← Terug naar categorie Enviro Monitoring, Recycling & Afvalwater

Veolia gekroond in Princes Factory

VW Princes Foods

Veolia Water Technologies zal een nieuwe anaërobe zuiveringsinstallatie en bijbehorend biogasbehandelingssysteem leveren aan de grootste voedselproductielocatie van de internationale voedsel- en drankengroep Princes.

Het mijlpaalproject werd ondertekend in actie op 1st 2019, met Veolia Water Technologies gepland om de inbedrijfstelling door 2020 te voltooien. De partijen ontwikkelden een sterke werkrelatie, die ervoor zorgt dat het project op schema blijft. Verdere mogelijkheden zijn geïdentificeerd om de werking van aerobe installaties ter plaatse te blijven verbeteren, nadat de eerste installatie is voltooid.

Sprekend over het project merkte Rob James, Factory Manager bij Princes op: “We zijn verheugd dat we met Veolia Water Technologies zijn begonnen en kijken uit naar de nieuwe anaerobe vergistingsinstallatie en de bijbehorende biogasbehandeling op onze Long Sutton-site.

Het aanbestedingsproces tijdens dit project was zeer competitief, maar de innovatieve Biothane Advanced Upflow Anaerobic Sludge Blanket (UASB) -oplossing van Veolia Water Technologies onderscheidde het van andere concurrenten. We hebben een sterke relatie met het team van het bedrijf ontwikkeld en kijken ernaar uit om met hen samen te werken in de richting van onze beoogde inbedrijfstellingsdatum. ”

VW Princes Foods

Om aan de behoeften van de klant te voldoen, werkte Veolia Water Technologies samen met haar interne technocentrum, Biothane. Het bedrijf is een van 's werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van biologische behandeling van industrieel afvalwater en biogas met meer dan 40 jaar ervaring. De technische expertise van Biothane en haar positie binnen de Veolia Water Technologies-organisatie maakten het de ideale partner voor het plannen van een sterk verbeterd anaëroob vergistingssysteem. Samen heeft het team gewerkt aan een oplossing op maat van Princes.

De site, die zich in Long Sutton bevindt, zal worden uitgerust met de derde generatie UASB-technologie. Het Biothane Advanced UASB-proces maximaliseert de omzetting van de organische vervuiling in het productie-effluent in biogas. Het geproduceerde biogas zal dienen als energiebron voor de productielocatie.

De plantcapaciteit kan ca. 20,000 MWh per jaar van de bruto calorische waarde. Dit komt overeen met een geschat jaarlijks gemiddeld gasverbruik van 1700 Britse huishoudens. Het geproduceerde effluentwater is van hoge kwaliteit en zal na de laatste behandeling worden geloosd op de rivier.

VW Princes Foods

Simon Emms, Business Development Manager bij Veolia Water Technologies, zei over het project: “Het is geweldig om dit contract te hebben gekregen. Samen met Biothane hebben we een innovatief concept bedacht dat Princes echt voordelen zal opleveren. Onze expertise in de technologieën en diensten, evenals onze toewijding om de klant te ondersteunen tijdens hun kooptraject, maakten ons de voor de hand liggende keuze. We zijn erg enthousiast om het project te leveren en kunnen niet wachten om naar toekomstige kansen te kijken. ”

Ga voor meer informatie over Veolia Water Technologies naar: www.veoliawatertechnologies.com.

Ga voor meer informatie over BIOTHANE® naar: www.biothane.com.

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link