tijd en planten uitval.

De proef was succesvol en Wessex Water zijn nu met behulp van de stromingsschakelaars Micronics voor de meeste toepassingen, waaronder niet alleen wassen met water maar pompen lozingscontr waar enkele terugslagkleppen had onbetrouwbaar gebleken.

Dave Rich is blij met zijn keuze. "Ik zou zeker het gebruik van de DFS-II aanraden. Het doel in dit specifieke project was om algen op een kosteneffectieve, tijdige manier te elimineren. Micronics DFS-II voldeed aan deze doelstelling en bood ook aanzienlijke andere voordelen. "

Voor meer informatie over dit project of de Micronics aanbod oproep Micronics op + 44 (0) 1628 810456, of bezoek www.micronicsflowmeters.com.

Micronics Ltd

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.