← Terug naar categorie Filtratie, scheiding en magnetische scheiding

Hoogwaardige zelfreinigende filter voor viskeuze lijmen

filter viskeuze lijmen

Toonaangevende fabrikant van acrylharsen optimaliseert de lijmproductie door traditionele statische zeven te vervangen door automatische zelfreinigende filters

Lucite International Group Ltd. (bekend als Lucite) is een wereldleider in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van op acryl gebaseerde producten. Als onderdeel van de Mitsubishi Chemical Corporation heeft het bedrijf vele fabrieken over de hele wereld die polymeren, monomeren, composieten en harsen produceren voor verschillende toepassingen, waaronder dentale, medische, coatings, kleefstoffen en glas. In de productiefaciliteit in Newton Aycliffe, VK, produceert Lucite een aantal hoogwaardige speciale polymeren en harsen, die speciaal zijn ontworpen en ontwikkeld naast zijn klanten.

Lucite had eerder problemen ondervonden bij het filteren van een klevende hars, gebruikt bij de productie van chirurgische pleisters. Een belangrijke fase van de harsproceslijn is filtratie - ervoor zorgen dat te grote vervuiling zoals vreemde deeltjes en agglomeraten worden verwijderd. Dit garandeert de kwaliteit en consistentie van het product - een belangrijke vereiste voor een medische toepassing - evenals bescherming van het stroomafwaartse proces van membraanfiltratie. Filtrering van deze klevende kleefstoffen met hoge viscositeit kan echter moeilijk zijn en Lucite is problemen tegengekomen bij het gebruik van traditionele statische mandzeefjes om het filtratieproces uit te voeren.

Eerder vertrouwde Russell Eco Filter® op zelfreiniging voor andere toepassingen, overlegde Lucite nogmaals met Russell Finex voor een oplossing voor het filteren van de kleefhars. De oplossing was een EF803 Zelfreinigend Russell Eco-filter®. Deze inline-filters bieden een efficiënte oplossing om de kwaliteit van hoogviskeuze vloeistoffen zoals lijmharsen te waarborgen en hebben het vermogen om te voldoen aan de vereiste doorvoercapaciteit van Lucite van 400-liters per uur.

Het bedrijf maakt ook gebruik van extra Russell Finex-scheidingsapparatuur op een aparte productielijn op zijn Newton Aycliffe-site, inclusief trillingsafscheiders om de kwaliteit en consistentie van polymeer kralen.

Lees hier het volledige artikel: De lijmfabrikant verbetert de productkwaliteit met een automatisch zelfreinigend filter

Russell Finex heeft 85-jaren die innovatieve scheidingsoplossingen leveren aan een reeks verschillende industrieën. Neem contact op met Russell Finexvoor meer informatie over het automatische in-line filter en hoe het in uw nieuwe of bestaande verwerkingslijn past.

Russell Finex Ltd

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.