← Terug naar de categorie Process Control & Automation

Mirage Autonomously Guided Vehicle (AGV) -oplossing

Mitsubishi Electric MELFA-robotarm

Een autonoom geleid voertuig (AGV) uitgerust met een robotarm is ontwikkeld door Mitsubishi Electric en Mirage, waardoor het mogelijk is om dezelfde robot op meerdere werkplekken te gebruiken. Het systeem is ontworpen om ongekende flexibiliteit aan assemblagelijnen te geven en de productiviteit van de fabriek te verhogen.

Een gearticuleerde armrobot die in een statische positie is bevestigd, kan enorm nuttig zijn bij het uitvoeren van productielijntaken zoals het overbrengen, verpakken en sorteren van items van een transportband, assemblage of het bevestigen van componenten. Hoe flexibel de robot ook is in termen van aanpassing aan verschillende routines en taken, hij is nog niet in staat geweest om zich rond een werkvloer te verplaatsen om verschillende taken op individuele werkstations uit te voeren.

Dit is waar Mitsubishi Electric en AGV-fabrikant Mirage wat lateraal denken hebben gedaan en de vraag hebben gesteld: waarom kunnen we de robot niet verplaatsen, en als we zouden doen hoeveel extra voordelen er zouden zijn?

Nu een Mirage AGV en een Mitselishi Electric MELFA-robotarm nu als een stand-alone systeem zijn gecombineerd, is het duidelijk dat het kunnen uitrollen van een robot op meerdere werkstations een aantal voordelen heeft. Niet alleen kan de robot langs een productielijn bewegen van productassemblage tot pick-and-place-verpakkingstaken op basis van vraag, het kan van lijn wisselen en functioneren naar waar het nodig is.

De AGV kan langs de lopende band bewegen volgens een pad dat wordt gevolgd door magnetische tape. Radiofrequentie-identificatietags worden gebruikt om de AGV te vertellen waar te stoppen, te versnellen of te vertragen. Het is ook uitgerust met veiligheidsscanners waarmee het apparaat kan stoppen als een obstakel onderweg wordt gevonden of als een bestuurder te dicht bij het voertuig komt. Robot en voertuig communiceren via een Mitsubishi Electric PLC waarmee ze kunnen bepalen wanneer de AGV het station heeft bereikt en de taak in gang kan worden gezet.

Nadat het externe zichtsysteem op een aangewezen werkstation is aangekomen voordat de eigenlijke taak wordt uitgevoerd, wordt de locatie van de machine beoordeeld om kleine variaties in de aankomstpositie te compenseren en wordt de positie ten opzichte van het station opnieuw berekend. Zodra dit datumpunt is vastgesteld, blijft alle nauwkeurigheid van de industriële robot behouden. Uitgerust met een ingebouwde voeding die tot 13 uur standhoudt, kan het apparaat eenvoudig een volledige dienst voltooien voordat de aandrijfeenheid snel wordt vervangen.

Operators kunnen communiceren met de robot en AGV via een Mitsubishi Electric grafische operator terminal (GOT) of op afstand, met behulp van een Wi-Fi aangesloten master control box. De robotarm is ook voorzien van de voorspellende onderhoudstools van Mitsubishi Electric, waarmee machinisten snel eventuele problemen in de apparatuur kunnen vaststellen en downtime tot een minimum kunnen beperken.

Door de veiligheid van de operator, het gebruiksgemak, de interconnectiviteit en flexibiliteit op de werkvloer te maximaliseren, is de oplossing een voor de hand liggende enabler voor het behalen van Industry 4.0-doelstellingen.

Ontdek hoe Mitsubishi Electric in staat is om te reageren op de hedendaagse automatiseringseisen: gb3a.mitsubishielectric.com/fa/en/solutions

Neem voor meer informatie contact op met Mitsubishi Electric Europe BV Automation Systems Division: Garry Lewis, Manager - Marketing & Communicatie
Tel: + 44 (0) 1707 288769 Fax: + 44 (0) 1707 278695 E-mail: [Email protected]
Web: gb3a.mitsubishielectric.com

Mitsubishi Electric Europe BV

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.