← Terug naar categorie Pumps

Het is tijd om te praten over slakken! Welnu, aluminium zoutwinning, om precies te zijn ...

breng schurende slurrie over

RVA, een in Frankrijk gevestigd bedrijf dat is gespecialiseerd in de terugwinning van zoutslakken, een bijproduct van het smelten van aluminium, maakt gebruik van de voordelen van verschillende Bredel-slangenpompen van Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG).

Een aantal van de pompen wordt gebruikt om een ​​abrasieve oxideslurry te transporteren die een mengsel van vloeistof en vaste stoffen omvat, dat ook een hoge temperatuur heeft. Dankzij het superieure bedieningsprincipe van de Bredel slangenpompen en het robuuste ontwerp is de betrouwbaarheid gegarandeerd.

Bij het aluminiumraffinageproces wordt schroot gesmolten in roterende of nagalmovens onder een bad van gesmolten zout dat op het metaaloppervlak drijft. Gesmolten aluminium en zijn zoutafdekking worden vervolgens van het oppervlak van de roterende trommel afgetapt.

Het uiteindelijke zoutmengsel dat uit de oven wordt getapt bevat resterend aluminiummetaal (rond 5%) en verschillende metaaloxiden, voornamelijk aluminiumoxide. Dit mengsel stolt in pannen en wordt wat 'zoutslak' wordt genoemd.

Gevaarlijk afval

Zoutslakken zijn gevaarlijke afvalstoffen die onder gecontroleerde omstandigheden moeten worden verwijderd. Historisch gezien werden aluminiumzoutlakken in Europa gestort, maar een combinatie van strengere milieuregels en hoge stortkosten heeft deze praktijk beëindigd. In plaats daarvan wordt de slak gerecycleerd in speciale installaties zoals die wordt geëxploiteerd door RVA.

Reprocessing wordt in de hele EU erkend als de best haalbare milieuoptie voor zoutslakken. RVA, gelegen tussen Reims en Metz in het noordoosten van Frankrijk, maakt gebruik van opwerkingstechnologie die de slak omzet van een afvalstroom naar een bron van essentiële grondstoffen. De plant is de enige in zijn soort in het land.

Belangrijk is dat de slakrecyclingoperatie van RVA afhankelijk is van een gesloten kringloopproces dat minimale eisen stelt aan het milieu: er is geen vast afval; water gebruikt voor het wassen wordt gerecirculeerd; gasvormige emissies worden verbrand tot onschadelijke residuen; en ammoniakgas wordt geneutraliseerd door toegewijde wassers.

Een eigen geautomatiseerd besturingssysteem controleert het productieproces om ervoor te zorgen dat de belangrijkste variabelen binnen vooraf gedefinieerde limieten blijven, terwijl de uitvoer voldoet aan strenge specificaties.

Vier fasen proces

Het proces bestaat uit vier fasen, waarvan er twee Bredel-slangenpompen gebruiken voor de overdracht van schuurvloeistoffen. Ten eerste wordt zoutslak gemalen met optionele recirculatie om aluminium vrij te maken met behulp van een wervelstroomscheider en ijzer via een magneet. Fijn stof uit de fabriek wordt vervolgens verwijderd door een ontstofteringsinrichting.

Vervolgens wordt het overblijvende zoute materiaal in een oplossingssectie gebracht waar het wordt gemengd met water (dat later in het proces wordt teruggewonnen). Dit met pekel beladen water wordt door twee high-flow Bredel 100-pompen overgebracht in onder druk staande reactievaten, voordat Bredel 65 en 40-pompen aluminiumoxide als slurrie naar de reactoren overbrengen.

Dit aluminiumoxide is zeer schurend en, in dit stadium, hoog in temperatuur. Er worden gasvormige reactanten geproduceerd, waaronder waterstof, methaan en ammoniak, die worden verbrand en uitgeput van de stapel. Energie uit de afgassen wordt teruggewonnen voor gebruik in andere delen van het proces.

Ten derde wordt residu van de reactiefase naar een bandfilter getransporteerd. Hier worden pekel en water onder vacuüm met een Bredel 80 weggepompt, waarbij een vast residu achterblijft dat bekend staat als Valoxy. Schoon water - samen met water dat in de ontbindingsfase is verwijderd - wordt gebruikt om de vaste stoffen te wassen.

In de laatste fase gaat de uitstroom pekel door naar de kristallisatiesectie. Natriumchloride en kaliumchloride worden uit de oplossing gekristalliseerd, aanvankelijk afzonderlijk en vervolgens in combinatie om het zoutmengsel op de vereiste specificatie te brengen.

Een lijnkaraf verhoogt de concentratie van vaste stoffen in de suspensie, waardoor het zout sneller wordt gewonnen. Het uiteindelijke zoutmengsel wordt naar opslagruimtes getransporteerd voor verdere verzending.

Essentiële service

RVA verwerkt jaarlijks 110,000 ton zoutslakresiduen. Deze service is essentieel voor duurzaam milieubeheer en zorgt ervoor dat zoutslakken die anders over grote afstanden voor verwijdering worden vervoerd, worden omgezet in drie bruikbare producten (zonder vast afval).

Zowel de teruggewonnen aluminiumkorrels / poeders als het zout worden teruggestuurd naar het productieproces van de klant, terwijl het derde product, Valoxy, een gepatenteerde alumina-rijke substantie is die kan worden gebruikt als alternatief voor alumina en bauxiet in toepassingen zoals cementen, bindmiddelen en bakstenen.

www.wmftg.com

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) is de wereldleider in nis peristaltische pompen en bijbehorende vloeistofpadtechnologieën voor de voedings-, farmaceutische, chemische en milieu-industrie

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.