← Terug naar IT, Management Systems & Software categorie

Budgettering Tips: Het minimaliseren van risico in uw upgrades van machines

Peregrine Leasing-logo

Kapitaalinvestering is een essentieel onderdeel van het runnen van een productie- en verwerkingsbedrijf. Meer dan in welke andere branche dan ook, betekent de afhankelijkheid van geavanceerde geautomatiseerde apparatuur dat processoren betrokken zijn bij een bijna continue cyclus van upgrade en vervanging, aangedreven door natuurlijke levensduur van machines en snelle technologische veranderingen.

Budgettering voor upgrades en vervanging van apparatuur is lastig, vooral in het volatiele economische klimaat waarin we leven. Het behalen van een positief investeringsrendement, dwz ervoor zorgen dat de bijdrage aan de output en de winst opwegen tegen de total cost of ownership, is essentieel, anders apparatuurkosten. zal een bedrijf naar een onbeheersbare schuld slepen.

Maar het voorspellen van ROI op kapitaaluitgaven vereist een langetermijnvisie. En met de Brexit opdoemen en het pond zwak, is het voor iedereen moeilijk om met enige zekerheid te voorspellen hoe de markten er over een jaar uit zullen zien, na de vijfde keer. Dit soort onzekerheid vergroot het risico bij kapitaalinvesteringen, omdat het moeilijker is om de uitkomst van budgetbeslissingen te voorspellen.

Economische onzekerheid bevrijdt verwerkers echter niet van de noodzaak om te investeren in essentiële apparatuur. Beslissingen moeten nog worden genomen, ongeacht de moeilijkheden. In deze omstandigheden loont het om zorgvuldig alle factoren in het spel te beschouwen, evenals inzicht in de verschillende financieringsopties die voor u beschikbaar zijn.

Bepaal uw doelstellingen

De sleutel tot elke investering is dat deze moet vertrekken vanuit een duidelijk bedrijfsdoel. Zelfs als u een oud apparaat hebt dat bijna aan het einde van zijn levensduur is en moet worden vervangen, zijn er meer factoren die u moet overwegen. Wilt u eenvoudig like-for-like vervangen of is dit een kans om de efficiëntie en de output te verbeteren? Zo ja, hoe? Welke andere veranderingen zullen waarschijnlijk worden aangebracht en hoe zal dat passen?

Het punt is, als je vertrekt vanuit een bepaald doel - we willen dat dit nieuwe apparaat de productiviteit met x aantal verhoogt - je kunt dan achteruit werken om te beoordelen of a) het realistisch is en b) het financieel haalbaar is, dwz het rendement zal opwegen tegen de kosten. Vraag voor grote investeringen advies bij een professionele consultant om u te helpen dit proces te doorlopen.

Bekijk een hele bedrijfsvisie

Zoals hierboven al is aangegeven, is investeren in een nieuw apparaat nooit een enkele geïsoleerde handeling, omdat het nieuwe machinepark invloed zal hebben op bredere bedrijfsactiviteiten. Een veelgemaakte fout is om upgrades en vervangingen stap voor stap te benaderen, één voor één. Dit zal waarschijnlijk nooit leiden tot het meest efficiënte en effectieve algehele systeem.

In een uitdagende financiële omgeving is het enige dat u kunt controleren en voorspellen de kwaliteit van uw processen. Elke investering die u doet, moet werken aan een overkoepelende bedrijfsstrategie van verbetering, of dat nu het stroomlijnen van de productie of het verhogen van de productie is. Als u elke individuele upgrade ziet als een radertje in een groter proces, zult u veel eerder een systeem maken en onderhouden dat u op de lange termijn een positief rendement oplevert.

Begrijp uw financieringsmogelijkheden

Wanneer het voorspellen van toekomstig rendement moeilijk is vanwege de volatiliteit van de markt, moet u het risico van kapitaalinvesteringen zo veel mogelijk beperken door middel van flexibele financieringsregelingen.

Een voor de hand liggend voorbeeld is het gebruik van regelingen voor huurkoop om hoge initiële kosten te spreiden, vooral als u niet over het liquide kapitaal beschikt. Leasing is een andere optie die een groot deel van het risico van apparatuuraankopen kan compenseren. Financiële leasing biedt een extra laag bescherming in vergelijking met huurkoop door de verplichting om zelf eigenaar te zijn af te schaffen. Als u aan het einde van de leaseperiode merkt dat de apparatuur niet het verwachte rendement oplevert, kan deze worden geretourneerd. Anders kunt u ervoor kiezen om de huurovereenkomst te verlengen of een forfaitair bedrag te betalen om de aankoop te voltooien.

Operationele lease-overeenkomsten daarentegen verwijderen het aankoopelement volledig. Als u echt geen risico wilt nemen met kapitaaluitgaven, biedt een operationele lease apparatuur op contracten voor de korte tot middellange termijn als een post buiten de balanstelling, met alle service- en onderhoudskosten inbegrepen in de vergoeding.

Meer informatie

Peregrine Leasing is een van de toonaangevende leveranciers van vermogensfinanciering in het VK, met meer dan 25 jaar ervaring in de maakindustrie.

Bezoek www.peregrineleasing.co.uk om meer te weten te komen.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.