← Terug naar categorie Energie en energiebeheer

Nieuw QS-bereik van modulaire condensatorplanken verbetert de vermogenskwaliteit in industriële netwerken

QS4 condensatorplank

De nieuwe QS4 condensatorplank van ABB zorgt voor paneelbouwers met een capaciteit van maximaal 100 (kilovolt-amp reactive) in een compact ruimtebesparend ontwerp

ABB heeft zijn QS-assortiment modulaire condensatorplanken uitgebreid voor industriële en commerciële segmentpanelbouwers met het nieuwe compacte QS4-ontwerp dat 100 van capaciteit verwerkt in een 600 x 600 mm-voetspoor. Dit vermindert de totale paneelgrootte tot maximaal 200 mm. Het QS-assortiment bevat nu vier eenheden, waarbij de QS4 aansluit bij de succesvolle QS1-, QS2- en QS3-eenheden. De units zijn ontworpen voor eenvoudige installatie en zorgen voor uitzonderlijke betrouwbaarheid en efficiëntie tijdens de werkzaamheden.

Belastingen zoals motoren, pompen en ventilatoren hebben een lage voedingsfactor, die de verhouding is van 'echte' kracht die het werk in een netwerk doet aan de 'schijnbare' kracht, die de totale kracht is die uit het aanbod wordt getrokken. Lage energie leidt tot meerdere problemen met de stroomkwaliteit, zoals verhoogde systeemverliezen en bijgevolg een lagere installatie-efficiëntie, een mogelijke onvermogen om grote ladingen te starten door overmatige reactieve stroomvraag en daaruit voortvloeiende spanningsval, overmatige belasting van voedingstransformatoren, zelfs als de actieve stroomvraag is Binnen transformator beperkingen, en zelfs financiële sancties van utilities. Condensatorplanken van ABB verbeteren de voedingsfactor van het netwerk en stellen paneelbouwers in staat om kosteneffectieve stroomkwaliteit oplossingen voor hun klanten uit te voeren.

Het QS-raambereik is gebaseerd op ABB's bewezen technologie van cilindrische condensatoren QCap. Ze worden aangeboden in een modulair formaat voor eenvoudige integratie door paneelbouwers in laagspanningsdistributiepanelen en schakelborden volgens de IEC 60831-1 standaard.

De QS4-eenheden worden geproduceerd in ABB's Bromborough-faciliteit en voldoen aan de specifieke behoeften van paneelbouwers die de totale voetspanning van hun panels moeten verminderen. Een QS4-eenheid bestaat uit vier 25-condensatoren en een detuneringsreactor die 100-capaciteit in een compacte voetafdruk biedt.

"De nieuwe QS4-eenheid demonstreert de capaciteit van onze specialist Bromborough Power Quality Center om innovatieve ontwerpen te ontwikkelen die aansluit bij specifieke behoeften van de klant," zegt Steve Joyce, ABB Power Quality Business Manager. "We werden benaderd door een fabrikant van schakelapparatuur die de betrouwbaarheid en efficiëntie van de machine lust, maar de ruimte had moeten besparen. Vandaar het QS4 ontwerp. Naast het genereren van een onmiddellijke bestelling voor 42-eenheden rollen we nu de QS4 uit als een oplossing voor al onze klanten en is het al belang van exportkundigen. '

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.