archief

Power Transmission Technologies voor koeltorens begrijpen

Zoek naar de juiste balans tussen initiële kosten en levensduurkosten Door Jerome Jennings, Global Product Manager - Componenten, SPX Cooling Technologies Jerome Jennings, Global Product Manager, SPX Cooling Technologies Koeltorens kunnen verschillende aandrijftechnologieën gebruiken, waaronder een tandwielaandrijving, riemaandrijving, directe aandrijving en elektronisch gecommuteerde (EC) aandrijving. Elk heeft voor- en nadelen. De juiste [...]

Productiebedrijven voorbereiden voor de winter met preventief onderhoud

Martin Geobey, Managing Director, UK & Ireland, bij IMI Precision Engineering, schetst hoe preventief onderhoudsprogramma's kunnen helpen bij het verlichten van onvoorziene en kostbare uitvaltijden, omdat fabrikanten hun planten klaar maken voor de wintermaanden. Martin Geobey, IMI Precision Engineering Managing Director De wintermaanden bieden nieuwe uitdagingen als het gaat om het draaiende houden van fabrieken en [...]

Hoe slimme fabrikanten Light as a Service gebruiken (LaaS)

Het inzicht van analisten in de Britse verwerkende industrie schetst een beeld van sterke huidige prestaties voorafgaand aan kritieke strategische uitdagingen. Brexit domineert de krantenkoppen, maar het is verre van de enige horde aan de horizon. Graeme Shaw, Technical Application and Academy Manager, Zumtobel Group In haar recente rapport 'Druk op de productielijn - Werkkapitaal in [...]

Compressed Air Predictive & Preventative Maintenance Strategies

Keith Atkinson, EMEAI-verkoopmanager bij Gardner Denver, adviseert over de meest effectieve voorspellende en preventieve onderhoudsstrategieën voor gebruikers van perslucht. Keith Atkinson, EMEAI-verkoopmanager bij Gardner Denver Bedrijven van alle groottes zijn steeds meer op hun hoede voor het aanschaffen van een persluchtsysteem dat beschikbaar is voor lagere instapkosten, alleen om problemen op te lossen [...]

Kalibratietips om de kwaliteit hoog en kosten laag te houden in de voedingsmiddelenindustrie

Productienormen binnen de voedingsmiddelenindustrie behoren tot de meest gereguleerde in de huidige markt en het is essentieel dat kalibratie een integraal onderdeel vormt van het kwaliteits- en veiligheidsprogramma van een voedselverwerker. Met dit in gedachten, bespreekt HBM hoe reguliere kalibratie kan helpen de algehele kosten te verlagen en fouten tot een minimum te beperken om nauwkeurige, traceerbare [...]

Voordelen van Canned & Mag Drive Pumps over Mechanical Sealed Pumps

Magnetische aandrijving (mag drive) en ingeblikte pompen bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele mechanische afgedichte procespompen. In feite zijn er weinig redenen om geen mag drive of canned pump te gebruiken. In dit artikel bekijken we de voordelen van mag drive en canned pumps en onderzoeken waarom ze niet meer worden gebruikt. Door Malcolm [...]

Wat is de Common Filler die wordt gebruikt in kunststof spuitgieten?

Het kunststof spuitgietproces is in staat om een ​​groot scala aan polymeergrondstoffen aan te kunnen, om zo complexe maar toch stevige producten te maken. Er zijn echter veel gevallen waarin het materiaal niet-nieuw geproduceerd materiaal is, en het is vaak het geval dat een vulmiddel of additief materiaal wordt gemengd met de polymeergrondstof voor specifieke [...]

Zijn vuile condensorspoelen uw bedrijf aan het kost?

Hoeveel kosten vuile condensorbatterijen uw bedrijf? Geen idee? Je bent niet alleen. Het reinigen van condensorbatterijen is een van de meest over het hoofd gezien onderhoudswerkzaamheden. Hoe viezer de spoelen worden, hoe meer ze het energieverbruik van de compressor verhogen, terwijl het vermogen om warmte over te dragen vermindert, de componenten extra belast en de kans op [...]

Alternatieve waterbronnen voor voedingsmiddelen en dranken

Bradley Unwin, Business Development Manager van Lubron Water Technologies, denkt na over alternatieve waterbronnen voor producenten van voedingsmiddelen en dranken. De Federation House Commitment was zeer succesvol in het verminderen van het waterverbruik in de productie van voedingsmiddelen en dranken door 15% tussen 2007 en 2014, maar de sector is nog steeds een van de grootste industriële afnemers in het VK. De meeste van [...]

Essentiële tips voor het temperatuurmanagement van de voedselindustrie

Voedselverwerking is een sector die een zeer hoog niveau van efficiëntie vereist om aan de dagelijkse productiedoelstellingen te voldoen. En productiviteit is een groeiend probleem voor de voedselproductie wereldwijd. Het ministerie van Economische en Sociale Zaken van de Verenigde Naties verwacht dat de wereldbevolking meer dan 11 miljard van 2100 zal hebben. Door Karl Lycett - Product Manager - [...]