← Terug naar de categorie Weegsystemen en apparatuur

3 Stappen voor Veilig Proces Weegend: Nieuw Witboek

Veilige procesweging

De specificaties van de fabrikant geven in het algemeen balans nauwkeurigheid, maar de lopende meetnauwkeurigheid vereist het opzetten van een veilige weegbereik. Een nieuw METTLER TOLEDO wit papier beschrijft hoe het veilige weegbereik wordt bepaald en wat het betekent voor procesnauwkeurigheid, productkwaliteit en consumentenveiligheid.

Iedereen die schalen gebruikt, weet dat ze grenzen hebben; Een kleine keuken schaal zou niet gebruikt worden om een ​​watermeloen te wegen, noch zou een apotheker diezelfde schaal gebruiken om medicijnen af ​​te geven. Het eerste voorbeeld is een kwestie van capaciteit, terwijl de tweede de gezondheid van iemand eigenlijk zou bedreigen.

Deze illustraties laten zien waarom het belangrijk is om het juiste evenwicht te hebben voor het proces. METTLER TOLEDO's nieuwe witboek, 'Veilig weegbereik zorgt voor nauwkeurige resultaten', legt uit hoe objectief de nauwkeurigheid van een balans bepaalt en een veilige weegbereik bepaalt, zodat een bepaald saldo kan voldoen aan meetbehoeften.

Het veilige weegbereik van een evenwicht ligt tussen de wetenschappelijk berekende ondergrens en de maximale capaciteit. Bij het instellen van dit assortiment wordt rekening gehouden met het minimumgewicht van de balans, de veiligheidsfactor die wordt toegepast volgens de proces tolerantie en de maximale capaciteit van de balans. Deze parameters omvatten problemen zoals:

  • Aanvaardbare kwaliteit: Hoeveel variatie kan er worden en nog steeds een aanvaardbaar eindproduct creëren?
  • Meting onzekerheid: Welke fouten zullen het uiteindelijke resultaat waarschijnlijk beïnvloeden?
  • Process tolerantie: Bovenop welk punt kan een waarde niet meer in het proces worden geaccepteerd?

Over het algemeen kunnen balansresultaten als betrouwbaar beschouwd worden wanneer de onzekerheid van het meetinstrument kleiner is dan de procestolerantie. Het minimumgewicht is kleiner dan het kleinste nettogewicht dat wordt gewogen en de metingen liggen binnen het veilige weegbereik.

Mettler-Toledo BV

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.