← Terug naar je mening categorie

De maakindustrie is nog steeds kwetsbaar voor bedreigingen door cyberbeveiliging

Cybersecurity-bedreigingen produceren

Vanwege een algemeen gebrek aan investeringen in cyberbeveiliging, maar een groeiende afhankelijkheid van moderne technologieën, is de verwerkende sector een van de meest kwetsbare en doelgerichte industrieën. In feite is dat zo de tweede alleen voor de gezondheidszorg met betrekking tot cyberaanvallen.

Het zou gemakkelijk zijn om de schuld te leggen op de opkomst van technologieën als big data, cloud computing en het IoT, maar dergelijke claims zouden misplaatst zijn. Hoewel cybersecurity een groeiende zorg is voor alle industrieën vanwege de opkomst van deze moderne technologieën, is de productie een van de weinige die zo'n enorm probleem heeft.

Moderne technologieën zijn het doelwit

De kosten van cybercriminaliteit voor bedrijven in het huidige landschap zijn zal naar verwachting $ 6 biljoen bereiken jaarlijks. Met aanvallen die nu gericht zijn op slimme huizen, lokale netwerken, mensen, spoorwegen en zelfs commerciële industrieën - het elektriciteitsnet is een enorm doelwit. Je kunt maar beter geloven dat industriële technologieën - nu gebruik makend van de cloud, mobiele en remote support, data-analyse en draadloze connectiviteit - in die lijst zijn opgenomen.

Vooral de IoT-sensoren en -apparaten, hoewel ze ongelofelijk handige ervaringen bieden, worden steeds meer een doelwit. 2016's grootste ooit gedistribueerde Denial of Service of DDOS-aanval - die tientallen belangrijke websites in de Verenigde Staten heeft vernietigd, waaronder Netflix, Twitter en Reddit-gebruik van het Mirai-botnet.

In tegenstelling tot eerdere of gemeenschappelijke botnets, maakte het Mirai-botnet gebruik van de IoT en verbonden apparaten. Dingen zoals aangesloten tv's, apparaten en zelfs routers werden gebruikt om het doelgerichte netwerk op de knieën te krijgen.

Het probleem is dat de meeste IoT-apparaten niet zijn ontworpen met het oog op beveiliging. Ze hebben geen sterke of veilige basis, waardoor ze gemakkelijk te corrumperen en te gebruiken zijn. Het Mirai-botnet maakte gebruik van aangesloten apparaten en kreeg toegang via standaardwachtwoorden en administratieve accounts die niet waren gewijzigd.

Productiebedrijven lopen meer risico

De structuur van de productie- en ontwikkelingsindustrie maakt deze sector zelfs nog groter dan de meeste andere sectoren. Zie je, alles wordt massaal geproduceerd, met autonome systemen en hardware die het grootste deel van het werk uitvoeren.

Je plaatst een bestelling met verschillende specificaties en de apparatuur verwerkt de rest. Mocht de hardware echter ooit in gevaar komen, dan zou het voor bijna iedereen ongelooflijk duur en gevaarlijk zijn. Zelfs een kleine instelling of wijziging van de prestaties kan ernstige gevolgen hebben.

Stel je voor dat je een hele dag of weken productie moet weggooien of verwijderen, omdat hackers een eenvoudige optie hebben veranderd. Misschien ben je dat wel gedwongen om later producten terug te roepen vanwege een kleine prestatieverschuiving.

Hackers en botnets kunnen via diverse kwetsbaarheden en gaten toegang krijgen tot deze systemen en de kostbare wijzigingen doorvoeren, zelfs voor de meest succesvolle organisaties in de branche.

Intellectuele eigendom is ook in gevaar

Een andere groeiende zorg in de industrie is diefstal van intellectuele eigendom. Een Kaspersky Lab-enquête onthuld 21 procent van de fabrikanten had hun intellectuele eigendom gestolen als gevolg van een inbreuk op de beveiliging.

Door middel van phishing, chantage en een verscheidenheid aan monitoringtools kunnen slimme hackers toegang krijgen tot persoonlijke accounts binnen een netwerk. Het zijn slim ontworpen social engineering-aanvallen, met als doel om zeer gevoelige persoonlijke of zakelijke informatie te verwijderen. Gestolen IP's tijdens een schending worden steeds vaker gebruikt voor moderne aanvallen en de informatie kan later tegen u worden gebruikt.

Dit vereist constante waakzaamheid op alle fronten. U wilt beveiliging in elk proces, systeem of netwerk insluiten en als basis gebruiken. Je wilt het ook uw personeel opleiden en opleiden voor gemeenschappelijke beveiligingsmaatregelen, om ervoor te zorgen dat ze niet de onwetende deelnemers zijn in een bres of aanval.

Er is een tekort aan professionele Cybersecurity

Aan het einde van 2017 zal er een tekort zijn aan 1.5 miljoen cyberbeveiligingsprofessionals wereldwijd. Alleen al in de VS blijven 209,000-posities ongevuld. Dit is alles ondanks een toename in cyberaanvallen en datalekken.

Veel organisaties en bedrijven zullen moeite hebben om hun cyberbeveiligings- en professionele ontwikkelingsteams te vullen, waardoor een nog hoger risico ontstaat voor getroffen netwerken en systemen.

Dit betekent dat, ja, een tekort aan arbeidskrachten een van de grootste - zo niet het grootste - probleem is in de maakindustrie. De verbonden gereedschappen en apparatuur die in de industrie worden gebruikt, zijn ongelooflijk nichevrij en vereisen vaak directe training en vertrouwdheid, zodat u niet zomaar iemand kunt aanzetten om het werk te doen. Als elke andere industrie een tekort ervaart, spreekt het voor zich dat de productie het hardst zal worden getroffen.

Er is een Trickle-Down-effect

Volgens het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS), a bijzonder goed georganiseerde aanval op delen van de maakindustrie kunnen invloed hebben op verschillende sectoren en grote schade aanrichten aan belangrijke functies op nationaal niveau.

Met andere woorden, in veel andere sectoren worden producten en items gebruikt die in de moderne maakindustrie zijn gemaakt, inclusief de producten die essentieel zijn voor de infrastructuur. Door het fabricageproces te verstoren, zouden hackers vele andere gebieden van nationale operaties effectief kunnen verstoren.

Maak van beveiliging een prioriteit

Stelt u zich een enorme, systemische shutdown voor van alle activiteiten en extra industrieën, eenvoudigweg vanwege een datalek of cyberaanval op een prominente fabriek. Het kan en mogelijk gebeuren, en daarom is beveiliging meer dan ooit een punt van zorg.

Het is tijd om te werken aan een algemene verbetering van beveiliging en bescherming in de industrie voordat het te laat is.

Megan Ray Nichols

http://www.schooledbyscience.com

Megan Ray Nichols is een freelance wetenschapsschrijver en de redacteur van Schooled By Science, een blog gewijd aan het afbreken van de huidige complexe wetenschappelijke discussies in de volkstaal. Megan geniet van verkenning

Volledige bio lezen

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel gezichtspunt!

Process Industry Update Enewsletter

- Abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen, producten, technische artikelen en Viewpoint-berichten

Stuur me geweldige dingen

Voeg uw gezichtspunt toe

Word een Gedachtenleider

- Verbeter uw geloofwaardigheid, vergroot de merkherkenning en stimuleer uw reputatie als een belangrijke beïnvloeder in de branche

Meer informatie

wolfson korte cursussen 2019