← Terug naar de categorie Process Control & Automation

BASF kiest Emerson om de flexibiliteit en productie bij de Duitse chemische fabriek te verbeteren

basf modernisering van automatiseringssoftware

Emerson-automatisering om de operationele efficiëntie te verbeteren en cybersecurity voor 's werelds grootste chemische fabrikant te verbeteren

Als onderdeel van zijn vijfjarige investering om zijn capaciteit en operationele uitmuntendheid te vergroten binnen zijn wereldwijde activiteiten op het gebied van plasticadditieven, heeft BASF Emerson (NYSE: EMR) een multi-miljoen-dollar contract toegekend om automatiseringssoftware en -controllers te moderniseren in zijn gespecialiseerde chemische productiefaciliteit in Lampertheim, Duitsland. Deze uitbreidingen helpen 's werelds grootste chemische fabrikant om de productieflexibiliteit te verhogen en de bedrijfsvoering te verbeteren.

Aangezien de Europese chemische industrie geconfronteerd wordt met toenemende marktconcurrentie van buiten Europa, zijn flexibele en kosten-competitieve ontwikkelingsmethodologieën en productietechnologieën nodig om succes te garanderen, zegt onderzoek door DECHEMA Gesellschaft für Chemische Technik und Biotechnologie eV (Vereniging voor Chemische Engineering en Biotechnologie). BASF investeert aanzienlijk in de modernisering van de automatisering van installaties als onderdeel van zijn inspanningen om marktleiderschap te behouden en topkwartielprestaties te behalen.

"Om de operationele efficiëntie en productieflexibiliteit te maximaliseren, zullen we doorgaan met het implementeren van de nieuwste automatiseringstechnologie en -systemen," zei Jens Grimm, automatiseringsmanager bij BASF Lampertheim. "Emerson is een vertrouwde zakelijke partner met de bewezen expertise om te zorgen voor een naadloze systeemmigratie terwijl we samenwerken om Lampertheim te moderniseren voor succesvolle, langdurige productie."

BASF zal Emerson's nieuwe hybride automatiseringsoplossing implementeren die bestaande programmeerbare logische controllers (PLC's) vervangt, die worden gebruikt om 20-reactoren te regelen, met Emerson's leidende DeltaV ™ PK-controller. De nieuwe hybridetechnologie integreert in het bestaande DeltaV-automatiseringssysteem van BASF, wat de kosten, tijd en complexiteit van de modernisering van het automatiseringssysteem aanzienlijk zal verminderen; minimale opstarttijd voor nieuwe productiebatches; en maak schakelen van productie eenvoudiger.

"Het omarmen van digitale transformatietechnologieën en -strategieën is van cruciaal belang om topprestatieniveaus te bereiken,"

zei Jim Nyquist, groepsvoorzitter van Systems and Solutions voor Emerson's Automation Solutions-activiteiten.

"Door de implementatie van Emerson-automatiseringstechnologieën is BASF goed gepositioneerd om de bedrijfsresultaten te verbeteren en de marktleider te blijven."

Voor BASF zal Emerson ook een verouderd systeem vervangen dat de tankboerderij en destillatiekolommen beheert in de fabriek, die additieven produceert die de eigenschappen voor kunststoffen en coatings verbeteren.

De uitbreiding van Emerson's DeltaV gedistribueerd regelsysteem, dat al wordt gebruikt om andere delen van de fabriek te besturen, zal zorgen voor een voortdurende efficiënte productie en BASF in staat stellen zijn besturingsarchitectuur te standaardiseren, waardoor de integratiecomplexiteit en de trainingskosten van operators worden verminderd.

Een belangrijk onderdeel van het project is het uitbreiden van automatiseringsbeveiligingsbeschermingen. Deze geavanceerde technologie, ontwikkeld met Emerson om cybersecurity-bedreigingen aan te pakken, is toegepast bij andere BASF-fabrieken. Door zijn automatiseringssystemen te moderniseren, kan BASF profiteren van de nieuwe mogelijkheden die zijn ingebed in Emerson's automatiseringssystemen die de operaties van fabrieken tegen cyberdreigingen versterken.

Emerson biedt ook ongeveer 8,000 uren on-site engineeringservices, een afzonderlijk gevirtualiseerd systeem om hardwarekapitaal en operationele kosten te reduceren, en levenscyclusondersteuningsservices.

[Email protected]
Emerson.com

Emerson Automation Solutions

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link