← Terug naar categorie Flowmeting en -regeling

LITER METER SUPPLIES METERS VOOR OAKWELL CHEMICAL INJECTION SKID

flowmeters

UK flowmeter specialist Liter Meter (www.litremeter.com) heeft 43 VFF-flowmeters met positieve verplaatsing naar de in Singapore gevestigde Oakwell Engineering (www.oakwell.com.sg).

De meters zullen worden gebruikt in de stroommeting van wasdispergeermiddelen en vloeipuntverlagende middelen (PPD) op een chemische injectieskier voor het Al Jalilah-veld voor Dubai. Ze meten de stroom chemicaliën tot een nauwkeurigheid van 0.5 procent, waardoor het gebruik ervan tot een zeer hoge tolerantie kan worden geregeld.

Was dispergeermiddelen worden gebruikt om uiteen te vallen en de reformatie van koolwaterstofslibafzettingen te voorkomen en de vloeistofstroming te verbeteren door de viscositeit van het fluïdum te verminderen. PPD's worden gebruikt om de viscositeit van olie te verminderen en de stroomsnelheid te handhaven door de opbouw van waskristallen bij lage temperaturen te voorkomen.

Slibafzettingen zijn typisch samengesteld uit variërende concentraties koolwaterstof, asfalteen, paraffine, water en anorganische materialen. Ze worden vaak aangetroffen in opslagtanks en -schepen, productie- en transportleidingen, processystemen en koolwaterstofproducerende formaties waar ze de stroom van ruwe olie uit de putmond nadelig beïnvloeden.

Verlies van productie veroorzaakt door blokkering is hoge kosten, dus het beschermen van leidingen van de vorming van asfalteen- en koolwaterstofafzettingen en het verlagen van het stolpunt (de laagste temperatuur waarbij olie gemakkelijk zal stromen) zijn belangrijke zorgen bij offshore-operaties. Flow assurance-strategieën bieden bescherming tijdens normaal gebruik, opstarten en afsluiten.

Liter Meter VFF-flowmeters met positieve verplaatsing meten de juiste hoeveelheid dispergeermiddel en onderdrukkende chemicaliën die nodig zijn om de stroomsnelheid te garanderen. Nauwkeurige meting van kostbare chemicaliën betekent dat oliemaatschappijen de kosten laag kunnen houden en tegelijkertijd zorgen voor een optimale doorstroming om de voortzetting van de productie te garanderen.

Oakwell heeft Liter Meter VFF-meters geselecteerd omdat ze veelzijdig zijn en nauwkeurig werken op de vereiste stroomsnelheden en drukken - in dit geval 10 liters per uur (l / h) bij 120 bar en 13 l / uur bij 190 bar. Bovendien kon Liter Meter instrumenten leveren met een integraal op het hoofd gemonteerd display met de juiste ATEX-certificering.

De VFF-flowmeter is geschikt voor het meten van vloeistoffen bij drukwaarden tot 4,000 bar (60,000 psi) en stroomsnelheden van 0.0004 l / m (0.5 liter per dag) tot meer dan 270 l / min. Het is van intrinsiek veilig ontwerp en vervaardigd om betrouwbaar te werken bij temperaturen van -40 tot 100 ° C.

Liter Meter CEO Charles Wemyss zei: "De VFF-flowmeter van litermeter is bij uitstek geschikt voor gebruik in de olie- en gasindustrie en in het bijzonder voor applicaties met lage flow / hoge druk.

"Jarenlange ervaring in chemische injectietoepassingen onshore en offshore hebben het vermogen van het instrument om vloeistoffen betrouwbaar te meten onder extreme omstandigheden van zowel temperatuur als druk bevestigd."

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.