← Terug naar categorie Machine- en elektrische veiligheidssystemen

A simple yet effective way of monitoring static grounding points

Bond Rite Remote with 10 Drums

De Bond-Rite® REMOTE is een statische aardingsoplossing die de gevaarlijke ophoping van statische elektriciteit op installatieapparatuur in gevaarlijke omgevingen voorkomt. De Bond-Rite® REMOTE bereikt dit door de installatieapparatuur, zoals vaten of IBC's, te aarden met intrinsiek veilige elektronica die de integriteit bewaakt van het grondpad tussen het object dat geaard is en het referentie-aardingspunt van de installatie.

Wanneer de operator de Bond-Rite® REMOTE-aardklem verbindt met het object dat een statische aardbeveiliging nodig heeft, pulseert een groene LED in het aan de muur gemonteerde indicatorstation continu, mits de weerstand tussen het object en het referentiepunt voor de installatie 10-ohm is of minder. Een weerstand van 10 of minder geeft aan dat wordt voldaan aan de aanbevelingen van IEC 60079-32 en NFPA 77, de primaire richtlijnen voor het voorkomen van branden en explosies veroorzaakt door statische elektriciteit. In tegenstelling tot traditionele basisaardklemmen en -kabels, met de Bond-Rite® REMOTE, weten de operators wanneer ze het groene licht krijgen dat de apparatuur is geaard en kan de werking starten.

Each indicator station can be powered by a single 9V battery or by a certified by 230 / 115 V AC driven external power supply that can power up to 10 indicator stations simultaneously. Bond-Rite® REMOTE indicator stations can be mounted in hazardous areas as high as Zones 0/20 and Class I, Div.1 locations. Bond-Rite® REMOTE external power supplies can be mounted in Zones 2/21 and Class I, Div.2 locations.

IECEx / ATEX / cCSAus certified for gas, vapour and dust atmospheres.
Contact details:

Newson Gale Ltd
Omega House, Private Road 8, Colwick, Nottingham, NG4 2JX
Tel: 0115 940 7500, Fax: 0115 940 7501
E-mail: [Email protected]
Web: www.newson-gale.co.uk

Newson Gale Ltd

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.