← Terug naar categorie Uncategorized

Membranen met omgekeerde osmose - hoe kritisch zijn ze voor uw werking?

waterfiltratiesysteem

Water met hoge zuiverheid wordt gebruikt in verschillende industrieën, zoals farmaceutische productie en stroomopwekking, waarbij omgekeerde osmose (RO) of nanofiltratie-installaties worden gebruikt om het proceswater te zuiveren. De integriteit van de filtermembranen is echter van vitaal belang, dus procedures voor het nemen van monsters zijn vereist om hun prestaties te bewaken. Bürkert wil dit proces sneller en eenvoudiger maken met zijn nieuwste oplossing voor bemonsteringssystemen.

Waterfiltratie tot op microscopische of zelfs nanoniveau's is een zeer belangrijk onderdeel van het waarborgen van een hoge waterkwaliteit. In productiebedrijven, zoals farmaceutische producten, zijn de redenen duidelijk en worden dergelijke processen nauwlettend gevolgd om ervoor te zorgen dat de wettelijke voorschriften worden nageleefd.

De behoefte definiëren

In toepassingen zoals stoomturbine aangedreven stroomopwekking heeft de waterkwaliteit een direct effect op de betrouwbaarheid en prestaties van de machine. Elke opbouw van onzuiverheden op bijvoorbeeld turbinebladen kan uiteindelijk leiden tot een onbalans van de rotor, wat zal resulteren in een langdurig revisieproces en een aanzienlijke verloren productietijd.

Het monitoren van de waterkwaliteit houdt traditioneel in het testen van monsters die handmatig worden genomen uit gefilterde waterleidingen en verwerkt in een laboratorium. Mits de filtermembranen intact zijn, moeten de watermonsters geen reden tot bezorgdheid geven. Als een membraan echter lekt, is het niet meteen duidelijk dat er een probleem is.

Typisch, als een membraan begint te falen, is de toename van onzuiverheden een geleidelijk proces en dit is iets dat niet zou worden opgemerkt door het meten van drukverschillen over het membraan. Bovendien bevinden druksensoren zich normaal alleen bij de uitlaat van de RO-trein, in plaats van aan het einde van elke RO-buis.

Afhankelijk van het aantal filtratie-eenheden en het aantal beschikbare personeel voor de taak van monstername, kan dit proces in sommige gevallen wekelijks worden uitgevoerd. Sommige toepassingen, zoals stroomopwekking, zullen bestand zijn tegen verhoogde onzuiverheden, terwijl andere zoals injecteerbare vloeistoffen voor farmaceutische producten onmiddellijk moeten worden gestopt en het systeem volledig moet worden gespoeld voordat de productie kan worden hervat.

Door de waterkwaliteit regelmatig te meten, is het mogelijk om een ​​nauwkeurig beeld van de waterkwaliteit op te bouwen en zelfs de kleinste daling van de normen te zien. Dit maakt een proactieve benadering mogelijk met betrekking tot het vervangen van het beschadigde membraan, en zorgt ervoor dat het op het meest geschikte moment wordt vervangen.

membraan integriteit bemonsteringssysteem

De oplossing creëren

Bürkert erkent de behoefte aan een verbeterde bemonsteringsfrequentie en gegevensregistratie en heeft een bemonsteringssysteem ontwikkeld dat de membraanintegriteit controleert en waarschuwingen kan afgeven en beschadigde membranen uit het grotere proces kan isoleren. Als deskundige ontwerpers van vloeistofcontrolesystemen heeft Bürkert veel kennis op dit gebied en heeft hij een combinatie van zijn eigen producten gebruikt om een ​​bemonsteringssysteem te creëren dat op individuele toepassingen kan worden afgestemd.

Gebaseerd op een voorgemonteerde kast die een Bürkert-klepeiland en de HMI-bedieningselementen en -weergave bevat, kan het bemonsteringssysteem worden ingericht om gegevens te verzamelen over een of meerdere parameters, zoals troebelheid, geleidbaarheid, chloor en pH. Bemonsteringsintervallen kunnen worden aangepast aan de toepassing, waarbij het systeem na elke cyclus wordt doorgespoeld met gezuiverd water.

Met vooraf ingestelde alarmpunten voor elke parameter die wordt getest, test het systeem automatisch het monsterwater dat een drempelwaarde heeft overschreden om de metingen te bevestigen. Na bevestiging kan het bemonsteringssysteem worden ingesteld om alarmen uit te voeren en afsluitkleppen te gebruiken die het beschadigde membraan van de rest van het systeem kunnen isoleren, waardoor het productieproces kan worden voortgezet.

Flexibiliteit leveren

Het systeem kan worden ontworpen als een op zichzelf staande eenheid met een plug-and-play besturingsmodule of het kan worden geleverd als een hardwarebundel die kan worden geïntegreerd in de procesinfrastructuur. Om dit mogelijk te maken, zijn de communicatiesystemen flexibel met Bürkert die Profibus DP, Profinet, CAN open, Device net, Fieldbus AS-interface en Interbus-protocollen biedt voor bijna elke industriële opstelling.

De snelheid en de verhoogde frequentie van testen die door dit systeem worden geleverd, biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven die omgekeerde osmose en nanofiltratie-eenheden gebruiken. De productiviteit kan worden gehandhaafd, zelfs in het geval van een membraanstoring en de testgegevens worden bewaard voor trendanalyse en auditdoeleinden. Automatisering van dit cruciale proces heeft het potentieel om aanzienlijke besparingen te realiseren voor industrieën die afhankelijk zijn van proceswater van hoge kwaliteit.

Kirsty Anderson
Bürkert Fluid Control Systems
Adres: Fluid Control Centre, 1 Bridge End, Cirencester, Gloucestershire, GL7 1QY, Verenigd Koninkrijk

Tel: + 44 (0) 1285 648720 Fax: + 44 (0) 1285 648761
E-mail: [Email protected]
Web: www.burkert.co.uk

Bürkert Fluid Control Systems

Fabricage van procesapparatuur. Een van de weinige fabrikanten die oplossingen biedt voor de complete regellus.

Handtekening: Gouden lidmaatschap

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.