← Terug naar categorie Pumps

Consistente koelmiddeldistributie voor consistente processen

consistente koelmiddelafgifte

Wanner International zal op AMB Stuttgart de laatste ontwikkelingen in hogedruk-koelmiddeldistributie op stand 8E78 presenteren.

Van de Hydra-Cell-pompen van het bedrijf wordt beweerd dat ze de kosten verlagen en de productiviteit verbeteren dankzij hun ontwerp zonder afdichting. In staat om de boetes te verwerken die pompen met dynamische afdichtingen kunnen vernietigen, vereisen Hydra-Cell-pompen geen fijne filtratie. Ze hebben minimaal onderhoud nodig en kunnen zelfs onbeperkt drooglopen zonder schade aan te richten.

Omdat het een echte verdringerpomp is zonder inwendige stromingsverliezen, hebben Hydra-Cell-pompen een efficiëntie van 78% - 90% (pompas tot hydraulisch vermogen), wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert; rendementen die jaar na jaar worden gehandhaafd.

Het afdichtingloze ontwerp van Hydra-Cell zorgt ervoor dat er bij toenemende druk geen reductie in stroomsnelheid optreedt, vooral bij koelmiddelen met lage viscositeit.

Ook wordt de Hydra-Cell intelligente pomp gepresenteerd, een stand-alone systeem met een minimale machine-interface die een ingestelde druk kan handhaven voor alle gereedschappen in de carrousel zonder dat koelmiddel moet worden omgeleid wanneer de kleinere gereedschappen worden gebruikt; energie en kosten besparen terwijl de koelvloeistofkoeler koel blijft.

De intelligente pomp kan ook volledig worden geïntegreerd in het machinebesturingssysteem via een reeks veldbusprotocollen, waardoor monitoring en rapportage van pompprestatiegegevens mogelijk is. Met de AVP (Automatic Variable Pressure) -regeling kan elk gereedschap de gewenste koelmiddeldruk hebben ongeacht de hoeveelheid of grootte van de opening van het gereedschap.

Brenda Davis, Wanner International.
Tel + 44 (0) 1252 816847
E-mail: [Email protected]
www.hydra-cell.eu

Wanner International

Gerelateerd nieuws

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.