← Terug naar categorie Pumps

Axflow groeit zijn activiteiten op het Balkangebied door de overname van VIP Tehnika, Slovenië

VIP tehnika

AxFlow GesmbH Austria, onderdeel van de AxFlow Group, heeft de overname bekendgemaakt van VIP Tehnika, de experts in verkoop en service van pompen voor water- en afvalwatertoepassingen.

De gevestigde onderneming is gevestigd in Maribor, Slovenië, op een aantal 40km van het AxFlow-kantoor in Graz, en biedt AxFlow een tweede uitvalsbasis om haar activiteiten in de Balkan, met name Slovenië, Kroatië en Servië en in Oostenrijk, te laten groeien.

VIP Tehnika, gevonden in 1991, is een distributeur van centrifugaalpompen zoals Xylem Lowara, Xylem Vogel, Calpeda en Pedrollo. De belangrijkste activiteiten omvatten verkoop, installatie, inbedrijfstelling, pompreparatie, montage en systeemintegratie.

Een ander belangrijk aanbod is de mogelijkheid om kleine pompsystemen te ontwerpen en te produceren, inclusief bedieningspanelen voor de bescherming van pompen en regeling van constante druk of doorstroming. Pomponderhoud en -reparaties kunnen zowel ter plaatse als in het eigen moderne servicecentrum en de voorraadbeheerfaciliteit worden geleverd.

Aankondiging van deze nieuwe overname, Andreas Lippitsch, Managing Director, AxFlow GesmbH zei: "Met bijna 30 jarenlange ervaring in het verkopen en onderhouden van centrifugaalpompen, is VIP Tehnika een perfecte fit voor AxFlow Austria en ons portfolio met positieve displacement-pompen. Bovendien brengt VIP Tehnika een zeer bekwaam en professioneel personeel en een goed uitgeruste, moderne servicefaciliteit ter tafel. Net als AxFlow is VIP Tehnika actief in de voedings-, dranken-, industriële en chemische sector, maar haar bijzondere kracht is haar aanwezigheid in de markten voor water en afvalwater. "

Božo Himelrajh, Managing Director en oprichter van VIP Tehnika reageert op de overname:

"Voor ons betekent deze acquisitie een nieuwe uitdaging, toegang tot nieuwe technische kennis en nieuwe zakelijke contacten. We zien ook mogelijkheden om onze producten op nieuwe markten buiten de Balkan te verkopen en nieuwe marktbenaderingen te leren van de beste. "

"De overname is een strategische stap die een synergetische aanpak voor beide bedrijven mogelijk maakt en AxFlow Oostenrijk in staat stelt zijn geografische aanwezigheid uit te breiden en voor beide activiteiten bestaande en potentiële klanten een groter scala aan producten en ondersteunende diensten aan te bieden." zegt Ole Weiner, CEO van AxFlow Holding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ole Weiner, CEO van AxFlow Holding,
+ 46 (0) 8 545 476 72
[Email protected]
www.axflow.com

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via