← Terug naar categorie Machine- en elektrische veiligheidssystemen

Operator-begeleidingssysteem vermindert het risico van menselijke fout in complexe handmatige taken

Operator begeleiding systeem

Een van de belangrijkste problemen bij handmatige montageprocessen is een menselijke fout - met mogelijke kostbare gevolgen die fabrikanten kunnen schaden als zij concurrerend willen blijven.

Om het probleem aan te pakken, heeft Bosch Rexroth, een toonaangevende drive- en control specialist, een hoogst innovatief, stapsgewijs virtueel begeleidingssysteem ontwikkeld om werknemers in een productieomgeving te ondersteunen.

Ontworpen om handmatige productieprocessen te vereenvoudigen, helpt het nieuwe Operator Guidance System (OGS) de kwaliteit en traceerbaarheid te optimaliseren, terwijl de taak voor gebruikers wordt vereenvoudigd.

Na de initiële opstelling verschaft OGS op het scherm, stap-voor-stap instructies om ervoor te zorgen dat de juiste onderdelen en gereedschappen voor elk proces worden gebruikt. Dit elimineert uiteindelijk het risico van onjuiste deelmontage of gereedschapselectie, waardoor de verwerkingstijd, potentiële schade en vertragingen in de productie worden verminderd.

Ontworpen vanaf het begin om een ​​goedkope oplossing te zijn, is OGS een Windows 10 applicatie die kan functioneren op een PC op toegangsniveau. Elk proces wordt geregistreerd door het systeem, waardoor problemen onmiddellijk worden aangepakt. Op dezelfde manier, zodra een baan is voltooid, worden de resultaten automatisch opgeslagen, waardoor een duidelijke auditspoor wordt gemaakt. Op zijn beurt kunnen deze gegevens worden gebruikt voor eindcontracten, productherwerk en langetermijn traceerbaarheid.

Stuart Williams, Emerging Technologies Manager bij Bosch Rexroth, zegt: "Complexe handmatige productielijnen kunnen onderhevig zijn aan menselijke fouten, omdat ze vaak vertrouwen op een 'deskundige' werknemer die het proces kent voor een bepaalde bewerking. Dit leidt vaak tot een ongecontroleerd en niet-controleerbaar proces in combinatie met een volledig gebrek aan flexibiliteit bij het opnieuw inzetten van werknemers met veranderende productiedoelen.

"Fabrikanten bouwen ook hun reputatie op kwaliteit en efficiëntie op - eens bezoedeld, kan het moeilijk zijn om te corrigeren. In een poging om fabrikanten te helpen concurrerend te blijven en de efficiëntie te verbeteren, biedt ons nieuwe Operator Guidance System de ideale oplossing. OGS zal de manier veranderen waarop handmatige assemblagelijnen ten goede werken. Het zal menselijke fouten bijna onmogelijk maken en de kwaliteit en traceerbaarheid optimaliseren. Cruciaal is dat door het gebruik van OGS fabrikanten reputaties kunnen behouden en de kosten laag kunnen houden. De tijd en middelen om werknemers te trainen wordt ook verminderd, omdat er altijd een duidelijk beeld en instructie is wat te doen volgende.”

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.