← Terug naar categorie Pumps

Energiezuinigheid vraagt ​​om creamery om te investeren in de tweede MasoSine-pomp

rodda insta masosine sps 200-sinuspomp

Toen een wereldberoemde creamery uit Cornwall een nieuwe deponeermachine in de fabriek installeerde, was het vorige succes van het bedrijf met een MasoSine-pomp van Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) zorgde ervoor dat het terugkeerde naar dezelfde bron voor een tweede eenheid. Deze keer is energie-efficiënt Certa 100 werd aanbevolen om een ​​reeks dubbele en enkele roomproducten over te brengen van mobiele opslagtanks naar de hopper van de nieuwe stortmachine.

AE Rodda en zoon heeft Cornish clotted cream gemaakt sinds 1890, toen Eliza Jane Rodda, overgrootmoeder van de huidige algemeen directeur, Nicholas Rodda, Cornish clotted cream begon te maken in haar boerderijkeuken hier in het hart van Cornwall. 128 jaar later, onderhoudt het bedrijf nog steeds veel traditionele productiemethoden. Rodda's liep voorop in het voeren van een campagne om een ​​beschermde status te krijgen voor deze Cornish-delicatesse en in 1998 kreeg het de status Beschermde Oorsprongsbenaming, samen met Champagneproducten en Parmaham.

Het bedrijf is de grootste Corned clotted cream merk in het Verenigd Koninkrijk. Rodda's exporteert ook zijn producten over de hele wereld met zijn beroemde clotted cream naast cream tea op een aantal luchtvaartmaatschappijen.

Vorig succes

In 2012 heeft Rodda een MasoSine SPS 200-sinuspomp geïnstalleerd als onderdeel van een nieuwe clotted cream-lijn en zijn betrouwbare prestaties hebben indruk op het onderhoudsteam.

"We waren aan het investeren in een nieuwe stortmachine, die in feite room in een pot deponeert en deze afdicht met een deksel, dus we moesten op zoek naar een geschikte pomp om het product van mobiele opslagtanks over te brengen," vertelt Maintenance Supervisor Paul Johnson.

"In de afgelopen zes jaar van hard werken hebben we vrijwel geen onderhoudsproblemen gehad met de SPS 200; het heeft eigenlijk voor zichzelf gezorgd, " verklaart de heer Johnson. "Belangrijk is dat de pomp de integriteit van het product niet schaadt of compromitteert, wat cruciaal is voor ons productieproces."

Dezelfde aanpak was nodig voor de nieuwe productiefaciliteit voor gietroom van het bedrijf: lage afschuiving, lage pulsatie en voorzichtige bediening.

"Het gebruik van bijvoorbeeld een centrifugaalpomp zou de room effectief in zoiets als boter laten draaien," zegt de heer Johnson. "Een sinuspomp was duidelijk de weg vooruit en we waren enthousiast over de nieuwe Certa van WMFTG, vooral vanwege zijn energie-efficiëntiekenmerken."

In tegenstelling tot traditionele pompen met rotors die de vloeistof doorsnijden, draagt ​​Certa's sinusvormige rotor het product voorzichtig door de pomp om de afschuiving drastisch te verminderen, terwijl het energieverbruik tot wel 50% wordt verminderd met vloeistoffen met hoge viscositeit. Verdere voordelen en krachtige prestaties geleverd door sinusvormige technologie omvatten vrijwel geen pulsatie, eenvoud, betrouwbaarheid, uitwisselbare onderdelen en lage gebruikskosten.

Eenvoudige reiniging

Het technische team van Watson-Marlow adviseerde AE ​​Rodda en Son dat de kleinste pomp in het Certa-gamma, de Certa 100, aan hun eisen zou voldoen. Deze pomp levert het vereiste debiet van 4200 l / h.

In termen van het proces wordt een mobiele opslagtank omhooggeschakeld naar de nieuwe stortmachine, waar op de Certa 100 room van de ene naar de andere wordt overgebracht. De pomp is laag gemonteerd, waardoor een hoofd van twee meter in de trechter van de machine kan worden geplaatst. Er is geen priming vereist.

Met standaard EHEDG (Type EL Klasse I en EL Aseptische Klasse I) en 3A-certificering, is Certa uiterst eenvoudig te reinigen voor minimale downtime. Schoner dan elke lob of perifere plunjerpomp, een reeks van zeven Certa-pompen is beschikbaar voor stroomsnelheden tot 99,000 l / h en drukken naar de 15-balk.

"We hebben de MasoSine Certa 100 gedurende ongeveer 12 maanden gehad en er zijn geen problemen geweest," meldt de heer Johnson. "Bovendien is de pomp indrukwekkend stil en uiterst energiezuinig. Uit ervaring hebben we geleerd dat het drie keer duurder is om een ​​pneumatische pomp te gebruiken dan een elektrische pomp. "

www.wmftg.com

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) is de wereldleider in nis peristaltische pompen en bijbehorende vloeistofpadtechnologieën voor de voedings-, farmaceutische, chemische en milieu-industrie

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.