← Terug naar afdichtingen en pakkingen

Erkende Seal controleert True Quality voor Viton Sealing Products

Viton ™ fluoroelastomeerafdichtingsproducten, verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk bij Dichtomatik Ltd, waren de eerste keuze van wetenschappers en ingenieurs sinds het product door DuPont ™ in 1958 werd geïntroduceerd. De unieke eigenschappen en superieure prestaties van dit FKM-product leveren een niveau van afdichtingsbetrouwbaarheid op, zelfs in de meest veeleisende industrieën, waaronder de automobielsector, chemische verwerking en transport, vliegtuigen en ruimtevaart, olie- en gasexploratie en -productie, samen met vele andere industriële productieomgevingen inclusief in de voedings- en farmaceutische industrie.

Sommige leveranciers onrechte verwijzen om alle FKM algemeen elastomeren zoals Viton ™. Dit zijn producten die niet via 100% zuivere Viton ™, dat alle daarna kort voor de verwachte hoge prestatieniveaus en strenge kwaliteitsniveaus door de echte Viton ™ product te stellen valt.

Om de hoogste kwaliteit FKM producten te garanderen, moeten de gebruikers aandringen op 100% zuivere Viton ™ (geproduceerd in ISO 9002 slechts ingeschreven faciliteiten) en ervoor te zorgen dat de geleverde producten zijn te herkennen aan 'gemaakt met echte Viton ™ "goedkeuring zeehonden.

Echte Viton ™ is een aanrader voor deze kwaliteiten als:

  • Een uitstekende weerstand tegen hitte, oxidatie, verwering en ozon.
  • Een uitstekende weerstand tegen een breed scala van vloeistoffen, waaronder: alifatische en aromatische koolwaterstoffen, gehalogeneerde vloeistoffen en sterke zuren.
  • Opmerkelijke weerstand tegen vervorming onder druk, het verstrekken van het verzegelen prestaties en een lange levensduur ongeëvenaard door een niet-gefluoreerde elastomeer.

De hittebestendige eigenschappen van echte Viton ™ producten ver overleven nitrilrubber en andere algemene doeleinden elastomeren. Met een dergelijke betrouwbaarheid, kan onderhoudsintervallen veilig worden uitgebreid, waardoor het onderhoud budgetten te rekken door het verminderen van ongeplande downtime in een breed industrieel spectrum. In de lucht- en ruimtevaart markt is Viton ™ verlengd afdichtende eigenschappen voor straalmotoren met werktemperaturen van 204 ° C, en zelfs het behoud van de prestaties na excursies tot niveaus van 315 ° C temperatuur afgeleverd.

In moeilijke olie en gas in het boorgat toepassingen Viton ™ biedt bescherming tegen de afdichting niet, waardoor MTBF intervallen te verlengen. Terwijl in de auto-industrie, Viton ™ zorgt voor een verbeterde duurzaamheid van geavanceerde brandstoffen en motoren systemen, zelfs bij het werken bij extreme temperaturen voor brandstoffen, oliën, transmissie vloeistoffen en zelfs zure concentraten. In de raffinage van aardolie en het transport is er een breed gevestigde gebruik van gebonden zeehonden, radiale lipafdichtingen, kitten, coatings, trilling dempers, uitzettingsvoegen, pakkingen, O-ringen, zuigerafdichtingen en aangepaste vormen met inbegrip van stock-staven en platen. Voor deze uiteenlopende eisen, is er een wereldwijde beschikbaarheid van de ware Viton ™ producten, met het goedgekeurde leverancier voor het Verenigd Koninkrijk zijn Dichtomatik Ltd.

Deze eigenschappen maken Viton ™ fluoroelastomeer de perfecte keuze voor veeleisende afdichtingstoepassingen. Helaas zijn er verschillende "fluoroelastomer imposters" tegen lage kosten op de markt die dure productieactiviteiten in gevaar kunnen brengen als de afdichting defect raakt. Een aantal van deze fabrikanten van afgewerkte producten biedt producten die worden omschreven als "commerciële" of "industriële kwaliteiten" van fluorelastomeer tegen verlaagde prijzen.

Deze zogenaamde "fluoroelastomeren" kunnen tegen lagere kosten worden aangeboden, eenvoudigweg omdat ze geen 100% nieuw fluorelastomeer zijn. In plaats daarvan zijn sommige van deze producten mengsels van FKM met koolwaterstofelastomeren, zoals ethyleen-propyleen, chloropreen of acrylrubbers. Veel koolwaterstofrubbers kunnen worden gemengd om te profiteren van specifieke kenmerken die inherent zijn aan de individuele rubbers. Fluorelastomeren kunnen in het algemeen niet worden gemengd met koolwaterstofrubber zonder de weerstand van de resulterende vulkanisaten aan warmte, vloeistoffen en compressieverzameling significant te verminderen.

Omdat Viton ™ beter presteert dan koolwaterstofrubbers in vloeistofbestendigheid, presteren mengsels van andere rubbers met Viton ™ meestal aanzienlijk slechter dan 100% FKM. Blends of Viton ™ met koolwaterstofrubbers presteren niet "bijna zoals FKM" of alles wat daar dichtbij in de buurt is. Gebruikers moeten oppassen voor de aangeboden "goede deals". In plaats van een 'low-cost fluoroelastomeer' te zijn, kunnen mengsels in plaats daarvan presteren als een te duur koolwaterstofrubber. Als uw afdichtingstoepassing het best geschikt is voor een fluorelastomeer, zorg er dan voor dat u 100% Viton ™ FKM krijgt, en geen "goedkope" mix van FKM en koolwaterstofrubber. Dring aan op onderdelen gemaakt met Genuine Viton ™. Ons Genuine Viton ™ -licentieprogramma garandeert de eindgebruiker dat het elastomeergedeelte van afgewerkte producten met het originele Viton ™ -etiket alleen bestaat uit 100% maagdelijk Viton ™ fluoroelastomeer.

Het wordt aanbevolen dat de potentiële gebruikers altijd vol gedetailleerde materiaal specificaties om hun potentiële leverancier. Specificaties die onvoldoende zijn, onjuist zijn of dat mogelijk maken vervangingen kunnen leiden tot de kwaliteit en performance problemen. Toch zal een goed geschreven specificatie die de aard van het materiaal identificeert en kwantificeert de kritische prestatie parameters van de gewenste afdichting mee aan de leveranciers van de meest kosteneffectieve FKM voor de toepassing in de hand. Wanneer Viton ™ is opgegeven, kan het product de prestaties worden verbeterd, aangezien het juiste type Viton ™ is op maat voor uw toepassing nodig heeft.

Deze typen of "families" van Viton ™ maken selectie mogelijk van het meest kosteneffectieve elastomeer. Elke familie biedt een aangepaste balans van mechanische eigenschappen, evenals specifieke weerstand tegen verschillende soorten procesvloeistoffen.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.