← Terug naar categorie Solids & Bulkmaterialenverwerking

Baghouse Performance Monitoring voor lagere bedrijfskosten

baghouse prestatiebewaking

Voor optimale prestaties, filterzakken voor textielfilters vereisen correct en tijdig onderhoud. De Britse activiteiten van ENVEA (voorheen PCME) produceren een reeks deeltjesmonitoringsystemen, van eenvoudige lek- tot QAL1-gecertificeerde meetinstrumenten die Process Operators een beter begrip van hun baghouse-werking verschaffen.

Ontworpen voor het bewaken van stofafgifte van baghouses met één of meerdere filtercompartimenten, kunnen sensoren die zijn geïnstalleerd in de schone gasuitgang van elke filterkamer lekken detecteren als ze zich ontwikkelen, zelfs bij zeer lage emissieconcentraties.

Door te weten waar lekken zich ontwikkelen, kunnen procesonderbrekingen en onderhoudstijden worden gepland om tijd en middelen te besparen door te benadrukken welke zakken moeten worden vervangen voorafgaand aan mogelijke emissiegrensuitwijkingen.

Bovendien biedt ENVEA nu sensoren om te waarschuwen voor hopperblokkades, vaak een oorzaak van bag-filterschuring en die mogelijk tot explosies binnen het filter kunnen leiden. Voor verbrandingstoepassingen waarvoor een sorbensinjectie vereist is, zoals kalk of actieve kool, zijn PicoFlow-sensoren beschikbaar om de hoeveelheid geïnjecteerd sorptiemiddel te meten.

Door ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid wordt geïnjecteerd, worden zure omstandigheden in het filter op het gewenste niveau gehandhaafd, waardoor kostbare schade aan het filterhuis wordt voorkomen en bovendien wordt voorkomen dat sorptiemiddel over het gebruik en de daaruit voortvloeiende verspilling.

Verdere details over de reeks deeltjesvormige emissie en Solids Flow-instrumentatie van ENVEA zijn te vinden op www.enveauk.global

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via