← Terug naar categorie Flowmeting en -regeling

Algen groei met Clamp-on Flow Switches

Micronics, Clamp-on Flow Switches, Micronics DFS-ll

Micronics Clamp-on Flow switches bieden kosteneffectieve oplossing voor algengroei probleem te elimineren op stroom monitoring van waswater debiet bij Wessex Water

Er was een probleem bij Wessex Water, een regionaal water- en rioolwaterzuiveringsbedrijf in het zuidwesten van Engeland. De stromingssensoren die worden gebruikt voor het bevestigen van waswaterstroming naar fabriek en apparatuur bleken algen te groeien. De thermische dispersiestromingsschakelaar en het waswater in de systemen gebruikten ofwel het uiteindelijke effluent van de plant of gedeeltelijk behandeld water van een ander punt in het behandelingsproces. Het watergehalte plus de temperatuurstijging op de sonde produceerde een voedselrijke en warme plaats voor de verspreiding van algen. Dit beïnvloedde de thermische spreiding van de sonde tot het punt waarop de sondes niet langer stroming detecteerden. Verwijdering uit de pijpleiding zou vanouds betrekking hebben op het isoleren en aftappen van de waswaterleidingen.

Trant Construction, die civiele mechanische en elektrische projecten uitvoert voor grote Britse en buitenlandse waterbedrijven, werd ingeschakeld. Zij stelden vast dat een niet-opdringerige, kosteneffectieve en eenvoudig te bedienen sensor die niet aan vervuiling onderhevig was, nodig was. Verschillende alternatieven werden overwogen totdat Dave Rich van Trant Construction de Micronics DFS-ll Doppler-stroomschakelaar ontdekte en met de klant een proef instelde voor pijpleidingen van 32mm tot 300mm, afhankelijk van de stroomsnelheid door het leidingwerk.

De DFS-II is ontworpen voor "vuile" vloeistoffen. De detectie is niet-invasief en werkt door hoogfrequent geluid via de pijpwand in de stromende vloeistof te injecteren. Akoestische pulsen worden continu naar de sensor teruggekaatst en de DFS-II meet een frequentieverschuiving om de stroomsnelheid te berekenen. Het regelt de stroming zonder drukverlies, geen sensorvervuiling en minimaal onderhoud. De installatie duurt slechts enkele minuten, omdat het niet nodig is om in leidingen te snijden, wat resulteert in een aanzienlijke tijdwinst en uitval van de installatie.

De proef was succesvol en Wessex Water gebruikt nu de Micronics-stromingsschakelaars voor de meeste toepassingen, waaronder niet alleen waswater, maar ook pompafvoerbewaking waarbij sommige terugslagkleppen onbetrouwbaar bleken te zijn.

Dave Rich is pleased with his choice. “I would definitely recommend the use of the DFS-II. The objective in this particular project was to eliminate algae in a cost-effective, timely manner. Micronics DFS-II fulfilled this objective as well as offering considerable other benefits."

Voor meer informatie over dit project of de Micronics aanbod oproep Micronics op + 44 (0) 1628 810456, of bezoek www.micronicsflowmeters.com.

Micronics Ltd

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.