← Terug naar behuizingen, rekken en kasten categorie

Voorbereiding van automatiseringssystemen voor de productie voor de zomer

Klimaatregeling plannen

Rittal waarschuwt gebruikers van fabricageautomatiseringssystemen om te controleren of ze voorbereid zijn op de zomerhitte en eventueel een inspectie van hun apparatuur regelen om het risiconiveau te controleren.

Hoge temperaturen zijn de meest voorkomende oorzaak van gevoelige elektrische en elektronische componenten die uitlopen of zelfs falen.

Een defect elektrisch apparaat kan een grote verstoring van de productie veroorzaken, wat een bedrijf honderdduizenden ponden per uur zou kunnen kosten. De kosten van het falen van catastrofale apparatuur zijn nog hoger, omdat dit een langere periode van uitvaltijd betekent, terwijl vervangende producten worden ingekocht en gemonteerd.

Jason Swann, Product Manager voor Klimaat van Rittal, adviseert: "Elektrische apparatuur genereert veel warmte. Voeg daarbij de omgevingswarmte van de stijgende temperaturen in de zomer en uw behuizing zal een kritiek punt van oververhitting bereiken zonder voldoende koeling. Wat zou u doen als de apparatuur die uw productielijn beheert - uw PLC's, aandrijvingen en bedieningselementen - niet werkte vanwege onvoldoende of onjuiste koeling? Kun je het je veroorloven om het risico te nemen. "

Inverter drives worden gebruikt in elektrische apparatuur omdat ze zeer effectief zijn om de gebruikte hoeveelheid energie te verminderen - wat betekent lagere productiekosten. Als een efficiëntie van 97-percenten wordt aangenomen, kan een 250kW-aandrijving tot wel 7.5kW van warmte produceren, waarvan veel in de behuizing waarin het is geïnstalleerd. Daarom zal er zonder voldoende koeling hitte stijgen.

De levensverwachting van componenten wordt enorm beïnvloed door overtollige warmte. De levensverwachting van een elektrische component wordt met 50 procent verlaagd voor elke 10 ° C toename van de omgevingstemperatuur. Dus een kostbare omvormeraandrijving koel houden, de levensduur verlengen, het risico op falen verminderen en u geld besparen.

Klimaatbeheersing plannen

Rittal biedt de volgende lijst met vragen om te controleren of er een probleem kan zijn met brouwen:

Wordt uw uitrusting uitgelopen of mislukt door hoge temperaturen?
Heeft dit gevolgen voor de productie, doordat het helemaal afneemt of stoppen?
Wanneer u rond uw winkelvloer loopt, voelen uw behuizingen warm op de hoogte?
Op de hoogte van de zomer, zijn uw deuren regelmatig geopend en heb je grote fans nodig die in je panelen blazen om de toestellen in hen te koelen? Dit geeft ook een gezondheids- en veiligheidsrisico!
Onvoldoende afkoeling van procesvloeistoffen leidt tot downtime?
Zou uw bestaande koeloplossing profiteren van een gezondheidscontrole?
Elke "ja" -respons suggereert dat een thermisch onderzoek een verstandige volgende stap zou kunnen zijn. Het expertteam van Rittal kan een RiAssure3-enquête leveren en indien nodig advies geven over de beste oplossing.

Jason legt uit: "Een RiAssure3-onderzoek zal het waarschijnlijke risico van een systeemoververhitting identificeren. Het onderzoek zal elke bestaande koeloplossing beoordelen en bepalen hoe geschikt deze is voor die specifieke werkomgeving. Indien nodig zal het dan aanbevelingen doen met betrekking tot herstelmaatregelen - bijvoorbeeld wijzigingen in het service- en onderhoudsregime van het systeem om de efficiëntie te helpen verbeteren of de aanbeveling om te investeren in verschillende klimaatbeheersingstechnologie.

"Onze ingenieurs zullen altijd hun advies aanbieden vanuit het oogpunt van functionaliteit, energie-efficiëntie, gemak van installatie, service en onderhoud, gebaseerd op de echte gegevens die op de site worden gemeten."

Beveiligings- en automatiseringsapparatuur beveiligen

Welke koeloplossing wordt geïnstalleerd, hangt uiteindelijk af van de hoeveelheid warmte die in het paneel wordt geproduceerd en de omgeving waarin deze is geïnstalleerd. Het moet specifiek zijn voor een bepaalde toepassing.

De belangrijkste overwegingen concentreren zich rond of de behuizing zich in een koude of warme omgeving bevindt, of die omgeving schoon of vuil is en in welke mate. De omstandigheden kunnen ook in de loop van de werkdag, week, maand of jaar veranderen, dus de uiteindelijke selectie van een geschikte koeloplossing is misschien niet helemaal eenvoudig.

Jason vervolgt: "Behuizingen die in een koele en schone omgeving worden geplaatst, kunnen vinden dat ventilator- en filtereenheden meer dan voldoende zijn, aangezien een enkel apparaat meer dan 4 kW aan koeling levert in ideale omstandigheden. Als de lucht echter vies is, is het nog steeds mogelijk om optimaal te profiteren van lage omgevingstemperaturen door energie-efficiënte lucht-lucht-warmtewisselaars te gebruiken om de nodige koeling te bieden. "

Voor toepassingen die de temperatuur binnen de behuizing nodig lager dan die daarbuiten, kan een koelmiddel gebaseerde oplossing de beste optie.

Het nieuwe Blue e + koelaggregaat van Rittal, met capaciteiten tot 6kW, kan in omgevingstemperaturen tot 60 ° C werken, maar bieden ook gratis koeling als de externe lucht koeler is door het innovatieve gebruik van hybride technologie.

Lucht-naar-water warmtewisselaars kunnen worden gebruikt in nog warmer condities en het water geleverd op een afgelegen locatie waar de warmte, tot 10kW van een eenheid, efficiënter kan worden gedispergeerd en minder effect op de omgevingstemperatuur.

Meer informatie op www.rittal.co.uk en www.friedhelm-loh-group.com of op twitterrittal_ltd.

Rittal Ltd

Wij bieden behuizingen, stroomdistributie, klimaatbeheersing, IT-infrastructuur en software & services.

Handtekening: Platina-lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.