← Terug naar de categorie Meting en instrumentatie verwerken

ABB lost niveau-meetprobleem op voor afvalwaterinstallatie

niveau zender

Een ABB K-TEK LM200 laser niveau zender helpt een bekende afvalwaterzuiveringsinstallatie terug te keren naar betrouwbare niveaumeting, na problemen met de hydrostatische niveaudeler van een concurrent.

Het bedrijf gebruikt niveaumeting om pompen naar een voorbehandelingsinstallatie te activeren wanneer het water een vooraf bepaald volume bereikt. Eerdere meettechnieken konden de hoeveelheid vuil en gruis in het effluent niet aan, waardoor de sensoren verstopt raakten, onnauwkeurige metingen veroorzaakten en ze moeilijk opnieuw konden kalibreren.

De ABB K-TEK LM200-laserzender is ideaal voor deze toepassing en is speciaal ontworpen voor het meten van vaste droge vaste stoffen, ondoorzichtige vloeistoffen en slurries op afstanden tot maximaal 200-poten. Het beschikt over een geavanceerd timingsysteem en een geavanceerde, zelfcorrigerende signaalverwerkingsfunctie die het mogelijk maakt om het niveau, de afstand en de positie nauwkeurig en betrouwbaar te meten in de zwaarste omstandigheden.

Een belangrijk kenmerk van de LM200 is het vermogen om te werken in de aanwezigheid van stof, dampen of turbulentie. Een robuuste, gepoedercoate aluminium behuizing, geschikt voor IP65 of NEMA 4X, met CL II en III, Div 1 en 2, Gr E, F, G stofontstekingswaarden voor FM en CSA, zorgt voor gebruik in verschillende uitdagende omgevingen. Roestvrijstalen stofbuizen voorkomen stofophoping en beschermen de optische lens tegen coating.

Niet-contactmeettechnologieën, zoals ultrasone en open luchtradar, hebben een inherent 'bundelverspreid' karakter (tot 24˚) en vinden het moeilijk om te gaan met zaken als stof, trillingen en constant veranderende niveaus. De LM200 ondervangt deze echter door nauwkeurige, langeafstandlasermetingen te combineren zonder divergentie van de bundel (minder dan 0.2˚).

Dankzij het systeemontwerp kan de software snel afstandsmetingen uitvoeren, waardoor er meer tijd is voor geavanceerde signaalverwerking, gegevensanalyse en weergave op afstand. Een intelligente 'Last pulse'-mogelijkheid betekent dat de LM200 echte signalen kan selecteren uit de vele die worden weerkaatst door stofwolken, roerwerkbladen of andere obstakels. Kleurcompensatie corrigeert voor zwakke of excessieve retoursignalen. Met variabele versterking kan de LM200 het beste retoursignaal kiezen in snel veranderende zichtomstandigheden, zoals stof, dampen en materialen van verschillende kleuren.

De LM200-zender voert metingen uit met een laser met een extreem kleine golflengte van ~ 1-micrometer. Als gevolg hiervan heeft de eenheid vrijwel geen divergentie van de hoek, zelfs over lange afstanden. Het kan eng worden scherpgesteld, zodat het geen interferentie van omliggende objecten opvangt. Het systeem kan ook schuine hoeken met uiterste nauwkeurigheid meten. Hierdoor kan het binnen complexe schepen werken, zelfs als ze interne structuren bevatten.

De LM200 is ook immuun voor reflecties en echo's, waardoor consistente prestaties worden geboden op vaste stoffen en de totale immuniteit om "kegel omhoog" en "kegelvormige" variaties in het materiaal dat wordt gemeten.

ABB kan niveaumateriaal ontwerpen en produceren dat geschikt is voor zelfs de zwaarste industriële toepassingen, waaronder hoge drukken, extreme temperaturen, lage soortelijke gewichten en lage diëlektrische constanten.

Stuur voor meer informatie een e-mail [Email protected] of bel 0870 600 6122, ref. 'niveaumeting'.

ABB Meetinstrumenten

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.