← Terug naar categorie Inspectie en zichtsystemen

Loma legt uit hoe het integreren van functionele 'fail-safes' in inspectieapparatuur de voedselveiligheid verbetert

Loma Failsafe-functies Metaaldetector

Helpt dure terugroepacties van producten, schade aan de merkreputatie en downtime te voorkomen

Loma Systems benadrukt het belang van het opnemen van functionele faalveilige maatregelen in metaaldetectoren, controlewegers en röntgeninspectieapparatuur die doorgaans wordt geïnstalleerd op kritische controlepunten (CCP) in voedselproductiefaciliteiten. De innovatieve fail-safe functies van het bedrijf zijn speciaal ontworpen om de veiligheid te verbeteren en terugroepacties van producten te voorkomen, plus schade aan de merkreputatie en kostbare downtime te voorkomen.


Voedselproducenten spelen een essentiële rol bij de implementatie van veiligheidsbeleid, -processen en -machines om bescherming tegen verontreinigingen zoals metaal te waarborgen. Zelfs met de huidige wettelijke controles en de steeds strengere praktijkcodes van retailers, kan de veiligheid nog steeds worden aangetast. Potentiële vreemde lichamen kunnen echter worden gedetecteerd en gestopt bij CCP's met de juiste functionele fail-safe oplossingen.

Om te helpen bij het detecteren van besmette producten en ervoor te zorgen dat corrigerende maatregelen worden genomen, is de geavanceerde inspectietechnologie van Loma ontwikkeld om slimme en betrouwbare extra functionaliteit of 'fail-safe' functies te bieden die de integriteit van het inspectiesysteem controleren, vaak gebruikt als CCP .

Loma IQ4 metaaldetectoren, CW3 controlewegers en X5 röntgeninspectiesystemen bevatten een breed scala aan storingsveilige functies voor een probleemoplossing en bieden een secundaire back-up om ervoor te zorgen dat de productie correct werkt. draagt ​​ertoe bij dat een voedselfabriek commercieel levensvatbaar en ethisch is en iedereen veilig houdt.

Sensoren detecteren bijvoorbeeld een storing in de persluchttoevoer als onderdeel van een uitwerpmechanisme. Als er geen lucht is, zal het mechanisme niet in werking treden en vervolgens het afgekeurde product uit de lijn verwijderen.

Andere faalveilige functies omvatten sensoren om te tellen en te bevestigen dat een pakket met succes is afgewezen in de afvalbak en dat een afvalbak daadwerkelijk is gesloten zodat de transportband kan worden bediend. Afvalbakken zijn vergrendeld, zodat alleen bevoegd personeel afgekeurde producten kan verwerken, terwijl sensoren detecteren wanneer ze vol zijn.

Loma-machines beschikken ook over de nieuwste systeembeveiliging met multi-level gebruikerstoegangsbeheer, wachtwoorden en transportbeschermers om te voorkomen dat operators met het product knoeien en het risico op letsel wanneer het de CCP is gepasseerd. Bovendien beschikt Loma over rapportagemogelijkheden die producten die zijn afgewezen documenteren voor hulp bij het beheer van de lijn en voor het hebben van robuuste auditprocessen.

Toby Kemp, Global Marketing Manager bij Loma: “Iedereen is gebaat bij faalkluizen bij CCP's omdat de voedselproducent ernaar streeft om veiligheidsproblemen in de fabriek te verminderen. Waar zich een probleem met verontreinigingen voordoet, zijn deze faalveilige kenmerken essentieel en de beste praktijk in de industrie om een ​​nultolerantie ten opzichte van verontreiniging door vreemde voorwerpen aan te tonen. Het biedt ook optimale productintegriteit, zodat zowel aan de verwachtingen van de detailhandel als aan de veiligheid van de consument wordt voldaan en er geen schade wordt aangericht. "

Hij voegt toe: "Faalkluizen bij CCP's zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat fabrikanten voldoen aan de praktijkcodes van retailers en nieuwe zakelijke kansen in de toekomst veiligstellen."

Loma heeft tientallen jaren ervaring in het werken met retailers die helpen bij het ontwikkelen van betekenisvolle praktijkcodes. Met deze kennis biedt Loma advies over geschikte functionaliteit en de juiste fail-safe oplossingen om naleving te garanderen.
ENDS

Voor productvragen kunt u contact opnemen met: Lisa Stevens, Telefoon: + 44 (0) 1252 893300 Web: www.loma.com E-mail: [Email protected]

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Deel via