← Terug naar mixen, mengen & granuleren categorie

AirJet Mixer lost geurprobleem op bij een van de oudste onafhankelijke zuivelfabrieken in Californië

Landia AirJet

Een Landia AirJet-menger die een geurprobleem oploste in een van Californië's oudste onafhankelijke zuivelbedrijven, staat bijna voor een volledige vijf jaar ononderbroken service.

Bij de Hollandia Dairy (gevestigd 1950) in het noorden van San Diego County slaagde een zij-ingangsmenger (van een andere fabrikant) er niet in om de opbouw van geurig septisch slib te voorkomen in een 35,000-gallon vastgeschroefde stalen compensatietank (18.5 ft. In diameter x 18.75 ft. in hoogte).

'Investeren in een veel betere mixer was een must'

Hank Van Nieuwenhuyzen, Chief Operations Officer bij Hollandia Dairy, Zei:

"Onze oude side-entry mixer mengde de tank gewoon nergens in de buurt, dus er ontstonden geurtjes. Sinds het bescheiden begin van de Hollandia Dairy, die werd gecreëerd door de heer en mevrouw Arie de Jong kort nadat ze vanuit Nederland in de VS aankwamen, hebben we altijd geprobeerd goede buren te zijn, dus investeren in een veel betere mixer was een must " .

Hij voegde toe: "Meermaals moesten we de tank legen om het slib te legen, wat helemaal niet leuk was - en zeer, zeer tijdrovend."

ES Engineering werd ingeschakeld om te zien welke oplossing gevonden kon worden. Koolstoffilters werden geïntroduceerd, maar zoals Project Manager Christian Tasser * uitlegt, was dit slechts een tijdelijke maatregel:

"Bij de melkverwerkingsfabriek van Hollandia in San Marcos was het ons meteen duidelijk dat dit familiebedrijf zorgde voor het milieu en de situatie met zijn vereffeningsvat zeer serieus nam.

"We hebben gekeken hoe we het best konden voorkomen dat de inhoud van de tank septisch werd, maatregelen namen om de pH-waarde te verlagen en zien wat het beste zou zijn, vooral voor piekproductietijden."

Hij voegde eraan toe: "Het afvalwater, inclusief het effluent van de vruchtensapfabriek van Hollandia, leverde geen groot probleem op met het vaste-stofgehalte, maar het bestaande mengsysteem was niet aan het werk ".

Op zoek naar een onmiddellijke, maar toch langdurige oplossing, wilde Christian Tasser het effect van de nieuw aangeschafte Landia AirJet (chopperpompmodel MPTK-I 80) maximaliseren door de vuile lucht (van de bovenkant van de tank) door het afvalwater te recirculeren , waardoor de zwavel effectief uit de lucht wordt geschrobd om de geurproblemen te elimineren.

Deze opstelling werkt op dezelfde manier als het Landia GasMix-systeem dat steeds vaker wordt geïnstalleerd voor het mengen van anaërobe vergisters in afvalwaterzuiveringsinstallaties en industriële biogasinstallaties. De Landia AirJet bij de Hollandia-zuivelfabriek was afkomstig van World Water Works, Inc - een innovator in de afvalwaterzuiveringsindustrie, die ook de installatie van de AirJet verzorgde.

Hank Van Nieuwenhuyzen

Hank Van Nieuwenhuyzen, Chief Operations Officer bij Hollandia Dairy - die met dank aan Landia's AirJet blij is de tank niet te laten leeglopen om het slib te legen.

'Geen behoefte aan chemicaliën'

"De Landia AirJet is betrouwbaar en zeer effectief", vervolgde Christian Tasser. "De investeringskosten zijn niet hoog en u hoeft geen chemicaliën meer aan de tank toe te voegen - en er is bovendien het grote voordeel dat u geen blowers nodig hebt, die zeer energie-intensief zijn".

Hollandia Dairy's Hank Van Nieuwenhuyzen heeft toegevoegd: "Installatie was eenvoudig, via een bestaande mangat, dus er waren geen extra gaten nodig in de wand van onze tank. En in bijna vijf jaar werking hebben we helemaal geen problemen met de Landia AirJet gehad - en hebben we de tank niet een keer hoeven opruimen! Onze geurproblemen zijn opgelost. Het was een uitstekende investering ".

* Christian Tasser is nu werkzaam in de afvalwaterzuiverings- en hernieuwbare energiesector voor Carollo Engineers en samen met Khalil Kairouz, PhD een leider in Odor Control Management, bieden zij technische oplossingen voor landelijke afvalwaterklanten.

Uitgevonden door Landia in 1950, werd de eerste chopperpomp in Denemarken gemaakt in hetzelfde jaar dat Hollandia Dairy zijn deuren opende voor zaken in de VS.

Het Hollandia Dairy-verhaal begon in 1949 toen de heer en mevrouw Arie de Jong, samen met hun 10-kinderen, zich vestigden in Poway, Californië.

Ze kwamen uit Nederland waar meneer de Jong in de zuivelsector had gewerkt. Hun wereldse bezittingen waren er maar weinig. In totaal begon hun nieuwe leven in de VS met $ 32 in contanten.

Een jaar later kocht de familie een zuivelfabriek op de hoek van Felicita en Highway 395 (nu Centre City Parkway) in Escondido. Aanvankelijk bedroeg de omzet bij de 'Cash & Carry' gemiddeld ongeveer $ 8 per dag. Na dit zeer bescheiden begin, begon Hollandia Dairy zijn eerste stappen vooruit te zetten, ervan overtuigd dat de melk niet 'gewoon een andere melk' was.

Tegenwoordig heeft Hollandia Dairy meer dan 175-medewerkers in dienst.

www.landia.co.uk

Landia Ltd

Maak pompen en mixers van topkwaliteit. We doen dit sinds 1933. We werken nauw samen met onze klanten om de best mogelijke oplossing tot stand te brengen. Wij verkopen geen standaardproducten.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.