← Terug naar categorie Pumps

Bredel- en Qdos-pompen verlagen de kosten van afvalwaterzuivering in installaties voor dranken en gezondheidsproducten

bredel 40

Indonesië-gebaseerde PT Sinde Budi Sentosa maakt gebruik van de voordelen van Bredel en QDOS pompen van Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) om de downtime te verminderen en kosten te besparen bij de behandeling van afvalwater van zijn productie-activiteiten.

PT Sinde Budi Sentosa is gespecialiseerd in de productie van kruidenproducten, waarbij natuurlijke ingrediënten worden gebruikt om hoogwaardige gezondheidsdranken en over-the-counter (OTC) remedies te produceren. Bij de vervaardiging van zijn drank- en energiedranken met ingeblikte en gebottelde flessen, maakt het bedrijf gebruik van een grote variëteit aan fruit, waaronder sinaasappels, aardbeien, meloen, lychees en guave, om verse smaken toe te voegen aan de speciale mix van kruiden en water. De bereiding van het fruit maakt gebruik van grote hoeveelheden water, die vervolgens wordt afgevoerd naar een verwerkingsbedrijf op het terrein voordat deze wordt afgevoerd naar het gemeentelijke afvalsysteem.

Het pompen van vaste stoffen in suspensie

In de zuiveringsinstallatie werden een aantal problemen ondervonden met de luchtbediende dubbel diafragma (AODD) pomp die wordt gebruikt om afvalwater naar de filterpers te voeren. Vanwege de verschillende niveaus van grond en zand in het afvalwater, kleppen kleppen op de AODD-pomp regelmatig plakken en vervolgens lekken, wat veelvuldig moet worden stopgezet voor reparatie.

Tijdens een bezoek aan de productie-installatie door WMFTG-specialisten, werd PT Sinde geadviseerd om de waterbehandeling te verbeteren, de uitvaltijd te verminderen en de kosten voor AODD-pomponderdelen te verlagen door een Bredel 40 peristaltische slangenpomp te installeren voor de toevoer van filterpersen. Dit pomptype kan omgaan met viskeuze en abrasieve slurries, pasta's en slib, met tot wel 80% vaste stoffen in suspensie.

De Bredel 40 heeft niet alleen de uitvaltijd en onderhoudskosten bij onderhoud aan PT Sinde verminderd, maar de energiekosten zijn nu veel lager omdat het niet langer nodig is om een ​​compressor te gebruiken gedurende lange perioden om de vorige AODD-pomp te gebruiken.

pt sinde budi sentosa

Gecontroleerde chemische dosering

In een afzonderlijk proces werd een andere AODD-pomp gebruikt voor het doseren van chemicaliën zoals HCI, NaOH en chloor in het afvalwater voor zuiveringsdoeleinden, wat een ander probleem opleverde. PT Sinde moest exact weten hoeveel chemicalie werd gedoseerd, maar dit niveau van controle en nauwkeurigheid was niet mogelijk met de AODD-pomp.

WMFTG beveelt aan om een ​​Qdos-doseerpomp voor chemicaliën in het waterzuiveringsproces te laten vallen voor nauwkeurige doseerinformatie. ReNu-technologie vormt de kern van de Qdos-pompen en zorgt voor nauwkeurige en reproduceerbare stromen, terwijl een snelle en veilige pompkopverwijdering en vervanging mogelijk is, zonder gereedschap. Bovendien beperkt integrale lekdetectie verspilling en elimineert de blootstelling van de gebruiker aan chemicaliën.

Een van de belangrijkste kenmerken van WMFTG-pompen is hun geschiktheid voor toepassingen met hoge viscositeit en abrasieve vloeistoffen, evenals drooglopen en zelfaanzuigende eigenschappen. Al deze mogelijkheden worden bereikt zonder accessoires zoals tegendrukkleppen, pulsatiedempers, ontgassingskleppen of vlotterschakelaars. Bovendien bieden de peristaltische slangenpompen van Bredel en de chemische doseerpompen van Qdos een veel eenvoudigere installatie en minder reserve-inventaris.

Het succes van de pompen bij PT Sinde illustreert het vermogen van WMFTG om de total cost of ownership (TCO) te verlagen over water- en afvalwatertoepassingen in veel verschillende sectoren.

www.wmftg.com

Watson-Marlow Fluid Technology Group

Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) is de wereldleider in nis peristaltische pompen en bijbehorende vloeistofpadtechnologieën voor de voedings-, farmaceutische, chemische en milieu-industrie

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via