← Terug naar categorie Valves & Actuators

Kosteneffectieve oplossing voor het bijwerken van regelkleppen Helpt Marstons-brouwerij

marstons-craft beers

Voor Marstons-brouwerij in Burton upon Trent, zou Staffordshire, die regelventielen op het hoofdkoelsysteem vervangt, de betrouwbaarheid verbeteren. De procesbesturingscomponenten waren aanvankelijk echter duur, dat wil zeggen totdat een oproep aan Burkert een veel rendabelere oplossing onthulde.

Vervanging van verouderde apparatuur of uitbreiding van een productielijn zijn ideale mogelijkheden om de balans op te maken van nieuwe technologieën en hoe ze de productiviteit kunnen verbeteren en projectkosten kunnen verlagen.

Marstons heeft zijn productiefaciliteiten uitgebreid om tegemoet te komen aan de toegenomen populariteit van ambachtelijke bieren en een deel van dit proces vroeg om nieuwe gekoelde opslagtanks te installeren. Bovendien hadden de pijpleidingen en regelventielen op de bestaande opslagtanks het einde van hun levensduur bereikt en waren ze aan vervanging toe.

Procesbeoordeling

Het eerste verzoek van de productie-ingenieurs van Marstons was om een ​​aantal grote, elektrisch bediende regelkleppen, 84 daarvan, in feite te kopen. De kleppen zijn ontworpen om een ​​water / glycolmengsel te regelen dat de opslagvaten koelt.

Als onderdeel van een hygiënisch proces moesten ze van roestvrij staal zijn en het van schroefdraad voorziene verbindingsbuiswerk was 2 inches (50 mm) in diameter. De afmetingen en het ontwerp van deze kleppen betekenden dat ze een premium prijs zouden hanteren, ongeacht welke fabrikant ze leverde.

Burkert wilde graag een meer kosteneffectieve oplossing bieden en stelde voor dat een van zijn ingenieurs de brouwerij bezoekt om de doelstellingen van het proces, de vereisten voor de regelkleppen en de structuur van het bestaande procesbesturingssysteem te begrijpen. Tijdens het bezoek ter plaatse bleek dat er een afkeer was van het installeren van pneumatische bedieningselementen vanwege waargenomen hoge kosten, na een recent citaat van een andere fabrikant van procesbesturing.

De Burkert-ingenieurs legden uit dat alle doelen van het nieuwe proces feitelijk kunnen worden bereikt met behulp van pneumatische ventieleilanden en regelkleppen met een aanzienlijke besparing in vergelijking met de elektrisch bediende kleppen. De Burkert-oplossing omvatte zijn nieuwste klepeiland, het Type 8652, dat zou worden ingebouwd in een paneel van de Europese Hygienische Engineering en Ontwerpgroep (EHEDG), waardoor het dicht bij het proces kon worden geplaatst.

In combinatie met Type 2000-kleppen, ook in roestvrij staal met schroefdraadverbindingen, elk uitgerust met een CLASSIC-actuator, zou het hele voordelige pakket kunnen worden aangeboden met een 2-jaargarantie, rechtstreeks van Burkert.

soort 8652

Het Type 8652 biedt uitstekende functionaliteit, connectiviteit en diagnostiek.

Bouwen voor de toekomst

De Type 8652 AirLINE is geoptimaliseerd voor installatie onderaan een bedieningspaneel, dat in dit geval op maat werd gebouwd door Burkert in zijn Systemhaus in Duitsland. Het compacte karakter van dit ventieleiland zou normaal gezien de vereiste paneelgrootte verkleinen, maar in dit geval wilde de brouwerij extra ruimte bieden voor toekomstige uitbreiding, evenals zijn eigen invoer- / uitvoersystemen. Om tegemoet te komen aan de toekomstige plannen voor de site, bevolkte Burkert alle regeleenheden van het ventieleiland, waardoor de ongebruikte gemakkelijk konden worden aangesloten terwijl de applicatie werd uitgebreid.

