← Terug naar categorie Inspectie en zichtsystemen

Toonaangevende metaaldetectors Sleutel tot agressief uitbreidingsprogramma voor Donut Maker

vers gebakken goederen

Investering in vier Stealth-metaaldetectoren van Fortress Technology heeft een agressief expansieprogramma voor het Noord-Amerikaanse bakkerijbedrijf Donut Peddler ondersteund. De aanwezigheid van betrouwbare, toonaangevende metaaldetectoren heeft de dynamische donutproducent in staat gesteld de lijnen naar de hoogste voedselveiligheidsnormen te verbeteren, te voldoen aan de Good Manufacturing Practice-vereisten en het vertrouwen van nieuwe retailklanten te winnen.

Net als bij Amerika, kent de Europese donutmarkt een groei, met speciaalzaken en bakkerijen als primaire distributiekanalen. Wereldwijd zal de markt naar verwachting rond USD 55.0 miljard bereiken door 2024, met een CAGR van 5.2% gedurende de prognoseperiode (2016-2024).

In drie jaar tijd is Donut Peddler van een eenbakkerijoperatie die een enkele staat onderhoudt, overgestapt naar een multi-site onderneming die detailhandelaren in negen Noord-Amerikaanse staten bevoorraadt.

"We streven altijd naar perfectie op het gebied van efficiëntie, voedselveiligheid en kwaliteit. We willen de hoogste industrienormen halen en ervoor zorgen dat we onze klanten en eindgebruikers beschermen met een veiligheidsprogramma waar ze vertrouwen in hebben. Metaaldetectie voegt een nieuwe laag 'failsafe'-bescherming toe, " vertelt Jason Yada, National Director of Sales bij Donut Peddler uit Arizona.

"We hebben de laatste drie jaar een sneeuwbaleffect gezien. Zodra onze klanten zien wat we kunnen, willen ze met ons samenwerken in andere gebieden. We hebben op alle cilinders geschoten om aan deze groei te voldoen, " zegt Jason.

Om gelijke tred te houden met de vraag zag 2017 de opening van twee nieuwe bakkerijen - in Chattanooga, Tennessee, en Charlotte, North Carolina, en Donut Peddler opende vorig jaar nog twee sites, in Orlando, Florida en Houston, Texas.

Het bedrijf levert nu elk jaar meer dan 800,000-leveringen, waarbij 60 miljoen donuts, kaneelbroodjes, appelbeignets en andere vers gebakken goederen worden vervoerd, naar convenience-winkels in Noord-Amerika.

Het bedrijf had altijd al willen investeren in metaaldetectie, maar had een zakelijke rechtvaardiging nodig voor de investering. Deze snelle uitbreiding bood de gelegenheid en de commerciële zaak die Donut Venter nodig had.

donut venter

Mond op mond

"We hebben gekeken naar verschillende opties en leveranciers, citaten verzameld en collega's in de branche gevraagd om hun ervaringen te delen. We ontvingen positieve feedback van iedereen die een Fortress-eenheid bezat - niemand had iets negatiefs te zeggen over hen, " herinnert Donut Peddler's Jon Dairman, Senior Operation Manager - Inkoop.

De opdracht van Donut Peddler was duidelijk wat het wilde van zijn metaaldetectoren. "Gewoon om metaal te detecteren. We wilden geen toeters en bellen, gewoon iets betrouwbaars - ik wilde dat het geen probleem was, om het in te stellen en het te vergeten, " zegt Jon.

Vanuit het oogpunt van metaaldetectie was het project niet helemaal duidelijk. Donuts komen uit de friteuse en op een 12ft-koelingstransportband gemaakt van hoge temperatuur banden. Donut Peddler wilde de detectoren op dit punt monteren, omdat het de laatste mogelijkheid is om de donuts te controleren voordat ze in plastic trays worden verpakt die in metalen manden zitten.

De combinatie van hoge temperaturen en vocht creëert echter een 'producteffect' dat metaaldetectieapparatuur kan verwarren, omdat het geen onderscheid kan maken tussen deze en daadwerkelijke metaalverontreiniging. Dit kan ertoe leiden dat frequente valse uitwijzingen worden geactiveerd.

Omdat Donut Peddler-lijnen continu met snelheden van 160-donuts per minuut lopen, kon het bedrijf de mogelijkheid niet bevatten dat valse afschrijvingen de productie verstoorden.

Gelukkig konden de Fort Stealth-metaaldetectoren betrouwbare prestaties leveren op dit product. De combinatie van krachtige digitale signaalverwerkingstechnologie - een technisch platform dat de detector aanstuurt, biedt zeer snelle precisiedetectie.

stealth kit

Hoewel de werking met dubbele frequentie automatische compensatie voor extreme productkenmerken mogelijk maakt. Alle verwerkingscapaciteit zit op één bord, tegenover meerdere boards die vaak te vinden zijn op concurrerende modellen. Een van de technische Fortress-functies - FM Software - verbetert ook de prestaties en stabiliteit van de detector, vooral in moeilijke toepassingen.

Deze technische en mechanische kenmerken zorgen ervoor dat signalen, als gevolg van mechanische, elektrische, lucht en product, worden geannuleerd of geëlimineerd. Hierdoor kan de detector effectief signalen identificeren die zijn gecreëerd door de drie soorten metalen ferro, non-ferro en roestvrij staal uit de 300-serie, waardoor het risico van valse uitval wordt overwonnen.

Vier volledige Stealth-systemen met transportband worden geïnstalleerd op lijnen in de bakkerijen in North Carolina, Tennessee en Florida. Terwijl Donut Peddler een ambitieuze groeistrategie tussen de verschillende landen nastreeft, blijkt het vermogen om dit niveau van nauwkeurigheid te demonstreren gunstig, zegt Jason:

"We zien nu al dat het hebben van verbeterde productbescherming de potentie heeft om verschillende klanten te ontsluiten. Sommige van de potentiële klanten die we bereiken, worden nog meer aangemoedigd om met ons samen te werken, terwijl ze leren van ons gebruik van het robuuste HACCP-plan voor metaaldetectie dat we hebben. "

KUST-AAN-KUST DONUT LEVERINGEN

  • Slechts drie jaar geleden was Donut Venter de enige staat in Arizona. In die tijd leverde het bedrijf de hele staat af met ongeveer 6,000-mijlen die elke nacht werden gereden.
  • Tegenwoordig rijdt Donut Peddler elke nacht goed over 25,000-mijlen (het equivalent van het cirkelen van de omtrek van de aarde), waarbij hij donuts levert aan gewaardeerde klanten.
  • De donuts worden van begin tot eind in een rechte lijn opgesteld, donuts geleverd door Donut Peddler in 2017 strekken zich uit van Los Angeles, Californië, tot New York en weer terug - het equivalent van 5,000 mijlen van donuts die jaarlijks worden gescand door Fortress metaaldetectors in Donut Venter faciliteiten.

www.fortresstechnology.co.uk

Fortress Technology (Europe) Ltd

Wij zijn een toonaangevende ontwerper en fabrikant van 'Phantom' en 'Stealth' gemerkte metaaldetectiesystemen voor een breed scala van markten om zowel de praktijkcodes van klanten als die van detailhandelaren te voldoen, waaronder BRC.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.