← Terug naar categorie Lagers

Kogelschroeven blijken ideaal voor elektrische afkantpersen

nsk bal schroeven

NSK-balschroeven uit de geavanceerde HTF-serie (High Tough) helpen fabrikanten van kantpersen om te schakelen van conventionele hydraulische aandrijvingen naar elektrische aandrijfsystemen, die een aantal opmerkelijke voordelen bieden.

De kogelschroeven worden geleverd aan NSK-klant Sangalli Servomotori die de units in combinatie met haar borstelloze servomotoren gebruikt om een ​​complete systeemoplossing te leveren aan een wereldwijde fabrikant van kantpersen.

Kantpersen zijn een veelgebruikt type gereedschapswerktuig dat in de industrie wordt gebruikt en dienen om plaatwerkwerkstukken in voorgeprogrammeerde vormen te buigen tussen gereedschapssets boven en onder (perforeren en matrijzen) die dicht bij elkaar liggen.

Traditioneel werden hydraulische aandrijfsystemen gebruikt om de vereiste sluitkracht te creëren, maar in de afgelopen jaren zijn steeds meer fabrikanten van kantpersen begonnen met het ontwikkelen van elektrische alternatieven.

Elektrische afkantpersen worden snel de voorkeursoptie voor productiebedrijven die de productiviteit moeten verhogen, de buignauwkeurigheid en veiligheid willen verhogen, geld willen besparen op energierekeningen en hun milieuprestaties willen verbeteren, omdat de behoefte aan hydraulisch oliegebruik en verwijdering niet langer nodig is. Laag geluidsniveau en minimaal onderhoud zijn andere voordelen.

Sangalli Servomotori, gevestigd in Italië, ontwerpt en produceert sinds 1957 elektrische motoren, met name borstelloze servomotoren en geïntegreerde oplossingen met directe aandrijving voor industriële automatiseringstoepassingen.

Toen het bedrijf werd benaderd door een kantpersfabrikant die een reeks elektrisch aangedreven machines wilde ontwikkelen, wist Sangalli dat het over de motortechnologie beschikte, maar moest het een geschikte leverancier van kogelschroeven aanschaffen.

Sinds vele jaren gebruikt het bedrijf NSK-lagers in zijn motorproductie-activiteiten en, onder de indruk van hun prestaties en kwaliteit, heeft het een vraag gesteld aan NSK over de kogelschroeven in haar lineaire assortiment.

Het team van experts van NSK heeft de toepassing beoordeeld en de HTF-serie kogelbouten met hoge belasting aanbevolen, die ideaal zijn voor de zware belastingen en krachten die gepaard gaan met kantperswerkzaamheden. De grootte van de ballen en hun speciale ontwerpconfiguratie, samen met het gebruikte materiaal, behoren tot de belangrijkste onderscheidende factoren ten gunste van HTF-balschroeven.

Sangalli en NSK zijn begonnen met een nieuw project om een ​​elektrisch systeem met directe aandrijving te ontwikkelen, gebaseerd op HTF-kogelschroeven gekoppeld aan passend passende servomotoren, en dus conventionele hydraulische cilinders te vervangen.

Een HTF-balschroef met een diameter van 63 mm werd gekozen om een ​​perskracht van 20 ton te bieden. Samen met een Sangalli-servomotor vormde de balschroef de basis voor een prototype dat met succes op een afkantpers werd getest. Voor toepassingen die 60 ton perskracht vereisen, is zelfs een elektrisch systeem met twee HFT-kogelschroeven ontwikkeld.

In wezen fungeert de balschroef als een zuiger en wordt deze bestuurd door de elektromotor voor zeer nauwkeurige prestaties. Naast hydraulische machines kan het systeem ook worden gebruikt om het drijfstang / kruksysteem in afkantpersen te vervangen door mechanische aandrijvingen.

Dit is het succes van het project gebleken dat NSK al haar eerste productieorders heeft ontvangen en Sangalli is begonnen met de massaproductie. Belangrijk is dat de single-source oplossing van Sangalli kan worden toegepast op de afkantpersen van elke fabrikant, evenals op persen, die worden gebruikt voor het volledig persen, stampen of vormen van metalen onderdelen, vaak in een enkele slag.

www.nskeurope.com

NSK EUROPE LTD

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link