Vanwege de keuze van posities voor de luchttoevoerpoort op het ventieleiland, kan de luchtvoorbereidingseenheid, die uit een filter en een regelaar bestaat, ook zonder extra aansluitpunten in het paneel worden opgenomen. Traditioneel zou dit extern zijn geweest aan het paneel, maar dit ontwerp beschermde het tegen elk spoelproces.

Greg Wainhouse, UK Field Segment Manager voor water, legt uit: "Een van de meest voor de hand liggende nieuwe kenmerken van het type Type 8652 ventieleiland is het geïntegreerde, van achtergrond verlichte LCD-scherm dat de status van de stuurklep, de schakelstatus van de procesklep, een omschakeling toont cyclus teller en een diagnostisch rapport. Dit vereenvoudigt inbedrijfstelling en operationeel onderhoud inclusief foutdiagnose door onmiddellijke statusinformatie te leveren voor externe componenten en verbindingen.

"Een ander kenmerk dat er echt uitspringt, is de" hot-swap "-faciliteit waarmee regelgedeelten in het ventieleiland kunnen worden vervangen tijdens normale werking. Dit betekent dat de productie ononderbroken kan doorgaan, zelfs als zich een onderhoudsprobleem voordoet "

op maat gemaakt EHEDG-paneel

Het op maat gemaakte EHEDG-paneel werd ontworpen en gebouwd door Burkert.

Vereenvoudigde installatie

Meerdere Type 8652-eenheden kunnen in serie zijn geschakeld via één gateway om rechtstreeks verbinding te maken met de Rockwell PLC. In dit geval was het echter een persoonlijke voorkeur om drie, vast bedrade verbindingen naar de klepeilanden te installeren; zelfs met deze optie was er nog steeds een aanzienlijke besparing in de hoeveelheid bedrading die voor dit project moest worden geïnstalleerd, vergeleken met het oorspronkelijke concept met behulp van elektrische magneetventielen.

De interactie met de PLC was een zeer eenvoudig proces, het EDS-bestand is beschikbaar op de Burkert-website en de inbedrijfstellingssoftware wordt gratis verstrekt.

Khalid Aziz, projectmanager bij Marstons, concludeerde: "De technische bijstand die we van Burkert hebben ontvangen, heeft een zeer belangrijke impact op dit project gehad. De verhoogde functionaliteit betekent dat we de hoeveelheid koeling kunnen verminderen en meer controle hebben over het hele proces. We hebben ook een aantal zeer aanzienlijke besparingen gerealiseerd op het gebied van installatietijd en algemene bedrijfskosten. "

Nadat dit project was geïnstalleerd, in bedrijf gesteld en volledig operationeel was, ging Marstons verder met een ander deel van het uitbreidingsplan waarvoor een ander ventieleiland en 20 meer Type 2000-kleppen nodig hadden, die allemaal bij Burkert werden besteld. Deze werden geïnstalleerd als onderdeel van het project om nieuwe gekoelde opslagtanks aan te bieden en boden dezelfde eenvoud van installatie en connectiviteit.

type 2000-klep

De Type 2000-klep biedt betrouwbare en kosteneffectieve besturing

Voor degenen die op zoek zijn naar het updaten van bestaande systemen of nieuwe regeltechnologie willen introduceren, kan de Bürkert-oplossing de tijd voor installatie en ingebruikname verkorten en ook de bedrijfskosten en downtime minimaliseren.

Kirsty Anderson
Bürkert Fluid Control Systems
Adres: Fluid Control Centre, 1 Bridge End, Cirencester, Gloucestershire, GL7 1QY, Verenigd Koninkrijk

Tel: + 44 (0) 1285 648761 Fax: + 44 (0) 1285 648721
Web: www.burkert.co.uk
E-mail: [Email protected]

Bürkert Fluid Control Systems

Fabricage van procesapparatuur. Een van de weinige fabrikanten die oplossingen biedt voor de complete regellus.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.