← Terug naar categorie Nieuws & evenementen

AxFlow Holding AB neemt de Induchem Group over in Ierland

AxFlow neemt induchem over

AxFlow Holding AB laatste acquisitie is de Ierse Induchem Group, de gespecialiseerde leverancier van vloeistofbehandelingsoplossingen, die zich voornamelijk richt op kleppen, pijpoplossingen, mixers en pneumatiek.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Cork en de Induchem Group heeft vier vestigingen in Ierland en het VK; twee servicecentra en twee verkoopkantoren. Door de overname blijft Induchem als een afzonderlijk bedrijf onder haar merk opereren.

De Induchem Group begon als een gerichte distributeur van stoomvallen en pijphulpoplossingen in 1982. Later breidde het zijn productaanbod uit en veranderde de focus van distributie naar een leverancier van technische oplossingen in zijn sectoren door het ontwikkelen van expertise en groeiende servicemogelijkheden.

Vandaag de dag bedient Induchem een ​​breed scala van marktsegmenten met de meeste klanten in de farmaceutische industrie, energieopwekking, chemie, petrochemie, ontwerp en engineering.

De Induchem Group verdeelt zijn activiteiten in twee belangrijke bronnen van inkomsten; investeringsgestuurde projecten (zowel groene als bruine veldinvesteringen) evenals onderhoudsreparaties (MRO).

Het productaanbod omvat een breed scala aan industriële kleppen, zeer zuivere producten, gevoerde buizen, kleppen en accessoires, mixeroplossingen, PD- en vacuümpompen, evenals lucht, compressoren en pneumatiek. In de aftermarket en MRO ligt de focus op hoge zuiverheid, pneumatiek, instrumentatie, technische dienstverlening, proces- en corrosieweerstand.

Aankondiging van de ontwikkeling Ole Weiner, CEO van AxFlow Holding, zei: “De overname is in lijn met de strategie van AxFlow Group om kleppen toe te voegen aan haar bestaande portfolio met positieve verdringerpompen met als doel de mogelijkheden te hebben om grotere systemen te bouwen, de serviceondersteuning uit te breiden en zijn geografische aanwezigheid in bestaande markten uitbreiden.

Induchem heeft langdurige relaties met toonaangevende internationale fabrikanten van afsluiters en procesapparatuur en dit zal toekomstige uitbreidingsmogelijkheden bieden voor andere AxFlow-distributiebedrijven in Europa. ”

Hij ging verder: "Induchem en de AxFlow Group hebben verschillende overeenkomsten, niet in de laatste plaats omdat ze familiebedrijven zijn. De eigenaar en directeur van Induchem David Carroll is de tweede generatie in het bedrijf en is opgegroeid met het bedrijf, terwijl AxFlow deel uitmaakt van Axel Johnson Group, een 5e generatie familiebedrijf. ”

In een reactie op de overname zei David Carroll: “De acquisitie biedt potentiële synergieën van belangrijke kansen met onze bestaande supply chain en de introductie van nieuwe leveranciers en uitbreiding van het vloeistofbehandelingsaanbod.

De Ierse en Britse entiteit van Induchem is een aanvulling op de bestaande activiteiten van AxFlow met betrekking tot marktsegmenten, regionale aanwezigheid, dienstenaanbod en productaanbod. ”

AxFlow Ireland-directeur Stuart Flood is even enthousiast en zegt: "Deze belangrijke ontwikkeling stelt ons in staat om een ​​ongeëvenaard assortiment van producten en diensten aan de markt aan te bieden, waardoor waarde en echte voordelen voor onze klanten worden toegevoegd".

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ole Weiner, CEO van AxFlow Holding,
+ 46 (0) 8 545 476 72, [Email protected]

Lars Carlson, CFO van AxFlow Holding,
+ 46 (0) 702 74 05 35, [Email protected]

David Carroll, eigenaar en directeur van Induchem
+ Ierland: + 353 (0) 87 8155554, VK: + 44 (0) 7557 800640, [Email protected]

AxFlow BV

Kennis, oplossingen en diensten voor betrouwbare materiaalbehandeling in uw branche.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link