← Terug naar categorie Pumps

Tomlinson Hall links met wereldwijde partner in energie-efficiëntie-initiatief

Colin Simpson & Simon Smart

Pompgebruikers zijn in staat om energieverbruik te besparen en efficiëntie te verhogen dankzij een innovatief nieuw partnerschap.

De pompspecialist van Billingham, Tomlinson Hall, heeft samen met Grundfos Pumps Ltd - onderdeel van de wereldwijde Grundfos-groep - aangekondigd dat het gratis energiecontroles in het Verenigd Koninkrijk gaat uitrollen. De audits, die door Grundfos zijn ontwikkeld, zijn ontworpen om pompgebruikers te helpen significante kostenbesparingen te identificeren, te voldoen aan energiebesparingsvoorschriften en hen te helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen.

De Energiekontrole - die een gedetailleerde controle op de site omvat - stelt de huidige werking van een pompsysteem vast en registreert informatie over pomptypes, leeftijd, stroom, hoofd en stroomverbruik en de inspectie heeft geen tijd nodig.

Na de Energy Check ontvangen eindgebruikers een uitgebreid rapport waarin de potentiële besparingen worden weergegeven die kunnen worden bereikt door het systeem geheel of gedeeltelijk te upgraden naar een nieuwe energie-efficiënte oplossing.

Het rapport bevat details zoals elektriciteitsbesparingen, terugverdientijd op vervangingssystemen, CO2 emissiereducties en levenscyclusanalyse van de pompinstallatie.

Tomlinson Hall heeft jarenlang samengewerkt met Denemarken, hoofdkwartier van Grundfos als distributeur, en ontwikkelt een samenwerkingsverband in de industrie die de twee bedrijven heeft gezien hun gezamenlijke expertise voor multi-site bedrijven.

In 2016 werd Tomlinson Hall door Grundfos gekozen om een ​​Britse partner te worden in zijn Industry Partner Global Initiative. Tomlinson Hall was een van de enige 40 partnerbedrijven in de wereld die door Grundfos werden geïdentificeerd om over de nodige kwalificaties en capaciteiten te beschikken om het merkethos van het bedrijf te dragen en te promoten, en zijn toewijding aan innovatieve pomptechnologie en energiebesparende oplossingen.

Tomlinson Hall is nu een van slechts vier bedrijven in het Verenigd Koninkrijk om te opereren onder het Grundfos Industry Partner Initiative.

Tomlinson Hall is een erkend wereldwijde distributeur van vele toonaangevende pompmerken, een mede-oprichtend lid van de Vereniging Pompverdelers. Hij levert een totale dienstverlening aan de industrie, waaronder pompselectie en -leveringen, bezoeken van sites, probleemoplossing, onderhoud en reparatie.

Tomlinson Hall is opgericht op Teesside in 1919. Bovendien produceert Tomlinson Hall zijn eigen innovatieve vloeibare ring vacuümpomp, Liquivac, die werkzaamheden kan verrichten over industrieën, zoals zeewaterwinning, landopbouw, chemische verwerking, voedsel- en drankverwerking en utilities.

Colin Simpson, directeur bedrijfsontwikkeling bij Tomlinson Hall, zei: "Grundfos is een echte innovator in de pompindustrie en door het Energy Check-initiatief te ontwikkelen, heeft het opnieuw zijn betrokkenheid bij duurzaamheid en het verminderen van energieverbruik in de industrie aangetoond. We zijn er trots op om samen te werken met Grundfos om dit initiatief op nationaal niveau te leveren, omdat we van mening zijn dat dit een groot langetermijneffect zal hebben op het helpen van pompgebruikers om kosten te besparen, hun milieuverplichtingen na te komen en de operationele efficiëntie te verbeteren.

"Pompen verbruiken 10 procent van de elektriciteit van de wereld, maar veel systemen werken niet zo efficiënt als ze zouden kunnen doen - en hebben daarom onnodig energie verspilling. We zijn verheugd om onze engineering expertise te dragen bij het aanpakken van dit probleem. "

Rick Child, energie optimalisatie business development manager bij Grundfos, voegde eraan toe: "Onze ervaring is dat dergelijke audits vaak grote besparingen opdoen.

"Deze besparingen betekenen regelmatig dat terugbetalingstijden minder dan twee jaar kunnen zijn, zodat gebruikers kunnen upgraden naar nieuwe systemen met hoge betrouwbaarheid en in veel gevallen tegelijkertijd het risico elimineren, afhankelijk van potentiële verouderde en niet-ondersteunde pompen."
Tomlinson Hall is de huidige houder van de Pump Industry Awards 'Distributeur of the Year titel en in 2017 heeft de firma de tweede keer de North East Process Industry Cluster van het Jaar van de Jaar Award gewonnen.

De Grundfos Groep, opgericht in Denemarken in 1945, heeft een jaaromzet van £ 3 miljard en produceert 16 miljoen pompen per jaar.

Voor meer informatie bezoek www.tomlinson-hall.co.uk

Tomlinson Hall & Co

Distribueer pompen wereldwijd voor tal van OEM's

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.