← Terug naar IT, Management Systems & Software categorie

De moderne maatschappij dwingt een cultuurverandering door Quality & Compliance Management

ideagen logo

Kwaliteit en naleving worden niet langer beschouwd als een 'tick-the-box after thought', zegt branchekenner

De moderne samenleving leidt ertoe dat kwaliteits- en compliancemanagement niet langer als een bijzaak voor bedrijven wordt beschouwd.

Globalisering, keuzeconcurrentie - gekoppeld aan de explosie van sociale media in het laatste decennium - betekent dat bedrijven onder immense controle moeten werken volgens de strengste normen.

Paul Hastings, een Quality and Compliance Consultant bij softwarebedrijf Ideagen, is goed geplaatst om de veranderingen te bespreken die een culturele beweging dwingen over kwaliteit en compliance.

Paul, die meer dan 20 jaar ervaring heeft en een aantal van de grootste bedrijven in de wereld heeft geadviseerd over kwaliteitsnormen en wettelijke vereisten, zal tijdens de komende Total Supply Chain Summit in mei in Londen een presentatie geven over 'Kwaliteit en naleving in het digitale tijdperk' .

Hij gelooft dat vanwege de ontwikkelingen in de moderne samenleving - inclusief de explosie van sociale media en het algemene bewustzijn van consumenten en bedrijven - kwaliteit en compliance steeds meer inclusief worden.

Hij zei: "Kwaliteit wordt een focus van de moderne samenleving, omdat mensen zich nu meer bewust zijn van de keuzes die er zijn. Als je terugkijkt op kwaliteit zoals het was in de voorbije jaren, waren er beperkte keuzes - of beperkte kennis van keuzes - en dus leden bedrijven minder concurrentie voor marktaandeel. Als u bijvoorbeeld een computer koopt, hebt u een IBM of Compaq gekocht of als u frisdrank gaat drinken, heeft u een Pepsi of een cola gekocht.

"Maar nu, als je naar de concurrentie kijkt, is er zoveel keuze en kennis voor consumenten dat bedrijven die geen consistente kwaliteitsniveaus handhaven of volgens de juiste normen werken, het moeilijk zullen hebben. Het dwingt letterlijk elk bedrijf om dingen beter te doen om voorop te blijven lopen. In termen van kwaliteit en compliance dwingt dit organisaties op hun beurt om beide gebieden serieuzer te bekijken, door speciale softwaresystemen en elektronische processen te introduceren om te helpen. Het is niet langer de verantwoordelijkheid van de Quality Manager of de Quality Department - het wordt steeds inclusiever en houdt iedereen uit de C-suite bezig. "

Paul heeft toegevoegd: "Bedrijven worden gedwongen te moderniseren. Ze moeten productiever, efficiënter en gestroomlijnder worden en sneller kunnen reageren. Het is een goed moment voor kwaliteit en compliance binnen de wereldwijde bedrijfsruimte. "

De heer Hastings is nauw betrokken bij de productie-, productie- en dienstensector voor Ideagen, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd wereldwijd softwarebedrijf dat software en diensten levert aan organisaties die actief zijn in sterk gereguleerde industrieën.

Gedurende een carrière van meer dan twee decennia - tien bij Ideagen - heeft de heer Hastings strategische begeleiding, advies en training gegeven aan enkele van 's werelds grootste en meest complexe organisaties.

Hij voegde toe: "Globalisering en de impact van sociale media hebben een grote rol gespeeld in het helpen van kwaliteit en naleving, en worden meer mainstream.

"De interconnectiviteit van de wereld is nu een mega-trend in alle sectoren - elk bedrijf heeft een wereldwijde markt. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de auto-industrie, zoals Honda, Mitsubishi, BMW en Volkswagon, hebben ze allemaal een wereldwijde markt voor hun merk. Kijkend naar bedrijven zoals Pepsi en Coca Cola, en ook naar McVities en Walkers - ze hebben allemaal wereldwijde merken. Als hun standaarden wegglippen - zou dat catastrofaal voor hen kunnen zijn.

"Solide productiviteits- en efficiëntieprocessen moeten aanwezig zijn om deze bedrijven te helpen bij het beheren van hun wereldwijde activiteiten en dit is waar de samenleving haar rol speelt. U kunt geen wereldwijd merk hebben dat verschillende kwaliteitsprocessen in Parijs bestuurt dan bijvoorbeeld Sydney. Sociale media en de interconnectiviteit van de moderne wereld betekenen dat het nu gewoon niet mogelijk is - het onderzoek is te veel.

"Mensen en bedrijven hebben nu het besef dat kwaliteits- en compliancemanagement in de voorhoede van de bedrijfsstrategie moet staan ​​en daarom de verantwoordelijkheid van iedereen is. Dat kan alleen maar goed zijn voor het wereldwijde bedrijfsleven en, op zijn beurt, de consument. "

De komende Total Supply Chain Summit brengt logistieke professionals en belangrijke leveranciers van oplossingen voor de industrie samen. The Summit bestaat uit een-op-een zakelijke bijeenkomsten, interactieve seminars en netwerkmogelijkheden. Het evenement vindt plaats over twee dagen op maandag, mei 20th en dinsdag, mei 21st.

Tijdens zijn presentatie op het evenement zal de heer Hastings het moderne kwaliteits- en compliancemanagement bespreken en een productieve en efficiënte organisatie worden in het 'digitale tijdperk'.

www.ideagen.com/company/events/total-supply-chain-summit

www.ideagen.com/solutions/quality-management-software

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.