← Terug naar je mening categorie

Ga over Albert Einstein en PT Barnum, hier komt meneer Gates

workshop instructie

Drie sleutels voor het leveren van een effectieve procesbesturingsworkshop

Er is gezegd dat effectieve trainingworkshops vereisen dat de instructeur half Albert Einstein is en half PT Barnum. Uit persoonlijke ervaring gaat die formule voorbij aan de behoefte aan een klein beetje van Bill Gates.

Ik leid regelmatig workshops gerelateerd aan Process Control. Mijn doelen zijn 1) om de werking van de PID-controller en 2 te demystificeren om deelnemers uit te rusten met een eenvoudige methode voor het afstemmen van PID-regellussen. Procesbesturing is een nogal technisch onderwerp. Het vereist een goed begrip van het individuele model en de controllertermen samen met een goed begrip van de bijbehorende controlleralgoritmen. Dit is het deel Albert Einstein. Terwijl de deelnemers niet verwachten dat een instructeur de wetten van de natuur op zichzelf zal herschrijven - omdat je ze niet kunt veranderen - verwachten ze wel iemand die bekwaam is en die persoonlijke ervaring met het onderwerp bij de hand heeft. Het is gemakkelijk voor beoefenaars om de nep te herkennen.

Een cursusleider verliest zijn of haar publiek, ongeacht hoe goed het materiaal is zonder een beetje showmanship. Dat moet resoneren met bijna iedereen die een technische workshop heeft bijgewoond. Zie het onder ogen: we hebben allemaal de vroege middag in de war gezeten, en een vast dieet van grafieken en formules is een zekere manier om een ​​klaslokaal van mensen uit de industrie in slaap te laten vallen. Als een grootmeestersmanus begreep PT Barnum de noodzaak om een ​​publiek te engageren of zij zijn beroemde driekleurige circus of zijn wassenbeeldenmuseum bezochten. Net als Barnum onthullen effectieve instructeurs de interesses van hun publiek en leggen ze contact met elk individu aan de hand van verhalen die gebaseerd zijn op persoonlijke ervaringen. Klassemateriaal in een relatable context plaatsen is de sleutel. Het houdt workshopdeelnemers betrokken en stelt hen in staat om de kennis en vaardigheden te verwerven waarvoor zij zich in de eerste plaats hebben geregistreerd.

Als een waarschuwing: overweeg de noodzaak voor Bill Gates op eigen risico. Vanuit mijn perspectief vertegenwoordigt Mr. Gates de talrijke bijdragen die softwaretools leveren. Dankzij de softwaretools van vandaag kan een instructeur een indrukwekkende, langdurige klaservaring bieden. Ze helpen bij het communiceren en versterken van sleutelbegrippen. Inderdaad, software maakt het voor individuen mogelijk om de drie (3) essentiële doelen van werkplaatsinstructie te vervullen:

Effectieve simulaties stellen trainees in staat een gevoel van intuïtie te ontwikkelen voor hoe processen zich in de praktijk gedragen.

gecascadeerde dubbelwandige reactor
 • Context leveren

  Of het hoofdthema nu een bepaald aspect van een algoritme is of een nieuwe toepassing van de PID, het is essentieel om de hoeveelheid nieuw materiaal die in één keer wordt gedekt te beperken. Vanuit technologisch oogpunt maakt het niet echt uit dat je PowerPoint of andere presentatiesoftware gebruikt. Wat er wel toe doet, is dat elk kernconcept intuïtief wordt gepresenteerd en dat de opmerkingen van de instructeur een aanvulling vormen op alle visuele inhoud. Denk aan drie dingen: korte kogels, eenvoudige taal en grote lettertypen.

  Kern: Vermijd de valstrik van het lezen van de dia door in plaats daarvan relevante verhalen te delen die de kernboodschap weerspiegelen. Anekdotes uit praktijkervaringen helpen bijvoorbeeld nieuwe concepten in de juiste context te plaatsen. Ze laten de deelnemers toe te horen hoe het onderwerp op hen en hun proces van toepassing is.

 • Versterkende concepten

  Leerboeken laten te veel aan de verbeelding over. Dat kan vooral problematisch zijn met technische onderwerpen als Process Control. Sinds de 1980s hebben een groeiend aantal simulatietools zoals MATLAB en LOOP-PRO leraren in staat gesteld de dynamiek van complexe processen te demonstreren en de voor- en nadelen van verschillende PID-besturingsschema's te illustreren. Omdat simulaties echte toepassingen weerspiegelen, brengen ze kernbegrippen tot leven en geven ze een gevoel van intuïtie voor hoe controllers in de echte wereld zouden moeten werken.

  Kern: Kies een simulatietool die het curriculum versterkt. Trainees kunnen worstelen met simulaties die te simplistisch of te complex zijn. Terwijl de eerste onvoldoende getrouwheid vertoont, kan de tweede ertoe leiden dat deelnemers verdwaald raken in de details.
werkplaatsinstructie1
 • Cementing Understanding

  Deelnemers moeten hun begrip toepassen. Alleen werken op zich is de meest betrouwbare manier voor een groep trainees om hun kennis van kritische workshopideeën en -inzichten te versterken. Daartoe heeft Bill Gates ons Word gegeven. Met behulp van Word of een andere tekstverwerkingsapplicatie kan een instructeur instructies geven - beperkt of gedetailleerd - die oefeningen begeleiden en individuen dwingen om te laten zien wat ze hebben geleerd. Die pauzes van lezing en demonstratie schijnen een licht op de studenten, een duidelijke meting van het begrip van elke deelnemer van het onderwerp. En wanneer iemand het 'snapt', is het voor altijd gecementeerd.

  Kern: Oefen oefeningen gedurende een workshop. Hierdoor worden twee doelen bereikt: 1) het zet iedereen in de gaten dat het werk betrokken is, en 2) stelt het de instructeur in staat worstelende studenten te identificeren voordat ze overweldigd raken en niet meer boeien.

  Wanneer cursisten toepassen wat ze hebben geleerd, laten de lessen een veel langduriger indruk achter die uiteindelijk tot meesterschap kan leiden.

  Als een oude beoefenaar heb ik het volgende gevonden om waar te zijn bij het leren van nieuwe onderwerpen: vertel het mij en ik zal het concept begrijpen. Laat het me zien en ik zal weten wat je bedoelt. Sta me toe het te doen en ik zal het onderwerp voor altijd begrijpen.

Damien Munroe

http://www.controlstation.com

Damien geeft inzicht in procesbeheersing en automatisering die zijn oorsprong vindt in zijn ervaringen in de militaire luchtvaart, offshore-olie en -gas, precisie-farmacie en de vervaardiging van halfgeleiders. Zijn opleiding aan de

Volledige bio lezen

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel gezichtspunt!

Process Industry Update Enewsletter

- Abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen, producten, technische artikelen en Viewpoint-berichten

Stuur me geweldige dingen

Voeg uw gezichtspunt toe

Word een Gedachtenleider

- Verbeter uw geloofwaardigheid, vergroot de merkherkenning en stimuleer uw reputatie als een belangrijke beïnvloeder in de branche

Meer informatie

wolfson korte cursussen 2019