← Terug naar de categorie Meting en instrumentatie verwerken

Lafarge bewaakt kritieke instrumenten op afstand met draadloze adapters van ABB

Lafarge gipsplaat kan kritische veldinstrumenten op afstand bewaken vanuit de fabriekscontrolekamer na de introductie van FieldKey draadloze adapters van ABB.

"We hadden voorheen fysiek naar elk instrument moeten gaan en de informatie op een laptop moeten zetten", zegt Electrical Technician Matthew Pepper. "Nu kunnen we instrumenten op afstand ondervragen, wat vooral handig is wanneer toegang een probleem is."

De Bristol-fabriek nam begin vorig jaar deel aan een succesvolle proef met draadloze adapters van prototypen van ABB en heeft nu de installatie van verschillende commerciële FieldKey-units opgevolgd. Deze worden gebruikt om de prestaties van kritieke instrumenten te controleren en worden door de site verplaatst om instrumenten te controleren waarvan ingenieurs denken dat ze mogelijk een probleem hebben.

"We gebruiken de adapters om te controleren of er geen systeemfouten zijn in de instrumenten, om kalibraties te controleren en aanpassingen aan te brengen", zegt Mr. Pepper. "We zijn niet op zoek om ze te gebruiken voor procesbeheersing bij onze bestaande productieactiviteiten, maar we zullen ze in de toekomst in nieuwe installaties overwegen."

FieldKey-adapters zijn snel en eenvoudig aan te brengen op elk instrument dat is uitgerust met 4-20mA HART-communicatie. Op de Lafarge-site worden ze bijvoorbeeld gebruikt met apparatuur van ten minste drie verschillende fabrikanten.

De adapters zijn klein en hebben een roterende antenne, waardoor ze indien nodig in extreem krappe ruimtes kunnen worden geplaatst. Ze gebruiken ook energieoogst en halen de stroom uit de 4-20mA-lus, zodat ze geen batterijen nodig hebben. Omdat bedrading naar het netwerk niet nodig is, kan elke FieldKey in minder dan drie minuten worden geïnstalleerd, waardoor de installatie niet hoeft te worden afgesloten en er geen consequenties kunnen zijn voor het bestaande besturingssysteem.

De FieldKeys draagt ​​de gegevens van de instrumenten om een ​​draadloze gateway. De draadloze gateway heeft een Ethernet-poort te verwerken recorders zoals ABB ScreenMaster SM500F en ook asset management systemen zoals ABB Asset Vision mogelijk te maken. In het geval van Lafarge, worden de FieldKey adapters geïntegreerd met de bestaande PACTware asset management systeem.

"We hebben briljante ondersteuning gekregen van ABB", zegt Mr. Pepper. "De Lafarge-site is een uitdagende plek om een ​​draadloze oplossing te installeren omdat deze erg groot is. We hebben ook veel hoogwaardig staalwerk dat het signaal tussen de FieldKey-eenheden en de draadloze gateway zou kunnen verstoren. We konden altijd contact opnemen met ABB voor hulp wanneer dat nodig was. Ik ben zeer tevreden. "

De ABB FieldKey voegt WirelessHART toe aan elk 4-20mA HART-instrument en biedt externe toegang tot nieuwe niveaus van proces-, onderhouds- en configuratiegegevens. Het kleine formaat en slechts twee draden om verbinding te maken, maken een snelle en eenvoudige installatie mogelijk, de standaardparameters zijn ingesteld om de informatie in het doelinstrument te ontgrendelen. Deelnemen aan een draadloos netwerk is eenvoudig, sluit de FieldKey aan via een vrije kabelinvoerpakking en sluit hem dan aan op de lus.

Neem contact op met e-mail voor meer informatie over de Fieldkey draadloze adapter van ABB [Email protected] of bel 0870 600 6122 ref. 'FieldKey'.

ABB Meetinstrumenten

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.