← Terug naar categorie Energie en energiebeheer

Canadese elektriciteitsleider kiest Emerson om investeringsplan voor schone energie te ondersteunen

transalta sundance

Emerson helpt TransAlta kolencentrales om te zetten in aardgas voor de levering van schone, duurzame en betaalbare elektriciteit

TransAlta Corporation (NYSE: TAC) heeft Emerson (NYSE: EMR) gekozen als de belangrijkste automatiseringsaannemer in zijn geplande conversies van kolengestookte eenheden naar aardgas. Het project maakt deel uit van TransAlta's $ 2 miljard Clean Energy Investment Plan dat zijn bestaande kolenactiva in Alberta, Canada zal omzetten in aardgas en zijn leiderschap in schone en hernieuwbare energie zal uitbreiden.

De steenkool-naar-gas (CTG) -conversies in de Keephills- en Sundance-centrales van TransAlta zullen helpen om de uitstoot aanzienlijk te verminderen en tegelijkertijd stevige, schone en betrouwbare elektriciteit te leveren aan Alberta.

TransAlta heeft meer dan 70 stroomopwekkingsfaciliteiten in Canada, de Verenigde Staten en Australië. De omzettingen maken deel uit van de voortdurende inspanningen van het nutsbedrijf om wind en aardgas te benutten om goedkope, koolstofarme elektriciteit aan consumenten te leveren.

Emerson zal het ontwerp, de inkoop, de installatie en de inbedrijfstelling leiden bij de vervanging van automatiseringssystemen voor CTG-projecten bij zowel Sundance- als Keephills-centrales. In de afgelopen vijf jaar heeft Emerson 25 CTG-conversieprojecten in Noord-Amerika voltooid.

transalta keephills

Emerson zal het nieuwe branderbeheersysteem integreren en verouderde bedieningselementen vervangen door het Ovation ™ automatiseringstechnologie. Terwijl planten worden geconverteerd, zal Emerson ook zijn hifi leveren digitale tweeling simulator, die zal worden gebruikt als een trainingstool voor operationeel personeel, waardoor ze een veilige omgeving hebben om bedreven te worden in het omgaan met complexe operationele scenario's.

De conversie van de eerste eenheid begint in het najaar van 2020, waarbij de projecten naar verwachting door 2024 zullen worden voltooid. Emerson's ervaring in fabrieksconversies, sterke lokale aanwezigheid en expertise van lokale Impact Partner Spartan Controls waren sleutelfactoren bij de selectie voor dit project. Emerson Impact Partners fungeren als een exclusief verkoopkanaal voor veel Emerson-merken.

"Conversie naar aardgas blaast nieuw leven in verouderende kolencentrales," zei Bob Yeager, president van Emerson's energie- en waterbedrijf. "TransAlta moet worden geprezen voor zijn inzet voor milieubeheer en tegelijkertijd stappen ondernemen om zijn concurrentiepositie verder te verbeteren."

Contactgegevens
[Email protected]
Emerson.com

Emerson Automation Solutions

Handtekening: Zilveren lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via
Kopieer link