← Terug naar categorie Nieuws & evenementen

Hygiënisch processysteemontwerp en fabricage voor multinationale farmaceutische bedrijven

sanitaire processystemen

EPIC ontwierp en fabriceerde tien sanitaire processystemen voor een multinationaal farmaceutisch bedrijf dat onlangs een uitbreiding van hun medicijnfabricage-operaties van $ 2-miljard heeft aangekondigd. EPIC leverde ontwerp-build services voor twee solventterugwinning hygiënische processystemen en acht mengsystemen voor sanitaire processen. Alle hygiënische en hygiënische processystemen zijn ontworpen bij EPIC en vervolgens gefabriceerd, geïnspecteerd en in Factory Acceptance Tested (FAT) getest in de geïsoleerde sanitaire werkplaats van EPIC.

CLIENT: Een multinationaal farmaceutisch bedrijf
INDUSTRIE: Geneesmiddelen voor diabetes en obesitas

KERNOVERWEGINGEN

  • ASME BPE - Het interne kwaliteitsborgingspersoneel van EPIC zorgde ervoor dat elk hygiënisch processysteem werd ontworpen en gefabriceerd in overeenstemming met ASME BPE-normen. Het proces- en mechanische team van EPIC werkte samen met de klant om lasprocedurespecificaties (WPS) te ontwikkelen die de vereisten van de American Society of Mechanical Engineers overtroffen. Het kwaliteitsteam van het EPIC leverde ook lasserprestatiecertificering (WPQ) voor elke vakman die aan het project werkte.
  • Constructiematerialen - Alle constructiematerialen werden geverifieerd met behulp van Material Tracking Reports (MTR) en Certificate of Conformance (COC).
  • Traceerbaarheid - Gekwalificeerde vakmensen handhaafden strenge documentatie bij het ontvangen en implementeren van bouwmaterialen, het opnemen van warmtegetallen in elke fase en het onderhouden van actuele laskaarten gedurende het hele project.
  • Inspectie - 100% van de hygiënische lassen werden visueel geïnspecteerd door de CIC-lasinspecteurs van EPIC om te verzekeren dat ze voldeden aan de BPE-vereisten. Indien nodig werden de inwendige lassen geïnspecteerd met behulp van een borescope.

  • Fysiek ontwerp Beperkingen - Vanwege de beperkte ruimtebeperkingen die de klant nodig heeft, was het voldoen aan de vereisten voor systeembehoudbaarheid, toegankelijkheid en Good Manufacturing Practices (GMP) een uitdaging. De engineers van EPIC hebben deze uitdaging opgelost door voortdurende onboard beoordelingen van 3D-modellen met het personeel van de klant uit te voeren om ervoor te zorgen dat het modulaire skid-ontwerp past binnen de beperkingen van de productieplanten.

BELANGRIJKSTE SYSTEEMFUNCTIES

voorgemonteerde sanitaire hygiënische processystemen

Alle sanitaire en hygiënische processystemen werden vooraf geassembleerd in de geïsoleerde sanitaire werkplaats van EPIC.

modulair ontworpen skids

Alle 10-skids zijn modulair ontworpen, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd na off-site FAT en weer in elkaar kunnen worden gezet voor het opstarten en in bedrijf stellen.

skid oplosmiddelterugwinning hygiënisch processysteem

Het 2-skid oplosmiddelterugwinning hygiënisch processysteem omvatte drie 40-kubieke-meter tanks en twee 30-kubieke meter tanks.

BPE-lassen

BPE-lasvereisten werden toegepast op de SCH 10-leidingsystemen voor de acht mengsystemen voor sanitair proces.

EEN EPISCHE IMPACT

EPIC kon de hygiënische processystemen snel en efficiënt installeren en in bedrijf stellen. De modulaire constructiemethodes voor het bouwen van ontwerpen en offsite Factory Acceptance Testing (FAT) verdichtten de tijdlijn in vergelijking met traditionele bouwmethoden met stokconstructies.

Het projectbeheer werd vereenvoudigd door één aanspreekpunt voor de klant aan te wijzen. Het projectmanagementteam van EPIC had een branchespecifieke ervaring waardoor zij toezicht konden houden op interne ontwerp-, fabricage- en kwaliteitsborgingsteams van EPIC. Dit was belangrijk om ervoor te zorgen dat het proces hygiënisch en volgens schema werd gehouden.

Met de geleverde services van EPIC kon deze klant de productie en beschikbaarheid van belangrijke diabetes- en obesitasgeneesmiddelen veilig stellen door de bedrijfsactiviteiten van het bedrijf te verdubbelen. Neem contact op met EPIC om met een technicus te praten over uw hygiënisch processysteemproject of bel 314-272-4149.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.