← Terug naar de categorie Meting en instrumentatie verwerken

EMERSON'S PLANTWEB ARCHITECTUUR HELPT TANKOPSLAGTERMINAL IN ZWEDEN VOLDOEN AAN DE LAATSTE VEILIGHEIDSVEREISTEN

FH Tankopslag

Rosemount®-zenders, fabrieksbrede Smart Wireless-netwerk en DeltaV ™ -automatiseringssysteem gebruikt om de bewaking van tankopslagniveaus te automatiseren.

FH Tankopslag AB maakt gebruik van de Rosemount® draadloze niveau- en druktransmitters van Emerson Process Management om overspillbeveiliging te bieden op de Kalmar-opslagterminal aan de oostkust van Zweden. Het bedrijf heeft een fabrieksmatig Smart Wireless-netwerk, DeltaV ™ digitaal automatiseringssysteem en AMS Suite-software voor voorspellend onderhoud geïnstalleerd om de bewaking van tankopslagniveaus te automatiseren. Hierdoor kan FH Tank Storage voldoen aan de nieuwste milieu- en veiligheidseisen, en de efficiëntie, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van niveaubewaking en de veiligheid van terminalpersoneel verbeteren.

Emerson's Smart Wireless-netwerk heeft het mogelijk gemaakt meetgegevens te verwerken zonder de noodzaak om nieuwe bekabeling te installeren, een kostenbesparing van tussen € 50,000 tot € 100,000. Nieuwe bekabeling vereist uitgebreid grondwerk dat de werkzaamheden en het verkeer van tankers rond de site zou verstoren.

De Rosemount-zenders worden ingezet op de opslagtanks en verzenden meetgegevens naar het Emerson DeltaV-systeem dat is geïnstalleerd in de hoofdcontrolekamer. AMS Suite helpt operators de gezondheid van zowel het draadloze netwerk als de afzonderlijke zenders te bewaken en verbetert de efficiëntie van onderhoudspersoneel door eventuele fouten te identificeren en het aantal verplaatsingen in het veld te verminderen.

"Emerson's Rosemount niveau-, druk- en temperatuurtransmitters en het Smart Wireless-netwerk hebben ons in staat gesteld om een ​​kosteneffectief geautomatiseerd meetsysteem te implementeren", zegt Lars Ferm, Site Manager, FH Tank Storage. "Ze hebben ook het monitoren van tankniveaus verbeterd en hebben een volledig goedgekeurde oplossing voor overspill-bescherming geleverd."

De FH Tank Storage-terminal heeft een capaciteit van ongeveer 13,000m3. De 68-tanks, variërend in grootte van 10M3 tot 2100m3, worden gebruikt voor het opslaan van oplosmiddelen, benzine en een reeks chemicaliën. Steeds strengere milieuregels vereisten dat de overlapbeveiliging moest worden toegevoegd aan alle bestaande tanks, met nieuwe niveauschakelaars die nodig zijn om een ​​alarm te activeren als de niveaus boven de vooraf ingestelde niveaus komen.

Voorheen werden tankniveaumetingen handmatig uitgevoerd. Dit vereiste operators om in uitdagende winterse omstandigheden naar de top van tanks te klimmen, waardoor ze het risico liepen te worden verwond. De maandelijkse controles duurden een hele dag en omvatten het gebruik van onderdompeltouwen, het berekenen van volumes en het bijwerken van een wit bord in de hoofdcontrolekamer. Hoewel er een rigide set procedures bestond om nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van metingen te garanderen, wilde FH Tank Storage deze metingen automatiseren om het risico te verminderen en eventuele menselijke fouten te verwijderen bij het registreren, berekenen en weergeven van tankniveaus.

Emerson stelde de implementatie voor van een continue geautomatiseerde meetoplossing met behulp van de PlantWeb ™ digitale architectuur en Smart Wireless-technologie voor het verzenden van nauwkeurige en bijgewerkte tankniveaumetingen die ook zouden kunnen worden gebruikt om overdrempbescherming te bieden. Rosemount-apparaten die op 29-tanks worden ingezet, zenden niveau- en temperatuurgegevens terug naar de nieuwste versies van het DeltaV-systeem en de AMS Suite-software die is geïnstalleerd in de hoofdcontrolekamer. Een groot scherm biedt operators visualisatie van alle tanks, tankniveaus en eventuele alarmen op hoog niveau of instrumentatiefouten. De oplossing werd gepresenteerd aan en aanvaard door Länsstyrelsen, de Zweedse lokale milieu- en veiligheidsautoriteit.

FH Tank Storage wilde de verschillende soorten geïnstalleerde apparaten minimaliseren, om eenvoudiger onderhoud en minder voorraad mogelijk te maken. Voor de kleinere tanks heeft FH Tank Storage Emerson's Rosemount 3051S draadloze DP-druktransmitters geïnstalleerd. De drukmeting van de vloeistofmassa en de dichtheid van het medium wordt gebruikt om het niveau af te leiden. De apparaten verzenden elke minuut gegevens.

Een aantal van de grotere tanks hebben drijvende daken, waardoor het moeilijker is om DP-druktransmitters te installeren, dus Emerson's Rosemount 5402 contactloze radarniveauzenders zijn ingezet op de grotere tanks. De draadloze draadloze THUM ™ -adapters van Emerson zijn verbonden met elk van de radarapparaten om de gegevens via het draadloze netwerk te verzenden. De Rosemount 5402 is geselecteerd omdat hij geschikt is voor bijna alle tankgroottes, niet wordt beïnvloed door zwevende daken en geschikt is voor een breed scala aan vloeistoffen en gassen. De meetnauwkeurigheid wordt niet beïnvloed door vuile of corrosieve vloeistoffen of door vloeistofeigenschappen zoals dichtheid en viscositeit.

"Het Smart Wireless-netwerk was relatief eenvoudig te installeren en zowel het netwerk als de zenders zijn uiterst betrouwbaar sinds ze zijn geïnstalleerd", legt Ferm uit. "We verwachten dat we in de nabije toekomst draadloze apparaten blijven inzetten, omdat we geen reden of voordeel zien voor het gebruik van kabels."

Er zijn tot nu toe geen overvulalarmen op de site geweest en de historische informatie die door de radarmetingen is verstrekt, heeft snelle en accurate antwoorden op vragen van klanten mogelijk gemaakt. Op basis van dit succes heeft FH Tank Storage een verdere bestelling geplaatst voor Rosemount-radarniveauzenders en THUM-adapters om 15 meer tanks te automatiseren. Bovendien worden er momenteel 5-tanks gebouwd op de terminal en wordt er van Rosemount-radarapparaten verwacht dat ze de niveaumetingen en overdekbeveiliging bieden.

E-mail: [Email protected]
Web: www.EmersonProcess.eu

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.