← Terug naar categorie Pumps

Landia Chopperpompen winnen Battle om nieuwe nalatenschap te creëren

landia hakken lastig filamenteus materiaal

Met een investering van £ 60M gericht op het produceren van 30% meer groene energie uit zijn grootste rioolwaterzuiveringsinstallatie, heeft de upgrade van Severn Trent van zijn twaalf anaërobe vergisters mensen en pompen aan de ultieme test gebracht.

Severn Trent is ervaren in het behandelen van slib met Advanced Digestion, maar het omzetten van zijn conventionele vergisters in een nieuw thermisch hydrolyseproces omvatte een moeilijke overgangsfase die een gespecialiseerde pompkeuze vereist.

Met de behandeling van afvalwater van een bevolking van 2.5 miljoen mensen en industrie in de regio Birmingham, bouwde elke 5,000m3 vergister bij Minworth STW een hoeveelheid geregeld gruis en vod op, waardoor het oudere slib moeilijk te pompen was.

Severn Trent genereert al ongeveer 34% van alle energie die het als bedrijf gebruikt uit hernieuwbare bronnen, en bij het streven naar een doelstelling van 50% door 2020 heeft het de vertrouwde diensten van raampartners MWH Treatment binnengehaald om een ​​3 te ontwerpen en te bouwen- stroom thermische hydrolyse-installatie (THP) met behulp van Cambi-technologie.

Het efficiënter maken van het AD-proces biedt ook het extra voordeel dat slibkoek wordt geclassificeerd als verbeterde productmeststof met potentieel gebruik bij de productie van gewassen voor menselijke consumptie.

Severn Trent is een leider op het gebied van hernieuwbare energie en de Minworth-site heeft al Combined Heat & Power (CHP) die continu meer dan 8 MW kan genereren en een gas-to-grid-proces dat tot 750 m3 / uur biomethaan produceert.

Cambi's geavanceerde THP-reactoren vernietigen ziekteverwekkers voorafgaand aan de spijsvertering. Het is ontworpen om 70,000 ton (droge vaste stoffen) slib per jaar te behandelen met een piek van 250 totale droge vaste stoffen (tds) per dag.

Gedurende vele jaren werd bij Minworth slib verplaatst van opslagtanks naar vergisters (gedurende ongeveer 15 dagen retentietijd), en vervolgens naar secundaire vergisters, alvorens te worden ontwaterd. Zoals Richard Thomson, projectdirecteur bij MWH Treatment, uitlegt, betekende upgraden naar Cambi's geavanceerde verteringsproces ook het betrekken van pompen die in staat waren tot zo'n veeleisend werkpunt.

'Zeer uitdagend legacy slib'

“We wisten van andere zuiveringsinstallaties die problemen hadden met slibrecirculatie”, hij zei, "En de kop en de leidingafstand waren een punt van zorg in het ontwerp - om nog maar te zwijgen van het feit dat de pompen in staat zouden moeten zijn om dat zeer uitdagende oudere slib te verwerken zonder blokkades of storingen".

Door het thermische hydrolyseproces stroomopwaarts van de bestaande vergisters te installeren, zou slib worden gescreend, eerst ontwaterd tot 22% en vervolgens verdund tot 16% voordat het wordt gehydrolyseerd. Vervolgens wordt binnen slibvaten tussen 22 en 30 minuten het slib op een druk van 6 bar en een temperatuur van 175 graden gehouden om pathogenen te vernietigen.

Om de celstructuur verder te verbreken, wordt het slib drukloos gemaakt in flash-tanks. Dit krachtige desintegratieproces produceert een heet gehydrolyseerd slib dat 3 tot 1 wordt verdund met slib uit de vergisters en wordt gekoeld in warmtewisselaars om de temperatuur ervan te verlagen tot 42 graden.

landia chopperpompen minworth

Landia-bijlpompen in Minworth

"Het is op dit punt waar de cruciale rol van de pompen een rol speelt", voegt Richard Thomson.

