← Terug naar categorie Poederverwerking en -verwerking

Inzicht in poedergedrag ondersteunt additieve productieprocessen

poeder gedrag begrijpen

Specialisten in poederstromen, Freeman Technology, zullen exposeren op Formnext in Hal 12 Stand A125 (19-22 november 2019, Frankfurt, Duitsland). Nu onderdeel van de Micromeritics Instrument Corporation, zal het bedrijf zijn oplossingen voor materiaalkarakterisering presenteren die kunnen helpen de procesprestaties te optimaliseren, de productiviteit te verhogen en de kwaliteit binnen de sector Additive Manufacturing (AM) te verbeteren.

Het bedrijf zal zijn vlaggenschipinstrument presenteren, de FT4 Powder Rheometer®, een unieke en uitgebreide poedertester, die geautomatiseerde, betrouwbare en procesrelevante metingen van bulkmateriaalkenmerken biedt. De FT4 is gespecialiseerd in het meten van dynamische stromingseigenschappen en bevat ook een afschuifcel (in overeenstemming met ASTM D7981) en de mogelijkheid om bulkeigenschappen zoals dichtheid, samendrukbaarheid en permeabiliteit te meten. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond hoe de diverse en gevoelige methoden die door deze technologie worden geboden, toelaten om kleine variaties in voedingen te detecteren die de prestaties in AM-processen rechtstreeks beïnvloeden, op een manier die traditionele karakteriseringstechnieken niet kunnen. Poederreologie kan daarom een ​​succesvolle optimalisatie en levenscyclusbeheer van poeders voor AM ondersteunen.

Bezoekers kunnen ook de SentinelPro van Particulate Systems (een Micromeritics-bedrijf) zien. Deze toonaangevende dynamische beeldanalysator is ideaal voor AM-toepassingen, waar materiaaluniformiteit nodig is om een ​​consistente stroomsnelheid van grondstoffen te garanderen. De gebruikte nummer-gebaseerde analysetechniek is in staat tot analyse van afzonderlijke deeltjes en maakt detectie mogelijk van geagglomereerde deeltjes, die materiaalafzetting in gevaar kunnen brengen.

Bezoekers van de stand van Freeman Technology kunnen het team van experts van het bedrijf ontmoeten om hun individuele uitdagingen op het gebied van poederbehandeling te bespreken.

Ga naar voor meer informatie over het assortiment Freeman Technology-producten www.powderflow.com.

Freeman Technology Ltd

Handtekening: Brons lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link