← Terug naar behuizingen, rekken en kasten categorie

Voorbereiding van automatiseringssystemen voor de productie voor de zomer

Klimaatregeling plannen

Rittal waarschuwt gebruikers van fabricageautomatiseringssystemen om te controleren of ze voorbereid zijn op de zomerhitte en eventueel een inspectie van hun apparatuur regelen om het risiconiveau te controleren.

Hoge temperaturen zijn de meest voorkomende oorzaak van gevoelige elektrische en elektronische componenten die uitlopen of zelfs falen.

Een mislukt elektrisch apparaat kan grote productieverstoring veroorzaken, waardoor een bedrijf honderden duizenden pond per uur kan kosten. De kosten van catastrofale apparatuuruitval zijn zelfs hoger, omdat het een langere periode van downtime betekent, terwijl vervangende producten worden gekocht en gemonteerd.

Jason Swann, Product Manager voor Klimaat van Rittal, adviseert: "Elektrische apparatuur genereert veel warmte. Voeg daarbij de omgevingswarmte van de stijgende temperaturen in de zomer en uw behuizing zal een kritiek punt van oververhitting bereiken zonder voldoende koeling. Wat zou u doen als de apparatuur die uw productielijn beheert - uw PLC's, aandrijvingen en bedieningselementen - niet werkte vanwege onvoldoende of onjuiste koeling? Kun je het je veroorloven om het risico te nemen. "

Inverter drives worden gebruikt in elektrische apparatuur omdat ze zeer effectief zijn om de gebruikte hoeveelheid energie te verminderen - wat betekent lagere productiekosten. Als een efficiëntie van 97-percenten wordt aangenomen, kan een 250kW-aandrijving tot wel 7.5kW van warmte produceren, waarvan veel in de behuizing waarin het is geïnstalleerd. Daarom zal er zonder voldoende koeling hitte stijgen.

De levensverwachting van componenten wordt enorm beïnvloed door overmatige warmte. De levensverwachting van een elektrische component wordt met 50 procent verminderd voor elke 10 ° C-verhoging van de omgevingstemperatuur. Zo houden een dure omvormer-drive cool, presteert het leven, vermindert het risico op falen en bespaart u geld.

Klimaatbeheersing plannen

Rittal biedt de volgende lijst met vragen om te controleren of er een probleem kan zijn met brouwen:

Wordt uw uitrusting uitgelopen of mislukt door hoge temperaturen?
Heeft dit gevolgen voor de productie, doordat het helemaal afneemt of stoppen?
Wanneer u rond uw winkelvloer loopt, voelen uw behuizingen warm op de hoogte?
Op de hoogte van de zomer, zijn uw deuren regelmatig geopend en heb je grote fans nodig die in je panelen blazen om de toestellen in hen te koelen? Dit geeft ook een gezondheids- en veiligheidsrisico!
Onvoldoende afkoeling van procesvloeistoffen leidt tot downtime?
Zou uw bestaande koeloplossing profiteren van een gezondheidscontrole?
Enige "ja" antwoorden suggereren dat een thermische enquête een verstandige volgende stap kan zijn. Rittal's expert team kan een RiAssure3 enquête aanbieden en eventueel adviseren over de beste oplossing.

Jason legt uit: "Een RiAssure3 enquête identificeert het waarschijnlijke risico van een systeemoververhitting. De enquête zal een bestaande koeloplossing beoordelen en bepalen hoe geschikt het is voor die specifieke werkomgeving. Indien nodig zal het dan aanbevelingen doen voor remediërende maatregelen - bijv. Wijzigingen in de service- en onderhoudsregeling van het systeem om de efficiëntie of de aanbeveling te verbeteren om te investeren in verschillende klimaatbeheersingstechnologieën.

"Onze ingenieurs zullen altijd hun advies aanbieden vanuit het oogpunt van functionaliteit, energie-efficiëntie, gemak van installatie, service en onderhoud, gebaseerd op de echte gegevens die op de site worden gemeten."

Beveiligings- en automatiseringsapparatuur beveiligen

Welke koeloplossing uiteindelijk wordt geïnstalleerd, hangt af van de hoeveelheid warmte die in het paneel wordt geproduceerd en de omgeving waarin het is geïnstalleerd. Het moet specifiek zijn voor een bepaalde applicatie.

De belangrijkste overwegingen richten zich op of de behuizing zich in een koude of warme omgeving bevindt, als die omgeving schoon of vies is en in welke mate. Voorwaarden kunnen ook veranderen in de loop van de werkdag, week, maand of jaar, zodat de uiteindelijke selectie van een passende koeloplossing misschien niet helemaal rechtvaardig is.

Jason vervolgt: "Behuizingen die in een koele en schone omgeving staan, kunnen vinden dat ventilator-en-filter-eenheden meer dan voldoende zijn, omdat een enkel apparaat meer dan 4 kW koelt in ideale omstandigheden. Echter, als de lucht vuil is, is het nog steeds mogelijk om optimaal gebruik te maken van lage omgevingstemperaturen door gebruik te maken van energie-efficiënte lucht-lucht-warmtewisselaars om de nodige koeling te verlenen. "

Voor toepassingen die de temperatuur binnen de behuizing nodig lager dan die daarbuiten, kan een koelmiddel gebaseerde oplossing de beste optie.

Het nieuwe Blue e + koelaggregaat van Rittal, met capaciteiten tot 6kW, kan in omgevingstemperaturen tot 60 ° C werken, maar bieden ook gratis koeling als de externe lucht koeler is door het innovatieve gebruik van hybride technologie.

Lucht-naar-water warmtewisselaars kunnen worden gebruikt in nog warmer condities en het water geleverd op een afgelegen locatie waar de warmte, tot 10kW van een eenheid, efficiënter kan worden gedispergeerd en minder effect op de omgevingstemperatuur.

Meer informatie op www.rittal.co.uken www.friedhelm-loh-group.comof op twitter @rittal_ltd.

Rittal Ltd

Wij bieden behuizingen, stroomdistributie, klimaatbeheersing, IT-infrastructuur en software & services.

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Vraag meer info over dit nieuws / product artikel

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.