← Terug naar de categorie Process Control & Automation

Gezamenlijke specificatie zorgt voor makkelijke interoperabiliteit tussen CC-Link IE en PROFINET

Armin Puhringer

Toen de CC-Link Partner Association (CLPA) en PROFIBUS & PROFINET International (PI) een nieuwe gezamenlijke specificatie aankondigden om een ​​gemakkelijke interoperabiliteit tussen CC-Link IE en PROFINET mogelijk te maken, concentreerden ze de specificatie op de functionaliteit van een 'koppelaar'-apparaat dat transparante communicatie tussen de twee protocollen toestaan. Nu heeft de leidende netwerkexpert Hilscher aangetoond dat ze de eerste koppelingsproducten op de markt willen brengen, waardoor beide netwerken naadloos informatie kunnen delen.

Met de nieuwe koppeling kunnen gebruikers effectief communicatie bereiken tussen verschillende delen van een lijn op afzonderlijke netwerken, waardoor transparantie en integratie enorm worden verhoogd. De eenvoudige brug tussen de twee netwerken vermindert het technisch werk dat traditioneel nodig is om integratie te bereiken over de heterogene netwerkarchitecturen die in veel planten over de hele wereld een feit zijn.

Met name zal het het makkelijker maken voor bedrijven om best-of-breed-machines te kopen van verschillende leveranciers in verschillende regio's van de wereld, in plaats van een behoefte te hebben aan compromissen op functionaliteit of prestaties, gewoon voor het gemak van het handhaven van een enkel netwerkprotocol. Met CC-Link IE, een erkende technologieleider in de Aziatische markt, en PROFINET die het meest voorkomend in Europa zijn, zal de nieuwe specificatie de integratie aanzienlijk vereenvoudigen en de keuzevrijheid voor eindgebruikers vergroten die wereldwijd productie-machines produceren.

Hilmin Business Development Manager Armin Pühringer zegt: "Toen CLPA en PI hun gezamenlijke specificatie intenties aankondigen, was er een beroep op technologische leiders om hun expertise toe te passen op de ontwikkeling van de specificatie voor het vereiste koppelapparaat. Hilscher heeft een lange relatie met PROFINET technologie en CC-Link gebaseerde technologieën, zodat het ons goed in staat was om zich te betrekken bij de gemeenschappelijke ontwikkeling van een specificatie voor een interface tussen de twee protocollen. We hebben onze bevoegdheid op het gebied van gegevensverwerking op elk niveau aangewend, en die competentie toegepast op de ontwikkeling van de specificatie. Dit wordt gevolgd door onze nieuwe koppelaar zelf. "

Door de transparantie en het gemak van integratie in twee van de wereldwijde leiders in netwerknormen te vergemakkelijken, heet Hilscher's koppelaar ook twee doelen van de overgang naar industriële 4.0-definities van de fabrieksoperaties.

Hilscher heeft al prototypes van het nieuwe apparaat getoond op de CLPA-stand op de SPS / IPC / Drives beurs in Neurenberg in 2016 en opnieuw bij SPS Italia in Parma in 2017.

John Browett, algemeen directeur van CLPA Europe reageerde: "Dit is een belangrijke stap voorwaarts. CLPA en PI zijn toegewijd aan de ontwikkeling van de koppelingsspecificatie in een jaar bij SPS / IPC / Drives in 2015, en op deze belofte in 2016 afgeleverd. Met Hilscher's inzet om daadwerkelijke producten op de markt te brengen, blijkt dat de CLPA / PI samenwerking nog steeds op de goede weg is om werkelijke oplossingen te ontwikkelen die door onze partners zijn ontwikkeld. "

Procesindustrie Informer

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.