← Terug naar categorie Recycling en afvalbeheer

Nieuwe service helpt fabrikanten en verwerkers waarde te herstellen van bijproducten en afvalstromen

Partnerschap voor afvalrecycling

'Waar is muck, er is koper', zoals het oude gezegde gaat. Maar dit kan gelden voor fabrikanten en verwerkers die onbewust zijn van de financiële waarde van het afval dat in hun activiteiten wordt gegenereerd.

Daarom hebben twee bedrijven in de afvalrecycling-, energie- en milieuzectoren samengewerkt om een ​​nieuwe Resource Recovery- en hergebruiksdienst te starten, die erop gericht is de fabrikanten te helpen bij het identificeren en herstellen van waardevolle bronnen in hun bijproducten en afvalstromen.

Resource recovery specialist Axion Consulting en Stopford Energy & Environment, een internationaal advies op het gebied van energie en milieu, hebben hun complementaire expertise gecombineerd om fabrikanten en processors een 'end-to-end' oplossing te bieden, variërend van haalbaarheidsstudies tot het ontwerpen en inbedrijfstellen van processen om te herstellen waarde.

"Het belangrijkste voordeel voor klanten is uiteraard het financiële voordeel," verklaart Richard McKinlay, hoofd van Engineering & Research van Axion. "Toch kunnen veel bedrijven zich niet bewust zijn van de waarde van de materialen binnen het afval dat ze produceren, die gewoonweg afgestoten worden om te storten zonder dat er duurzamer alternatieven worden verkend.

"Wat we aanbieden is een consultancy service die fabrikanten kan helpen om de waarde van hun bijproduct en afvalstromen te berekenen en te bepalen hoe die waarde het meest efficiënt kan worden geëxtraheerd."

Afgestemd op de specifieke behoeften van de klant, evalueert de dienst mogelijkheden voor het herstellen van materialen van waarde uit afvalstromen, waarbij zowel bestaande opties als nieuwe resourceherstelprocessen worden bekeken. Het omvat ook een reeks afvalanalyses, bemonstering en economische en milieueffecten.

Dr Ben Herbert, Stopford's Research & Environment Director, commentaar: "In sommige sectoren kan afval als afval beschouwd worden in tegenstelling tot een bron. Onze service helpt fabrikanten en processors om te herkennen dat er hier waarde kan zijn en als ze een gedetailleerde evaluatie uitvoeren, kunnen ze inkomsten genereren of kostenbesparingen die ze nog nooit eerder hadden overwogen. "

Na laboratoriumanalyse gebruiken de teams hun collectieve kennis van verschillende technieken die kunnen worden gebruikt om producten uit afvalstromen te scheiden, te isoleren of te herstellen. Door de marktsectoren van hun klanten te begrijpen, kunnen ze identificeren waar deze producten van waarde kunnen zijn in een andere industrie of hoe ze kunnen worden opgewaardeerd om waarde te hebben voor wederverkoop op de markt.

Ben voegt hieraan toe: "Bovendien kunnen klanten die zich bezighouden met deze dienst hun inzet voor innovatie aantonen, erkenning verdienen voor het herstellen van hulpbronnen en het streven naar een milieueffect minimaliseren, met het oog op ook meer winstgevend."

Axion Consulting is onderdeel van de Axion groep die innovatief resource herstel en oplossingen voor verwerking van recycling van afval materialen ontwikkelt en exploiteert. De groep werkt met een breed scala aan opdrachtgevers, van overheidsinstellingen en lokale overheden aan bedrijven in diverse commerciële sectoren, over de praktische ontwikkeling van nieuwe verwerkings-en collectie methoden om waarde te herstellen van afval middelen.

Stopford Energy & Environment is een internationaal advies op het gebied van energie en milieu met een specialisme in het hergebruik van afvalstoffen. Met mogelijkheden die zich richten op procesontwikkeling en conceptueel ontwerp, tot en met schema-inbedrijfstelling en milieuprestaties, heeft Stopford talrijke projecten geleverd om haar klanten de waarde van hun afvalstromen te maximaliseren.

Axion Consulting

Vraag meer info over dit nieuws / product artikel

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.