← Terug naar categorie Recycling en afvalbeheer

Nieuwe service helpt fabrikanten en verwerkers waarde te herstellen van bijproducten en afvalstromen

Partnerschap voor afvalrecycling

'Waar is muck, er is koper', zoals het oude gezegde gaat. Maar dit kan gelden voor fabrikanten en verwerkers die onbewust zijn van de financiële waarde van het afval dat in hun activiteiten wordt gegenereerd.

Dat is de reden waarom twee bedrijven in de sectoren afvalrecycling, energie en milieu hebben samengewerkt om een ​​nieuwe Resource Recovery and Re-use-service te starten om fabrikanten te helpen bij het identificeren en terughalen van waardevolle bronnen in hun procesbijproducten en afvalstromen.

Resource recovery-specialist Axion Consulting en Stopford Energy & Environment, een internationaal adviesbureau op het gebied van energie en milieu, hebben hun complementaire expertise gebundeld om fabrikanten en procesbeheerders een 'end-to-end-oplossing' te bieden, gaande van haalbaarheidsstudies tot ontwerp- en inbedrijfstellingsprocessen om te herstellen waarde.

"Het belangrijkste voordeel voor klanten is uiteraard het financiële voordeel", legt Richard McKinlay, Axion's Head of Engineering & Research, uit. "Toch zijn veel bedrijven zich mogelijk niet bewust van de waarde van materialen binnen het afval dat ze produceren dat eenvoudigweg wordt afgedankt om te storten zonder meer duurzame alternatieven te onderzoeken.

"Wat we aanbieden is een consultancy service die fabrikanten kan helpen om de waarde van hun bijproduct en afvalstromen te berekenen en te bepalen hoe die waarde het meest efficiënt kan worden geëxtraheerd."

Afgestemd op de specifieke behoeften van de klant, evalueert de dienst mogelijkheden voor het herstellen van materialen van waarde uit afvalstromen, waarbij zowel bestaande opties als nieuwe resourceherstelprocessen worden bekeken. Het omvat ook een reeks afvalanalyses, bemonstering en economische en milieueffecten.

Dr Ben Herbert, directeur Research & Environment van Stopford, licht toe: "In sommige sectoren kan afval als afval worden beschouwd in plaats van als grondstof. Onze service helpt fabrikanten en verwerkers om te erkennen dat er hier waarde kan zijn en als ze een gedetailleerde beoordeling zouden moeten uitvoeren, kunnen ze mogelijkheden vinden om inkomsten te genereren of kostenbesparingen die ze nooit eerder hebben overwogen. "

Na laboratoriumanalyse gebruiken de teams hun collectieve kennis van verschillende technieken die kunnen worden gebruikt om goederen te scheiden, te isoleren of te herstellen van afvalstromen. Door de marktsectoren van hun klanten te begrijpen, kunnen zij vaststellen waar deze producten van waarde kunnen zijn in een andere branche of hoe ze kunnen worden opgewaardeerd om waarde te hebben voor wederverkoop aan de markt.

Ben voegt hieraan toe: "Bovendien kunnen klanten die zich bezighouden met deze dienst hun inzet voor innovatie aantonen, erkenning verdienen voor het herstellen van hulpbronnen en het streven naar een milieueffect minimaliseren, met het oog op ook meer winstgevend."

Axion Consulting is onderdeel van de Axion groep die innovatief resource herstel en oplossingen voor verwerking van recycling van afval materialen ontwikkelt en exploiteert. De groep werkt met een breed scala aan opdrachtgevers, van overheidsinstellingen en lokale overheden aan bedrijven in diverse commerciële sectoren, over de praktische ontwikkeling van nieuwe verwerkings-en collectie methoden om waarde te herstellen van afval middelen.

Stopford Energy & Environment is een internationaal adviesbureau op het gebied van energie en milieu met een specialisme in het bergen van hulpbronnen uit afval. Met capaciteiten variërend van procesontwikkeling en conceptueel ontwerp, tot het in gebruik nemen van de installatie en naleving van milieuregels, heeft Stopford talloze projecten opgeleverd om zijn klanten in staat te stellen de waarde van hun afvalstromen te maximaliseren.

Axion Consulting

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.