← Terug naar categorie Pumps

Chemische fabriek geniet grote winst in levensduur van de slang na overschakeling naar Bredel-pompen

bredel pompen slijtvaste slangen

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) meldt dat een toonaangevend Europees bedrijf dat PCC (geprecipiteerd calciumcarbonaat) verpompt, profiteerde van de veel langere productie-uptime dankzij het overschakelen op Bredel-pompen en slijtvaste slangen.

PCC heeft dezelfde chemische formule als andere soorten calciumcarbonaat, zoals kalksteen, marmer en krijt: CaCO3. De stof wordt vervaardigd in de vorm van nanodeeltjes en gebruikt voor producten zoals PVC, verven en sigarettenpapier. Het afval van de PCC-productie kan worden gerecycled, waarbij geoptimaliseerde pomentechnologieën een echt operationeel verschil kunnen maken.

Herhaal mislukkingen

Het bedrijf begon problemen op te lopen met zijn PCC-recyclingactiviteiten binnen enkele maanden na de installatie van zijn vorige transferpompen. Reparaties voor € 1500 waren nodig, evenals lange stilstandtijden.

Nu de frustratie stijgt, wendt het bedrijf zich tot WMFTG en zijn vermaarde Bredel-slangenpompen en de goed gedocumenteerde voordelen die ze met zich meebrengen voor abrasieve taken. Het expertteam van Bredel-engineers werkte daarom nauw samen met de PPC-fabrikant om ervoor te zorgen dat de pompen (en slangen) werden geoptimaliseerd met betrekking tot zowel de betrouwbaarheid als de output.

Bredel-pomp biedt oplossing

De eerste Bredel 65 (65mm slangdiameter) werd geïnstalleerd in de fabriek van het bedrijf met een hoge mate van ondersteuning, om te zorgen voor de juiste leidingafvoer, zuig- en persdruk. De aanzuiging is 9m lang en 3m hoog, terwijl de ontlading plaatsvindt op dezelfde hoogte over een lengte van 30m, met een druk tussen de 2- en 7-balk.

Het PCC-afval bevat zand en water, waardoor een slurry ontstaat tussen 100 tot 1000 cPs-viscositeit (10-70% drooggehalte wordt in een oven gepompt). Alle Bredel 65-pompen die nu op deze site zijn geïnstalleerd, hebben 3kW-motoren en lopen met 17 rpm over een 24 / 7-inschakelduur. Stroomsnelheden variëren van 6 tot 10 m3 / h.

Wat betreft de levensduur van de slang, duurde de eerste Bredel 65mm diameter standaard natuurlijke rubberen slang voor 3,360,000-occlusies, of rond 83-dagen (2000-uren). Bredel-technici waren aanwezig toen de slangen werden vervangen om het vertrouwen van de klant en de pompbetrouwbaarheid te waarborgen.

Vervolgens werden verbeteringen in de levensduur van de slang gezocht door het pomptoerental, de warmte, de tegendruk en de productverdunning te controleren. Als gevolg hiervan nam de levensduur van de slang toe tot 4,468,800-occlusies, wat overeenkomt met 110-dagen of 2660-uren, een verbetering van 32%. Op dit moment werd het bedrijf aangemoedigd om deel te nemen aan de nieuwe Bredel NR Endurance slangtesten. Onder dezelfde omstandigheden duurde de NR Endurance-slang 7,056,000-occlusies, ongeveer 175-dagen of 4200-uren, een verdere toename van 57%.

Slangen zoals Bredel's NR Endurance-materiaal zijn vervaardigd van hoogwaardige samengestelde rubbers, versterkt met individuele lagen gevlochten nylon. De binnenste en buitenste lagen van de slang worden geëxtrudeerd en, na de constructie, wordt elke slang over de gehele lengte bewerkt, om ervoor te zorgen dat kritische toleranties worden gehandhaafd.

Het slangelement is van cruciaal belang om de prestaties, duurzaamheid en efficiëntie van de peristaltische slangpomp van Bredel te waarborgen. Zorgvuldige keuze van het slangmateriaal, in combinatie met de juiste pompinstallatie, betekent dat pompgebruikers profiteren van veel minder uitvaltijd, minder schoonmaak en minder reserve-inventaris.

Enorme beloningen

Het besluit van de Europese fabrikant om zijn vorige pompen te vervangen, is enorm lonend gebleken. In eerste instantie is de downtime teruggebracht van 24 uur naar slechts 2 uur, wat een rendement op de investering oplevert binnen een 12-maandperiode. In de vijf jaar dat Bredel slangenpompen zijn geïnstalleerd, heeft het bedrijf ongeveer € 100,000 TCO bespaard (total cost of ownership) in deze robuuste en abrasieve pompapplicatie.

www.wmftg.com

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) is de wereldleider in nis peristaltische pompen en bijbehorende vloeistofpadtechnologieën voor de voedings-, farmaceutische, chemische en milieu-industrie

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.