← Terug naar categorie Pumps

Op maat gemaakte super duplex verticale zinkput pompen geleverd aan Borouge fabriek in Abu Dhabi

Amarinth Borouge pomp

Amarinth, een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerp, de toepassing en de productie van centrifugaalpompen en bijbehorende apparatuur op de markten van olie en gas, petrochemie, chemie, industrie en energie, heeft twee op maat gemaakte super duplex API 610 VS4 verticale putpompen geleverd aan Descon Engineering voor het petrochemische complex van Borouge in Ruwais, Abu Dhabi.

Na een concurrerend aanbestedingstraject heeft Amarinth zijn tweede bestelling van Descon Engineering voor twee 9.5m lange super duplex API 610 VS4 verticale opvangpompen veiliggesteld. Deze zullen worden geïnstalleerd in de Borouge 3-fabriek in Ruwais, 250-kilometers ten westen van Abu Dhabi, tijdens aanpassingen aan de bestaande kop voor de zeewateropname. Borouge is een samenwerking tussen de Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) en de Europese kunststoffabrikant Borealis. De site van Borouge is nu 's werelds grootste geïntegreerde polyolefinencomplex, met een productiecapaciteit van 4.5 miljoen ton.

Amarinth won het contract voor zijn expertise en reputatie bij het ontwerpen van op maat gemaakte verticale pompen voor uitdagende projecten. Het bedrijf maakte gebruik van zijn eigen unieke software, die is geconfigureerd om meer dan 100,000 verticale pompvarianten aan te kunnen en die samenstellingen en subassemblages bevat die al zijn gecontroleerd op parallelle onderdelen voor botsingen, om een ​​ontwerp te leveren voor de 9.5m lange pomp die zou passen binnen de bestaande beperkingen.

De pompen bevatten een op maat gemaakte basisplaat en, vanwege hun lengte, extra opstartsmering voor de bovenste lagers die automatisch worden uitgeschakeld zodra de procesvoeding deze heeft bereikt. Amarinth moest ook de pompen zorgvuldig afstellen om zo efficiënt mogelijk te zijn om te kunnen werken binnen de stroombeperkingen op de locatie.

Oliver Brigginshaw, Managing Director van Amarinth, zei: "We zijn verheugd dat we deze op maat gemaakte API 610 VS4-pompen hebben kunnen leveren aan Descon Engineering voor dit belangrijke project dat onze expertise in het ontwerpen van pompen voor veeleisende taken nog eens onderstreept. We kijken ernaar uit om weer met Descon samen te werken aan toekomstige projecten. "

Alex Brigginshaw
Business Development Director
Amarinth Limited
Bentwaters Park
Rendlesham
Woodbridge IP12 2TW
United Kingdom

Tel: + 44 (0) 1394 462131
[Email protected]
www.Amarinth.com

Amarinth Ltd

Amarinth is een wereldwijd toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in het vervaardigen van centrifugaal pompen en bijbehorende apparatuur voor de offshore en onshore olie-en gas exploratie, productie en raffinage-industrie, petrochemische, chemische en industriële markten

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.