← Terug naar categorie Flowmeting en -regeling

CAMBRIDGE UNIVERSITY RESEARCH LAAT MEERDERE METER TOE LAUNCH NIEUWE LOW FLOW POSITIEVE VERPLAATSING FLOW METER

De VFF LF05 van de nieuwe litermeter

Een baanbrekende lage flow positieve verplaatsingsmeter op basis van onderzoek uitgevoerd aan de universiteit van Cambridge is nu verkrijgbaar bij Liter Meter (www.litremeter.com). De nieuwe LF05 VFF-meter is een zeer op maat gemaakte versie van de roterende zuigermeter van Liter Meter die nauwkeurig debietbereiken kan meten van zo laag als 0.008 liters / uur tot 30 liters / uur (0.05 tot 190 US gallons per dag).

Het lage stroomvermogen van de meter is verbeterd door de drukbalanskamer en de titaniumrotor te bekleden met een coating met fysische dampdepositie (PVD) die ontworpen is om de wrijvingseigenschappen van de meter te verlagen om een ​​groter stroomvermogen te bieden. De extra hardheid van de PVD-coating verbetert ook de slijtvastheid.

De VFF LF05-verdringerstroommeter van de litermeter is in staat om tot 0.03 liter / uur te meten bij viscositeiten van 2cSt. Het heeft een stroombereik van nul tot 30 liter / uur, een viscositeitsbereik van 0.8 tot 2000cSt of groter, een nauwkeurigheid van ± 0.5 procent van de meetwaarde en herhaalbaarheid van ± 0.25 procent.

De standaardmeter is verkrijgbaar met een 316 roestvrijstalen behuizing. Aangepaste versies van de meter zijn verkrijgbaar in titanium en dubbelzijdige stalen behuizing.

De nieuwe LF05-meter is het resultaat van een aantal jaren van onderzoek aan de Universiteit van Cambridge in opdracht van Liter Meter als antwoord op regelmatige verzoeken van heel de industrie om lagere en lagere stroomsnelheden te meten. Er is een drang om de concentratie van veel chemische stoffen te verhogen, zodat bedrijven minder vracht kunnen vervoeren en hun kosten kunnen verlagen.

Liter Meter CEO Charles Wemyss verklaarde: "Hogere chemische concentraties betekenen dat er minder nodig is om een ​​klus te klaren. Het domino-effect is de noodzaak om veel kleinere hoeveelheden te meten. We denken dat deze trend zich zal voortzetten en daarom zijn we begonnen aan een onderzoeksprogramma dat heeft geleid tot de ontwikkeling van de LF05 PD-meter, een technologie die ervoor zorgt dat we in de toekomst kunnen blijven voldoen aan de stroommeetbehoeften van onze klanten. "

Liter Meter Ltd

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.