← Terug naar categorie Analysers en laboratoriumapparatuur

Laatste ABB Gasanalyse Apparatuur op show in AQE 2015

Apparatuur voor gasanalyse

ABB om de laatste reeks van gas analyse-apparatuur en expertise te demonstreren bij toonaangevende milieutechnologie tonen

De nieuwste emissietechnologieën van ABB ABB zal haar nieuwste reeks lucht- en gasanalysatoren presenteren tijdens de Air Quality and Emissions (AQE) Show in het Telford International Center (22nd-23rd April 2015). Stands 70 en 71 zullen een uitgebreide selectie van ABB-apparatuur bevatten, waaronder laser-, zirkonia- en FTIR-spectrometrie.

Een belangrijke functie zal ABB's nieuwe ACF5000 warm / nat extractieve continue emissie monitoring systeem voor de verbranding toepassingen. Met behulp van FTIR-technologie, de ACF5000 maakt gelijktijdige analyse van maximaal verschillende gas componenten, waaronder SO15, CO2, CO, NH2 en VOC's met behulp van een enkel monster tastersysteem 3.

Volledig self-contained, de ACF5000 biedt een kant en klare oplossing voor de verbranding procesbewaking in verbranding en macht stedelijk en gevaarlijk afval met behulp van kolen, olie of afval. Het systeem wordt ook ondergaat momenteel MCERTS certificering voor gebruik in procesinstallaties voor toepassingen waaronder DeNOx en DeSOx Plant Optimization en HCL scrubber monitoring.

Andere producten op de show zal ook de stand-alone LS4000 laser gas analyser systeem voor gebruik op gevaarlijke locaties. Het inschakelen van in-situ monitoring van stapels, pijpen, proceskamers en andere soortgelijke toepassingen, de LS4000 gebruikt afstembare diodelaser absorptie spectroscopie (TDLAS) tot directe meting van gevaarlijke gasstromen te bieden. Het aanbieden van een zeer snelle responstijd, de LS4000 is speciaal geschikt voor hoge druk en hoge temperatuur toepassingen met snel veranderende omstandigheden.

Andere apparatuur op het display zal ABB Endura AZ20 zirconia zuurstof en StackFlowMaster instrumenten.

De AZ20 is een compacte verbrandingsgas analyser voor hoge temperatuur toepassingen tot 800 ° C.
Geproduceerd volgens een nieuwe keramische tot stalen bonding proces de AZ20 biedt verbeterde weerstand tegen thermische spanningen en schokken in vergelijking met een conventioneel ontwerp gesoldeerd. Zodoende kan zij worden gebruikt in een groter aantal toepassingen aan plotselinge schommelingen in procestemperaturen, evenals met een gasdichte binding gehele temperatuurbereik.

Zijn vermogen om de impact van zwavelhoudende en reducerende atmosfeer te weerstaan ​​maakt het geschikt voor gebruik in zware toepassingen, waaronder zwavelterugwinning processen, crematoria en de verbranding van industrieel en ziekenhuisafval.
De AZ20 beschikt ook over geïntegreerde geavanceerde kalibratietechnologie, die zowel de testgasstroomsnelheid als de testgassequenties automatisch controleert tijdens de kalibratietest. Dit elimineert de noodzaak van dure hulpapparatuur die typisch nodig is voor traditionele rookgaszuurstofanalysatorsystemen en voorkomt onjuiste kalibraties veroorzaakt door het verlies van testgas.

De StackFlowMaster is een in-situ inrichting voor het meten van stromen in stapels tot acht meter in diameter. De StackFlowMaster handgeschakelde versie is voor gebruik in toepassingen met relatief schone gassen zoals gasgestookte verbrandingsprocessen. De StackFlowMaster automatische versie is voorzien van een zuivering en auto / span nul vermogen, waardoor het geschikt is voor toepassingen met stof beladen gasstromen.

Beide versies van de StackFlowMaster werken met een continue emissiemonitoring analyzers om de uitstoot stroming in massa of gecorrigeerde volume-eenheden van de meting te berekenen.
Maar ook als MCERTS-gecertificeerd en volledig conform EN 15267-3, de StackFlowMaster is ook volledig QAL3 compliant, waardoor het ideaal is voor gebruik door planten die onder een Milieuagentschap vergunning.

Met behulp van zero en span functies, operators en testlaboratoria de StackFlowMaster kan regelmatig tests uitvoeren om de prestaties van de analysator tijdens normaal bedrijf vast te stellen.

Deelnemen aan deze producten zullen zijn voorbeelden van ABB EasyLine EL3000 reeks fotometers voor gas analyse. Op basis van de ABB MCERTS-goedgekeurde extractieve continue gasanalyse-technologie, de EL-serie is verkrijgbaar in zowel infrarood (IR) en ultraviolette (UV) fotometers, met een keuze uit sensing en analyser opties, waaronder elektrochemische, paramagnetische, thermische geleidbaarheid en trace zuurstof .

Belangrijkste kenmerken van de EL3000 assortiment zijn onder meer automatische kalibratie en uitgebreide zelfdiagnose functies, zoals foutmeldingen in meerdere talen, samen met een eenvoudige menu-gestuurde gebruikersinterface.

De EL3000 serie is geschikt voor een breed scala van toepassingen, met inbegrip van verbrandingsprocessen, stortgas monitoring, monitoring van de omgevingslucht en emissiemetingen in lijn met de grote stookinstallaties Richtlijn 2001 / 80 / EG.

Evenals presentatie van zijn producten op de tentoonstelling, zal ABB ook het hosten van een workshop met betrekking tot belangrijke kwesties met betrekking tot de inzet van gas analysers in industriële toepassingen.

De workshop, gepresenteerd door ABB's Analytical Product Manager, Günter Haberzettl, krijgt als titel 'Verkrijg de hoogste beschikbaarheid in emissiebewaking met extractieve operationele CEMS' (12.00 - 12.30pm, april 22nd, kamer 2; 12: 00 - 12: 30pm april 23rd, ruimte 4). De workshop zal uitleggen hoe de implementatie van een QAL3-evaluatietool in een continu emissiemonitoringssysteem kan helpen bij het vereenvoudigen van gegevensopslag en rapportage, met gebruikers die toegang hebben tot gegevens via een webbrowser.

Voor meer informatie, email [Email protected] of bel 0870 600 6122 ref. 'AQE 2015'.

ABB Meetinstrumenten

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.