← Terug naar de categorie Meting en instrumentatie verwerken

DE CORIOLIS-FLOWMETERS VAN EMERSON HELPEN BEARCAT POMPEN ONTMOET DE UITDAGINGEN VAN METEREN GEBRUBBERISEERDE ASFALT

Micro Motion ELITE

Micro Motion® hoge temperatuur ELITE® Coriolis flowmeters maken nauwkeurige en betrouwbare meting mogelijk van extreem schurend vloeistof met hoge temperatuur en hoge viscositeit

BearCat Pumps uit Phoenix, Arizona, gebruikt Micro Motion ELITE® hoge temperatuur Coriolis massaflowmeters van Emerson Process Management als onderdeel van zijn meetsystemen voor rubberasfalt, een extreem schurende, hoge temperatuur en hoge viscositeitsvloeistof. De Micro Motion-meters maken een nauwkeurige en betrouwbare meting van de moeilijk hanteerbare vloeistof mogelijk.

"Het verpompen van met rubber behandeld asfalt is een zeer uitdagende toepassing die warmte, druk en een schurend materiaal combineert," zei Kevin T. Hill, President, BearCat Pumps. "Onze ervaringen met andere technologieën hebben Micro Motion Coriolis-meters met hoge temperatuur als de beste keuze bevestigd, omdat ze consequent de nauwkeurige metingen leveren die onze klanten vragen."

Er zijn twee fasen in het productieproces van rubberachtig asfalt waar materiaal wordt gemengd en vervolgens gemengd. De meetnauwkeurigheid is van cruciaal belang om te zorgen dat de juiste mengverhoudingen behouden blijven. BearCat gebruikte eerder mechanische tandwielpompen voor stromingsmeting, maar het schurende asfalt veroorzaakte slijtage in de pompen, waardoor meetnauwkeurigheid kon afwijken.

Het bedrijf loste dit probleem op door een Micro Motion Coriolis-meter met hoge temperatuur op te nemen in zijn meetsystemen, die ook een pomp en een ontlastings- of omloopklep bevatten. Bij het opstarten worden warmte en druk uitgeoefend op de overdrukklep en sensor, waardoor het asfalt kan circuleren. De sensor van de Coriolis-meter wordt verwarmd met behulp van warmte-omhulde oppervlakken die zijn aangesloten op het bestaande verwarmingscircuit en de volledige sensor wordt vervolgens omwikkeld met een isolerende kap.

Ontwikkeld voor zware omstandigheden, de Micro Motion meter is geschikt voor het proces temperaturen tot 350ºC. De zender kan op afstand worden geplaatst te beschermen tegen de hitte en de sensor kan overal zonder geleide of rechte buistrajecten voorschriften worden aangebracht. Zonder bewegende delen, de Micro Motion flowmeter vereist geen onderhoud of reparatie.

Om ervoor te zorgen dat nauwkeurige metingen worden gehandhaafd, biedt de Micro Motion ELITE-reeks in-line meterverificatie. Met dit vermogen kunnen de klanten van BearCat de sensorbuizen en elektronica controleren op originele fabrieksinstellingen terwijl de meter in lijn is en het proces stroomt,

Deze kenmerken maken de Micro Motion ELITE Coriolis-meters met hoge temperatuur in het bijzonder geschikt voor de zware bedrijfsomstandigheden die gepaard gaan met het pompen van asfalt. Andere toepassingen omvatten processen bij hoge temperatuur zoals het hanteren van zware ruwe olie, bitumen, monomeren, polymeren, was en bakoliën die moeilijk te regelen zijn en onder een ingestelde temperatuurgrens blijven.

E-mail: [Email protected]
Web: www.EmersonProcess.eu

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.