'De enige chopperpomp die kon bereiken wat we nodig hadden'

“We wisten dat vooral voor de eerste paar maanden, legacy slib rechtstreeks (met een stroomsnelheid van 20m3 / uur, totale opvoerhoogte 5 bar) van de 12-vergisters zou worden genomen, de pompen geconfronteerd zouden worden met een pomp zware plicht. De beslissing over de fabrikant om mee te werken werd uiteindelijk gemakkelijk gemaakt door Cambi, die Landia aanbeveelde vanwege de goede prestaties op verschillende locaties.

Dit leidde tot een gezonde samenwerking omdat we de meest efficiënte oplossing voor deze zeer zware toepassing ontwierpen. Landia was in feite de enige chopperpomp die kon bereiken wat we nodig hadden ”.

Tijdens de selectiefase keken MWH Treatment en Landia lang en hard naar waaiergroottes voor de 30kW, 3,000 rpm-hakselpompen, waarbij ze een middelgroot assortiment koos voor flexibiliteit.

Richard Thomson heeft toegevoegd: "Deze ontwerpeigenschap van Landia liet zien hoe veelzijdig zijn pompen zijn - waardoor we in de toekomst kunnen veranderen indien nodig."

De kleine voetafdruk van de Landia-pompen was ook een belangrijke factor omdat de ruimte bij Minworth STW beperkt is. Richard Thomson en zijn team bij MWH begonnen met het ontwerpen van een reeks pomptafels die passen in bestaande pijpwerkconfiguraties - en met afneembare wielen zodat de eenheden in de beslotenheid van de vergistergalerijen kunnen worden verplaatst voor eenvoudig onderhoud aan de taille hoogte.

Hij vervolgde: “Het was cruciaal om het slib van de vergister terug te brengen naar de hydrolyse-installatie, zodat het kan worden gemengd met het gehydrolyseerde slib en door de warmtewisselaars kan worden geleid en vervolgens terug naar de vergisters kan worden gepompt. Het verdunnen van het gehydrolyseerde slib verbetert de eigenschappen ervan voor het succes van het hele proces.

“Sinds vorig jaar online gaan in maart, april en juli - vier pompen tegelijk - één op elke vergister, zijn ze operationeel zeer goed geweest, vooral omdat ze gedurende die eerste 3-maanden onder zoveel dwang hebben moeten werken. Je kon ze het lastige filamentachtige materiaal horen hakken. Vanuit procesperspectief is de continue maceratie van de chopperpomp zeer voordelig ”.

'Des te kritischer dat de Landia-pompen goed werkten'

Thomson legde uit dat om de achterstand van bestaand slib aan te kunnen, spoelvolgordes werden geïntroduceerd om de stromingen te beheersen en het risico te verkleinen dat de afsluiters te frequent blokkeerden. Het plan werkte - en nu is het spoelen niet langer vereist, wat een opmerkelijke prestatie is in de loop van drie retenties om traditionele vergisters om te zetten in nieuwe gehydrolyseerde slibtanks.

Op een 2-jaar build-programma, de drie tot zes maanden schoon en afsluiten vereist voor 5000m3 vergisters was gewoon niet levensvatbaar, waardoor het des te kritischer werd dat de Landia-pompen goed werkten.

“Op onze SCADA hebben we de trendinggegevens over de prestaties van de pompen kunnen zien, inclusief stroom, debieten, kop - wat aantoont hoe zwaar de taak was in die eerste drie maanden. Aangezien het slib geleidelijk is verbeterd, neemt ook de efficiëntie van de pompen toe, met minder vodden, wat betekent dat veel minder energie nodig is.

Het is niet verrassend dat de pompen niet volledig ongeschonden zijn doorgekomen, maar een paar lagers en slechts één mesvervanging is niets als men de enorme omvang van de taak in overweging neemt in zo'n belangrijke en statement-making upgrade in energieterugwinning voor de waterindustrie ”.

www.landia.co.uk

Landia Ltd

Maak pompen en mixers van topkwaliteit. We doen dit sinds 1933. We werken nauw samen met onze klanten om de best mogelijke oplossing tot stand te brengen. Wij verkopen geen standaardproducten.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link